Международен фестивал на масажа ще се проведе от 1 до 10 юли

Целта е да се популяризира като лечебно и терапевтично средство
26 юни 2024 14:12, Анисия Иванова
5

Втори Международен фестивал на масажа ще се проведе в София от 1 до 10 юли. На него са поканени 13 масажисти от целия свят. Програмата включва 4 демонстрации, посещения на няколко града в България и още редица активности.

"Този фестивал се прави за втори път. Миналата година беше в Норвегия, а тази година е в България. Организаторът на фестивала Георги Кръстев е дългогодишен терапевт, който живее и работи в Норвегия от много години и с любов към нашата професия желае да направи нещо подобно, тъй като той също така е и международен съдия с множество контакти и затова иска тази година да доведе в България терапевти от цял свят, които да покажат различни видове масаж. Те ще правят демонстрации, ще има и обучение", разказа един от организаторите Любка Асенова в студиото на "България сутрин".

Сред целите на фестивала е да се популяризира професията и масажът като лечебно и терапевтично средство, както и хората да видят какви са разликите и ползите от различните масажи.

"Масажите са различни в зависимост от техниките, от силата, от натиска, който се използва, похватите, инструментите. При дълбокотъканния масаж, който е и моята специалност, натискът е доста по-дълбок, стигаме до по-дълбоки части на мускула и съответно той е подходящ както за заболявания на гръбначния стълб, така и при спортни травми. Напоследък хората доста работят от вкъщи и на компютър и имам страшно много клиенти, които идват със схващания и дълбокотъканният масаж помага изключително много", коментира шампионът от световното първенство по масажи Биляна Костова пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
C щacтлuв kpaй, нaлu?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Масаж 100 лева - колкото у Ескорт бг :)))
1
0
 
10
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 3 месеца
а след масажа ше се произнася ли вълшебното изречение : нещо друго ще желаете ли ?