Протестите в София - с платени и зависими хора!

Жаблянов видя неадекватна политическа реакция от Плевнелиев
Обновена: 15 юли 2013 21:30 | 15 юли 2013 21:30, Веселина Йорданова
222
Протестите в София - с платени и зависими хора!
Снимка: архив, БТА

Протестите в София са организирани от конкретни групи с платени и зависими хора, включително и представители на интелигенцията, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Валери Жаблянов в Сливен.

Според него шествията не могат да бъдат квалифицирани като спонтанни. Жаблянов коментира, че е крайно време да се изясни ролята на гражданските организации в политиката, които, по думите му, в голямата си част са добре организирани и финансирани групи за натиск.

Според него в Изборния кодекс трябва да бъдат регламентирани техните права и те да се занимават с конкретна дейност. "Не са граждански организации тези, които се занимават с организиране на протести за сваляне на правителството и превратаджийство", заяви депутатът, цитиран от БТА. Според него, който иска да се занимава с политическа дейност, би трябвало да се регистрира като партия.

Според народния представител от "Коалиция за България" Деян Дечев протестът се е трансформирал и не е запазил първоначалната си енергия и заряд. Той допълни, че е забелязал тенденциозно отразяване на протестите от страна на някои медии относно числеността и посланията. Дечев заяви, че протестът е добре организиран, с озвучителна техника и различни костюми, превръщайки се в хепънинг и карнавал.

Опитът да бъде подкрепен протестът на три хиляди души срещу вота на избирателите преди два месеца е неадекватна политическа реакция, каза още Валери Жаблянов, коментирайки изявлението на президента Росен Плевнелиев отпреди седмица. Според него изявлението е целяло да се спаси ГЕРБ от започналите в партията политически процеси, както и ускорено консолидиране на нова извънпарламентарна десница.

Жаблянов каза, че изявленията на посланиците на Франция и Германия са били неуместни и напускат полето на дипломацията. Тонът на подписания от тях документ пък надхвърлял рамките на традиционните междудържавни отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
стара и грозна преди 10 години
До Йойо Участниците в протеста в началото се обозначаваха от медиите като "млади и хубави" или "млади и интелигентни". Явно сте от "младите и хубави". Предвид вашата грамотност, не бих разчитала на прозорливостта ви.
172
1
 
2
 
! Отговори
Lora преди 10 години
Strax vi e mrusni komunistitheski otrepki,zahtoto vi se vijda kraia........
171
1
 
1
 
! Отговори
даниел преди 10 години
Явно и аз с моите близки и приятели сме като black roseЕто защо неможе да се твърди за платен протест като цяло
170
1
 
6
 
! Отговори
damata преди 10 години
Платени ами ,колко му е да манипулираш простаци и *** дето се задоволяват с трохи!Животът е като ресторант, едни поръчват богати вечери, а другите си счупват краката да ги сервират !
169
0
 
0
 
! Отговори
anna преди 10 години
До НФБimt po malko korumpirani politizi
168
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
28 МИЛИАРДА ГОДИШНО СЕ ИЗНАСЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ...АКО ТЕЗИ ПАРИ ОСТАВАХА В СТРАНАТА ЩЕШЕ ДА ИМА И ЗА ЗАПЛАТИ И ЗА ПЕНСИИ И ЗА ПЪТИЩА ...НО ТЕ ИЗТИЧАТ С ПОМОЩТА НА КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ...НЕ СЕ СЪБИРА ДДС ...АКЦИЗИ...СИВА ИКОНОМИКА...КОНТРАБАНДА НА МИТНИЦИТЕ...ТЪРГОВЕ И КОНЦЕСИИ В УЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА....НЯМАМЕ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ...А ТОВА ДЕТО СЕ ИЗНЕСЕ В ПРЕСАТА СИ ОСТАВА В ЖЪЛТАТА ХРОНИКА...ПРОДАЖНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ...КОРУПЦИЯ В МВР..ИМА ЛИЯ РЕАЛНО ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ИМАМЕ МАФИЯ С ДЪРЖАВА...
167
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КАК МОЖА ХЪРВАТИЯ СЛЕД ВОЙНАТА ДА ПОСТИГНЕ ТАКЪВ НАПРЕДЪК И ДА ВДИГНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В ТАЗИ БАЛКАНСКА СТРАНА...ИМАТ ПОВЕЧЕ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ...ИМАТ ПО-РАЗВИТА ИНДУСТРИЯ...ИМАТ ПОВЕЧЕ ЕЛ ЦЕНТРАЛИ И ИЗНАСЯТ ТОК..РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ..ЗАЩО ЗАПЛАТАТА НА КАСИЕРКА В МОЛА В ХЪРВАТИЯ Е ПО-ВИСОКА ОТ ЗАПЛАТАТА НА КОЛЕЖКАТА И В СОФИЯ ИЛИ ПЛОВДИВ...
166
5
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До black roseДА ИМА И ТАКИВА КАТО ТЕБ НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ПРОТЕСТА НЕ Е ПЛАТЕН...НЯКОЙ ДРУГ Е ГУШНАЛ ПАРИТЕ КОИТО Е ТРЯБВАЛО ДА ТИ ПЛАТИ...ТО И ТАМ ИМА ИГРАЧИ...ДАВАТ МУ ПО 50ЛВ НА ДОВЕДЕН ЧОВЕК...ТОЙ ПЪК ДАВА 20-30ЛВ И ОСТАТЪКА ПРИБИРА..КОТКА ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА...ДВАТА МАФИОТСКИ КЛАНА ГЕРБ И БСП СЕ БОРИЧКАТ ЗА МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ АНЕ ЗА ДА ВДИГНАТ ДЕРЕДЖЕТО НА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН..БЕДЕН ПОЛИТИК НЯМА..ТОЙ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩА..ИМА ОФШОРНА СМЕТКА..
165
1
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КАК БИХА СЕ ВДИГНАЛИ ДОХОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ АКО ОТ АКЦИЗИТЕ И ДДС ИЗМАМИТЕ 5 МИЛИАРДА ВЛЕЗНАТ В ХАЗНАТА...ДАЛИ НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ..НО НЕ ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ ПОТЪНАТ В ЧЕРВЕНИТЕ ОФШОРНИ СМЕТКИ...ЩЕ ИЗТЕКАТ ЗА САЩ...ЗАПАДНА ЕВРОПА...КАРАИБИТЕ...ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ...ДАЛИ ЩЕ ВИДИМ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА ДОН БОРИСОВ..НА СТАНИШЕВ...Р ОВЧАРОВ...ДОН ЦВЕТАНОВ...МАСЛАРОВА...
164
5
 
