Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Гледайте на живо неговите отговори на актуални въпроси
Обновена: 23 юли 2024 10:28 | 23 юли 2024 10:24, Александър Попов
364
Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Премиерът Димитър Главчев призова да не се съпоставя нуждата от подслон на пострадалите от пожарите и помощта за украинските бежанци. От "Възраждане" поискаха пострадалите от пожарите да бъдат настанявани в хотели и къщи за гости, както се процедирало с украинците.

"Те бягат от война, различни собственици на хотели са предоставили материалната си база. Приели сме да помагаме на бежанците и това се е случило по законов ред", посочи премиерът в отговор на въпроси във Facebook.

"Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок. Във ведомствените бази на МВР и МО също ще могат да се приютят засегнатите от пожарите. Наблюденията ми обаче показват, че едва ли ще искат да се възползват", заяви Главчев.

Хората, които имат щети по имотите си след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива - в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан, каза още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още по темата: Димитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак за тях да си гласувате ей! Мамааа ви и оооофции народ!!!!!! Дееееева!
242
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОСТАВКА!
241
0
 
40
 
! Отговори
Бончо преди 1 месец
Голям главоч!!!
240
3
 
23
 
! Отговори
Хората в Украйна преди 1 месец
не са виновни за имперските борби между САЩ и Русия. Естествено, че трябва да им се помага. Направиха им "майдан" и ги излъгаха, както и нас преди 20-тина години. "отбранителният" НАТО се опита отново да се намести на изток, но май направи поредната си грешка.
239
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо? Защото за укрите има повече ли ?
238
2
 
32
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 1 месец
Българофобите от ГЕРБ продължават да се гаврят с българския народ и то благодарение на кирчовците които се изгавриха с Конструкцията по най безобразен начин.
237
0
 
4
 
! Отговори
до 56 "унижавам преди 1 месец
Не бързай да се смееш. Защото , който се смее последен , той най-добре се смее.
236
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на така наречената КОМУНСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ в Русия бе въведено КРЕПОСТИЧЕСКОТО ПРАВО и на МИЛИОНИ РУСКИ КОВБОЙ - СЕЛЯНИ им БЕ ИЗЗЕТА ЗЕМЯТА И НАТИКАНИ В КОЛХОЗИ. 20 МИЛИОНА РУСКИ СЕЛЯНИ, КОИТО НЕ СИ ДАВАХА ЗЕМИТЕ БЯХА ИЗБИТИ В ГУЛАГ. След влизането на РУСКИТЕ ВОЙСКИ по заповед на СТАЛИН, в КОНЦЛАГЕРИТЕ по БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ, бяха УНИЩОЖЕНИ БЪЛГАРСКИТЕ КОВБОЙ, ИНТЕЛИГЕНЦИЯ и АРИСТОКРАЦИЯ....
235
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България БЛАГОДАРЕНИЕ на СССР има енергетика , хиляди язовири , атомни централи. Били сме номер 1 на Балканския полуостров. Населението е било 9 милиона българи. А сега с Прехода(Англосаксонско робство) сме фалирали , бедни и жалки. Живков вярно е казал, каквото бие сме построили - вие не можете да го боядисате.
234
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СТРАНДЖАТА Ти пък работиш ката ден за Сорос и посолството като клакьор и нищо...
233
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 241 - Крепостно право не е имало у нас, но сега имаме пълната възможност да го видим и усетим.
232
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е фалирала благодарение на СССР, благодарение на въвеждане на КРЕПОСТНОТО ПРАВО!
231
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Гарван, от къде го изкарахте да грачи?
230
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 124 И от какъв зор ще търсим "сърцати" хора за тези неща, за които ежемесечно от 30 години плащаме яки данъци, с които марионетките в правителството да обслужват чужди интереси, да си правят далавери и да не ги интересува нищо друго??? Правилния път не е по системата "дайте да дадем"!!! Правилния път е държавата да закупи материалите, да ги закара където трябва, строителни войски ако и до колкото ги има да изградят каквото трябва безплатно. Ако не да платят на фирми да го направят
229
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРМАНИЯ И ГЕРМАНОФИЛИТЕ МУТРИ СА ГРОБОКОПАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
228
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ Е ЗЛЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРМАНИЯ!
227
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е ФАЛИРАЛА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРМАНЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!
226
22
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
ЦЕЛТА НА УМИШЛЕНИТЕ ПОЖАРИ Е БИЛА ДА СЕ ИЗКАРА БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ПОСТРАДАЛА ОТ УКРАЙНА, А СЪЩО ОТ ГЕРМАНИЯ И СССР СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА
225
1
 
35
 
! Отговори
После преди 1 месец
да не се чудят, защо никой не ходи да гласува....С това отношение към българското население, и на есен изборите ще са нищожни...И да се има предвид, че пожарите са нарочно организирани по този начин... Цели се обезлюдяване и унищожаване на земя и селскостопански животни...
224
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е фалирала благодарение на англосаксонците. Крадат ни природните богатства и скоро ще ни затрият , защото им трябва прекрасната ни територия. Ние сме колония. И сме вечни братя с руснаците , които са ни Освободили от турско робство! Това не се харесва на господарите ни и скоро ще пробват да ни унищожат! Преход е другото име на РОБСТВО!