Цените ще падат: Летният сезон по морето у нас продължава до октомври

Климатично летният сезон при нас се удължава
26 авг 2024 12:02, Нели Христова
79
Цените ще падат: Летният сезон по морето у нас продължава до октомври
Снимка: БГНЕС

Около 300-340 хиляди българи ще пътуват в страната и чужбина за предстоящите два дълги празнични уикенда през септември. Прогнозата е на Българската асоциация на туристическите агенции.

Отново най-предпочитана дестинация за пътуващите зад граница е Гърция. Турагенциите са предвидили автобусни програми на цена между 330 и 790 лева спрямо условията, но местата отдавна са разпродадени.

Самолетните екскурзии ще струват между 800 и 1250 лв. за 4 или 6 нощувки.

Турция е страната с най-добро съотношение цена-качество, казват експертите. Повечето почивки започват с цена от 550 и стигат до 900 лв. Офертите за Истанбул са по-евтини и започват от 250 лв.

На запад за Ниш или Сърбия за организирано пътуване бихме платили между 450 и 690 лв. За подобна екскурзия в Албания трябва да заделим 650-690 лв.

На този фон у нас местата в СПА хотелите и къщите за гости вече са продадени. Очаква се след 10 септември цените по Черноморието да паднат с още 20 процента надолу. Цените ще се движат между 120 и 220 лв. на човек на вечер в зависимост от категорията на хотела и курорта.

"Климатично летният сезон при нас се удължава. До края на септември и първите дни на октомври са чудесни за морска почивка“, каза пред bTV д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

"Разнопосочни са сигналите. Има голяма вероятно тази година да детронираме 2019 г. Все още се борим да стигнем нивата отпреди пандемията", обясни проф. Георги Рачев, зам.-председател на УС на Българската асоциация на туристическите агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Пепката - има-няма няколко милиона.
27
1
 
5
 
! Отговори
юнга преди 3 седмици
До морски.Така е,но те са католици и църквата поема голяма част от разходите им.Така е и на пасажерските кораби.Постоянно ги пълнят от фондации,църквата и организации.За нас никой не се грижи.Затова всичко ни е скъпо.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 24, яденето на чесън е изключително здравословно. Използва се в две от най-здравословните кухни в света(френската и италианската). А кой до кога планира да живее си е негов проблем. Ти очевидно имаш проблем със злобата!
25
5
 
12
 
! Отговори
Popо преди 3 седмици
Мерси ,Черноморие! Едни колеги ходиха 2 пъти за по 4-5 дни. И двата пъти следваше детокс програма с 39 градуса температура,а втория път за десерт имаше и кашлица :-)))
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямам пари за море
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 24, къде видя нещо за чесън в коментара ми, че явно имаш проблеми с очите или четене с разбиране. Не мога да реша, с кое ... вероятно и с двете :) Иначе планирам да изкарам до 100 години. Ти, ако преценяваш за теб си, се приключвай и днес :) С тази злоба... ще си докараш някоя цероза :)
22
11
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 3 седмици
До Анонимен.И като плющиш чесън ще живееш ли с орлите бе?Чернодробен метил.
21
5
 
8
 
! Отговори
Фифи преди 3 седмици
Посочете къде плащаш паркинг в хотела в който си настанен?Къде можеш да ядеш бой,ако не платиш чадър на плажа?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До пияница мистик, не се вари пред или зад входовете, а в дворовете :) Тези, които си имаме къщи си правим и не пропускаме години. Така е по-вкусно и по-евтино :)
19
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Човек трябва много да мрази себе си и да не уважава парите, който изкарва за да ги даде за "почивка" по българското Черноморие.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дам :) Букнали сме си Санторини за края на октомври :) perfection
17
8
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Чичо === Да, вярно е голяма селяния с тези зимнини....хахаха :) Макар че много отдавна не съм виждал някой да вари лютеница пред блоковете или отзад. По пазарите има разни бабички, продават домашна лютеница, който му се яде да си купи. Скоро даже видях един пич на пазара, към 30 годишен продаваше домашни яйца, суджуци и луканки.
16
8
 
20
 
! Отговори
Пепката преди 3 седмици
Сериозно ли, още има хора, които посещават нащо езеро?
15
2
 
21
 
! Отговори
Анка преди 3 седмици
На Слъчака сам се едно в маалата
14
1
 
20
 
! Отговори
Свако преди 3 седмици
До Един от народа.Така е.Не работя цяла година за да им гледам физиономиите на питекантропус.Особено на юг от Емине е отвратително и противно.Съжалявам и хорицата как ги източват.
13
19
 
10
 
! Отговори
ТНР преди 3 седмици
Кой нормален ходи на Черно море? Аз не съм стъпвал там от години, този гьол не става за нищо! Същата работа с камънаците в Гърция, пълна леш, на плаж само в Мароко, Тунис, ОАЕ, Кариби и т.н.
12
19
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 3 седмици
Чесъна не 13лв.,а 130лв. да стане.Омирисаха цялата кооперация на чесън.Ще започнат и чушки да пекат.Ужас!Човек вратата на балкона не може да отвори.От години сме пенсионери ,но не готвим у дома.Готовата храна излиза по-евтина.Та кои нации готвят у дома,пекат чесън и чушки и варят лютеница в градинките пред блока?А?
11
7
 
3
 
! Отговори
може и в ФРГ преди 3 седмици
Гръцка, Турска . Самолета и за 2-3 часа слизам на морето . Чужди езици, друг свят , почивка . Няма ала бала с касови бонове, бучка лед, стек блек , скъп бензин . В РФ е за 8 дни 7000 лв . а на тези е евтино .
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия откриха топлата вода.....летния сезон бил до октомври, а цените били по-ниски....вие заслужавате Нобелова награда за научно откритие!
9
10
 
28
 
! Отговори
Един от народа преди 3 седмици
И да падат, и безплатно да стане пак няма да отида на бетонираното Мутроморие!