8
 
! Отговори
black rose преди 10 години
Еми аз и още 20ина мои приятели в такъв случай сме прецакани,защото ходим безплатно....А и техни приятели така.....Водени от лични, а не политически интереси, искайки щастливо бъдеще за децата си.....
163
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ТОЗИ ДА ВЗЕМЕ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО Е НИСКА СЪБИРАЕМОСТТА НА ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ...КЪДЕ ПОТЪВАТ ТЕЗИ ПАРИ...КОЙ Е ВИНОВЕН И ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ...КАКВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА ДЕТО НЕМОЖЕ ДА СИ СЪБЕРЕ ПАРИТЕ...ПАК ЛИ НА ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ НЕ СТИГНАХА МИЛИАРДИТЕ...
162
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименМОЖЕ ЛИ ВСЕКИ ДА СЕ КАЧИ НА ИМПРОВИЗИРАНАТА ТРИБУНА ИЛИ СЕ ДОПУСКАТ САМО ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА...КОЙ НАСОЧВА ХОРАТА НАКЪДЕ ДА ТРЪГНАТ...КОЙ ИЗБИРА МАРШРУТИТЕ...БСП/ГЕРБ СА МАФИЯ...ДВЕТЕ СТРАНИ НА МОНЕТАТА И ДНЕС СИ ИГРАЯТ НА ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ..БОРИЧКАТ СЕ ЗА КОКЪЛА...КОЙ ДА Е ПО -НАПРЕД ДО КАЦАТА С МЕД...КОЙ ДА ГУШКА ПОВЕЧЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРГОВЕ И КОНЦЕСИИ...КОЙ ДА СЕ ОБЛАЖВА ПРИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ...ОТ ЕВРО ПРОЕКТИТЕ..
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен191ГАРАНТИРАМ ТИ ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА ОТИВАТ ПОД СТРОИ И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ НО СЛУЖБАТА ЩЕ МИ ИЗСТИНЕ ПЪК КОИТО НЕ Е ГЛУПАВ И С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА КОИ ХОРА ОТСТРАНИ ДИРАЖИРАТ НЕЩАТА
160
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези започнаха много да се изпускат! А Жаблянов, виждайки че първият му мандат ще свърши предсрочно говори все повече глупости.
159
4
 
12
 
! Отговори
Питер преди 10 години
Ха така, Жаблянов - забранете гражданските движения, и изгонете посланиците. За да "работите" на спокойствие.
158
5
 
15
 
! Отговори
Стига преди 10 години
Някои хора май си просят пак да ни спрат еврофондовете
157
17
 
11
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
За 1 месец "протести", някои хора насъбраха достатъчно парички, а и от вчера вече имаме и цяла магистрала. Нормално е "протестиращите" да се насочат към морето, да си похарчат с кеф, спечеленото от "протеста".
156
11
 
26
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Подобни коментари като на тоя Жаблянов могат единствено да увеличат нашата бройка на площадите! "добре организирани и финансирани групи за натиск" - не знам какво е това, но ми прилича на описание на БСП! Протестите му приличали на карнавал...а на какво искаш да ти приличат, бе, на манифестация ли????
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 198 АнонименМислиш ли,че винаги досега в България изборите са били "ЧЕСТНИ"!!!! Пълни наивници на каишка сте!!!!!
154
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За протестиращите пред НДК.Вярно е че са работили по 30 40 г.но подозирам че едва ли са с пенсия от 165 лева.Може би доста над средната.Едва ли са били в производството и дето се казва не са пили вода потни.