От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Емигрантастой си в Русия бе
25
0
 
29
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Аз даже ги познавам убииците ---подобно на 90%от българите го дебнат холестерол , кръвно , диабет ,
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеевски - президент!
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До активенза рубли ставаш хипер-активен
22
0
 
10
 
! Отговори
ивъъъ преди 8 години
баф мааму- уж за благото на народа работят, па убийци ги дебнат? Ко става ся-тоя дебне оня,оня дебне другия,третия па дебне други двама,а четвъртия и петия-дебнат...бе обърках се.. А младите юнаци дебнат някоя мома да й го....Има ли някой да не дебни никой?
21
1
 
27
 
! Отговори
Емигранта преди 8 години
Започна да ми писва и то много.Ще рискувам живота и ще се прибера да се пробвам да направим преврат.Къв си ти бе Костов,че няма да кажеш колко струва охраната???Ти ли я плащаш бе маймун????Еййй ще се върна и ще режа до кокал,взехте да се подигравате много с хората в БГ и навън.......
20
1
 
13
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Я съм и ловец! Ша знайтИ!
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов се правеше на 3 и половина, че не знаят много хора за отношенията му с Пеевските, за фирмите им Дубай и подялбата им на КТБ. Такова общо предприятие е и футболния клуб "Левски". То се управлява от Иво Тонев, който е човек на Бойко Борисов и адвоката на Пеевски Александър Ангелов. На Бойко не му пука особено какво се говори. Разчита на това, че може да върже обществото на панделка без неудобство"
18
2
 
25
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
На мама, дИтетУ.Недейте, нищо не е направил - просто му завиждат, за младостта и за успехите ;-)Май нещо сгафи в Булгартабак и ще му платят дяловете - или в рубли или в укр.гривни ... ;-)
17
1
 
47
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Реално, ако някой иска да гръмне някого, ама наистина, едва ли някой може да го спре.Тия кьорфишеци може да ги пускат на петокласниците в новите учебници.Това първо, а второ - нас кой ни пази? Защото забелязвам как нас, българите в тази държава, вълците ни яли.Не забравяйте, че не ***, а ние ви изкарваме заплатите! Господа или другари, или както там ви харесва да се наричате!
16
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 8 години
По принцип сега се открива сезона за китове, не знам защо МВР вдига толкова паника.
15
2
 
31
 
! Отговори
Снайпер преди 8 години
Че какво има да му се подготвя - тоя може всеки да го улучи .
14
1
 
26
 
! Отговори
aig60 преди 8 години
Е каква добра мишена!Ай де пак народна пара.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НСО това не беше ли доскоро(до2015) незаконна посттоталитарна структура за охрана и слугуване на съмнителни субекти и между друго какво и е националното на тази служба като пази само 50 до 200 политика и подобни тъмни личности!? 40+ милиона на вятъра
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и И. Павлов го пазеха много, ама баш пред офиса му го треснаха.
11
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука гранатомет работа няма да свърши. Крайслера "Аврора" ще трябва да използват.
10
16
 
16
 
! Отговори
активен преди 8 години
Писна ми от активни мероприятия. И все пак ако ме попитат: От тебе зависи кой да бъде Министър председател- Дилян Пеевски или Бойко Борисов. Без никакво забавяне ще кажа- Дилян Пеевски. По простата причина че от сегашното управлени на държавата по-лошо не може да бъде.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години когато бастисаха Илия Павлов, срещаме се с мой познат криминалист и му викам: Абе тоя за кво го свитнаха? Приятелчето ми отговаря: Е що пък да не го свитнат? Както знаете някакви и по далечни острови се криха ама пак ги стигна "народната любов". Та и Делянчо така ще стане новина номер 1 някоя ведра сутрин.
8
0
 
53
 
! Отговори
без преди 8 години
7 364 568 българи са заподозрени
7
1
 
36
 
! Отговори
Хх преди 8 години
Защо го пазят?