Как една българка обиколи 39 държави за година и половина

Десислава Иванова определи Фиджи като най-екзотичната си дестинация
16 юни 2024 14:38, Красимир Ангелов
92

Десислава Иванова е пътешественик в пълния смисъл на думата. Пътува сама, най-често само с раница на гърба си. Обиколила е 39 държави само в рамките на година и половина.

"За мен пътуването е начин да опозная както себе си, така и различни култури и хора. Бях на 20 години, когато за първи път излязох от България. Занимах на обмен по Еразъм в Италия. Така тръгна всичко, преди 10 години", сподели тя в неделното издание на "България сутрин".

Повечето пъти пътува сама и смята, че това ѝ помага в различни аспекти от живота.

"На първо място се превърнах в изключителен екстроверт. Хората си мислят, че когато пътуваш сам, си самотен. Не е така. Когато пътуваш сам се запознаваш с много повече хора. Развива се самоувереност", смята Десислава.

След Италия тя отива в Бразилия, където живее 3 месеца. Старае се да няма предварителни очаквания при пътуванията.

"Може да се разочароваш. В Ирак всъщност не е опасно. Хората там живеят много нормален живот. Всички местни бяха дружелюбно настроени", каза тя.

Десислава определи Фиджи като най-екзотично място, на което е била. Там се докосва и до акули.

"До момента съм била в 81 държави, краткосрочната цел е да стигна до 100", разказа Десислава.

Гледайте целия разговор във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имат пари хората, угаждат си. Панелните плъхoвe само злобеят докато слугуват на нейното семейство или на някои като нейното семейство. Днес работихте ли здраво и спазихте ли трудовата етика към чорбаджията, рая, неоправдани. А попълнихте ли си правилно данъчните декларации. Че нали знаете какво няма за кoкoшкaтa.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До . Разкажи ми за ceляниятa, ти я познаваш отлично. И никъде не съм казал, че ходя на обществен фитнес или че коктейлите ми са алкохолни. Но от слаботоково бачкаторче - толкова.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А пара от къде
78
1
 
2
 
! Отговори
Невероятно преди 1 седмица
Абе като не ви интересуват пътешествията, не четете статията. Аз като не разбирам какво му е готиното на футбола, не гледам и не пиша коментари, колко феновете трябва да са зле.
77
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Аз мога и повече да обикаля...само пари да има и време хахаха
76
2
 
0
 
! Отговори
. преди 1 седмица
"В това време аз ще спя до към 9:00, ще си направя здравословна закуска, кафета, които постепенно ще минат в коктейли. Привечер фитнес, вечеря в хубаво ресторантче и ще довърша "Залезът на боговете"." Аз спя докато се наспя. Не до 9. Кафета, коктейли, алкохол - катастрофа. За какво ти е да ходиш на фитнес като си имаш басейн у дома и домашна зала. И кой нормален ходи сам на ресторант да вечеря с чужди чинии и прибори, сред чужди хора, вкусно сготвена храна, но с *** продукти. Селскo първеню.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май доста паплa4 вижда житейски смисъл единствено в затъпявaщa, скудоумна работа и възпроизводство. Разбирам, че има хора с изключително ограничен светоглед. Но непрокопсаници да дават непоискан акъл на хора, радващи се на живота в пълнота - ето това не разбирам. От къде тая смелост (или безочие) да даваш съвети от ниската си камбанария. Нелепи, неудачни, неможещи, но с мнения по всеки въпрос.
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мрънкачи с по 1000 евро подаяния от шефа, дето наричате "заплата". Никой не ви е виновен, че сте бедни и и необразовани. Че сте се водили единствено от инстинктите си като cкoтoвe и сте се размножили преди да се подсигурите материално. Ние ще живеем и ще благоденстваме. Ще постигаме все по-високи цели, защото вие ще вършите нископлатената, мръсната и неблагодарна работа. Но преди всичко - ние живеем. Вие съществувате. И вие не знаете за какво.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко трябва да е ограничен умствено някой да държи сметка за чужд живот. Ще пътува където си иска и ще създава семейство когато си поиска. Вие си гледайте животеца, който, съдейки по злобните коментари, е доста изстрадал. Даже не правите опит да прикриете завистта си, мекотели. То и за това трябва интелигентност. Емоционална интелигентност. Айде, че много сложно стана, затруднявате се.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз пътувам постоянно и си позволявам всичко. Яд ли ви е, бачкатори. Утре ще опъвате каиша 8-12 часа. Вечерта ще се приберете в килера, който наричате "дом", може и да се видите с някой друг плeбeй, да си помрънкате. Чакат ви сметки, кредити, издръжки. Накрая остава само за една шльокавица. В това време аз ще спя до към 9:00, ще си направя здравословна закуска, кафета, които постепенно ще минат в коктейли. Привечер фитнес, вечеря в хубаво ресторантче и ще довърша "Залезът на боговете".
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според социологическо проучване на ЕМ ПИ ЕМ БИ, 99% от българските мъже искат да правят групов кекс. като 9% от тях искат да го правят с 2 жени, 6% с 3 жени, а останалите 84% искат да го турят на цялото правителство, президента, парламента и цялата държавна адмиснистрация.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мъж пита непосната жена, която пътувала от държава на държава: - Бихте ли легнали с мен за двадесет милиона долара? - Да, разбира се - отговаря жената. - А за двадесет цента? - продължава мъжът. - Абе Вие за каква жена ме вземате? обидено възразява жената. - Каква жена сте вече разбрах - Сега се пазарим за цената!
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много съм ядосан! Накарах жената за месец бе Кекс, а някакъв уменпростак отменил наказанието и тя обиколила с международен кекс толкова много държави!
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега жените раждат късно . Пътува се преди децата , след тях е по- трудно .Жената работи , изкарва си пари и от Инстаграм . Защо сте толкова злобни ?
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На жените винаги им е генетично вградено да пътуват, с цел да се размножат и да обогатят генетичния материал!
66
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ле, ле мале ....колко държави е ограбила със Кекс?
65
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя пеша ли е ходила, та толкова много държави е обиколила? Сигурно разкрачена е ходила с подскок от чурленце на една държава на към боздуган на съседна държава?! Откъде тази женска енергия? Кой й е я дал?
64
7
 
13
 
! Отговори
Копейка преди 1 седмица
Не е справедливо. Аз джаскам денонощно във форума директивите на Митрофанова за някоя рубла, а тази без никакви заслуги към Русия, пардон, България, се разхожда по света. Краварка!
63
8
 
3
 
! Отговори
А кой дава кеша за преди 1 седмица
пътуванията?Дали е плувала през Атлантика до Бразилия,а после е ходила пеша през Андите?Или е материализирала попътно анатомията си за осигуряване на превоз?
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наградете я с орден Ст. планина 1 -степен с мечове и да стане Народен представител от Величие....