Какви капани крият обявите за продажба или наем на имот?

Потребителите най-често използват онлайн платформи
13 окт 2024 17:00, Нели Христова
23
Какви капани крият обявите за продажба или наем на имот?
Снимка: БГНЕС

Все повече различни онлайн платформи за продажба и отдаване под наем на недвижими имоти са сред най-често използваните от потребителите начини за търсене на жилище.

Често обаче се оказва, че обявата, която сте си харесали е фалшива. Понякога никой не отговаря на телефонните ви обаждания, а в други случай едни и същи "фирми" отговарят, че тъкмо са продали, желания от вас имот, но могат да ви предлагат друг и всъщност това е един от капаните да ви предложат обект, към когото няма особен интерес, като ви привлекат със снимки на несъществуващ имот, който изглежда атрактивно.

Освен това е начин и да придобият повече информация за пазара - за купувачите, желанията им, приоритетните квартали и изисквания.

Подобен тип обяви се появяват най-вече на места, където търсенето се осъществява от частни лица, а не от други брокери или агенции.

Това най-често са Фейсбук групи, Olx, Базар.бг и тн. Важно, когато разглеждате обяви, е да не се подвеждаме от снимки и винаги да обръщате внимание на съотношението цена - качество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Снимка на деня
Новата седмица започва със слънчево време и хладни утрини
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Той един - брутално високите неадекватни цени. Заради тях в едни забутани села продават къщи на цени все едно са на Ривиерата, а не в Долно Кривунделово.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ама разбира се, че ще ползват онлайн платформи с надеждата да спестят безсмислените хонорари на брокерите. Договорите за наем са стандартни, предлагащите имоти публикуват сами обявите си, та кажете ми какво точно вършат брокерите. Освен да правят мизерии - да публикуват фалшиви обяви, да крият информация и да сключват предварителни договори за процент нещо полезно вършат ли?
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
С две думи, ако нямаше брокери пазарът щеше да е далеч по-раздвижен и по-успешен. (Авторката, за неодушевен предмет не се казва "към когото", а към който).

Спонсорирани публикации