Българчетата първи в Европа по пиене, пушене и употреба на канабис

13% от момчетата на 11% момичетата на 11 години са пушили поне една цигара
26 апр 2024 07:00, Нели Христова
146
Българчетата първи в Европа по пиене, пушене и употреба на канабис
Снимка: Pixabay/carlostm_10

13% от момчетата на 11% момичетата на 11 години в България са пушили поне една цигара през последните 30 дни, предаде БГНЕС, позовавайки се на доклад за здравословното поведение на децата в училищна възраст на ООН.

Тези данни се допълват с 17% тютюнопушене при момчетата на 13 години.

Средните данни за регионите на Европа, Централна Азия и Канада са 2% при момчетата и момичетата на 11 години, 5% за момчетата и 6% за момичетата на 13 години и 15% за двата пола на 15 години.

Данните за електронни цигари са огледални. Над 30% от българските ученици на 15 години са използвали електронна цигара през последните 30 дни.

При пиенето на алкохол българските момчета са на челните позиции. 20% от 11 годишните са консумирали алкохол поне веднъж през последните 30 дни, цифрата скача до 32% при 13 годишните.

Българските момчета на 15 години водят класацията и при употребата на канабис с 19%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от Общество
Бивш министър: Пенсионната система е консервативна, но трябват промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
Не знам къде сбъркахме,ние-родителите.Но послезиците са убийствени.Ние сме с най-ниска раждамост,българите,а отгоре на това и с най-покварено младо поколение.Защо господи,ни наказа нас,българите?Ние приключихме и като народ,и като държава.Само няколко десетки изкуфяли "евроатлантици" във висините на властта,не виждат това.Логична последица от влизането във властта на отпадъка на обществото-банкянската разбойническа организация,и дръндарската неграмотна кредлива банда.
13
0
 
30
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 седмици
Имаме роднина в София, племенник на жена ми сега ще бъде абитуриент. Три месеца не е влизал вече в час в училище, и това не е само тази година и предишните. Играе си на лаптопа по цял ден всеки ден. Баджанака откакто се разведе не му пука.И този ученик въпреки че всяка година пропуска по три, четири месеца учебен материал по някакъв начин баджанака се оправя с учебното ръководство и сега ученика ще завърши при това отличник ще бъде. Това е държавата в България в момента.Нула, Кръгла нула. Геврек
12
1
 
10
 
! Отговори
Бойко преди 3 седмици
Браво! Само така! Продължавайте и ще станете първи в света!
11
1
 
30
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 седмици
Това е резултата от средното образование в България при което всеки завършва с петици и шестици и никой не повтаря годината. Много добре наблюдавах моите деца в гимназията. Ученици, които по време на комунизма щяха повтарят много пъти учебните години, сега такива деца получават петици и шестици и завършват като отличници. И тъй като не им се налага да учат имат време за всички тези неща в които сме първенци в Европа. На учителите не им пука и на директорите. Парите са важни, всеки ученик е пари.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поне имаме банани и сме в клуба на богатите.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Екстра! Това са строителите на бъдеща България! Надеждите, които демократите, демократично си отгледаха! Ха сега и такива да им работят във фирмите!
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дайте данните за възрастните и ще разберете защо е така при децата. Родителите като те опушват с трева от тримесечна възраст какво да стане, задачи по квантова механика ли да решаваш.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тава е част от избиването на населението или правенето му негодно за съпротивление. Методът е познат мнооого отдавна. Има даже две големи войни. Две войни на Великобротания срещу Китай . Мецду друхото , е района на днешна Македония е имало много голямо производство на нарконици, схормено като плащане и пазари от чубженци: германци и британци.
6
5
 
20
 
! Отговори
предубеден преди 3 седмици
Ран и Ът добре поработиха. Целите са постигнати. Следва нова крачка.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фалшива помоя
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И в хазарта ще сме първи, във всички възрастови групи. Ако имаше статистика.
3
1
 
21
 
! Отговори
Я преди 3 седмици
Браво, в едно поне не се излагаме и сме първи
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неудачници...
1
2
 
32
 
! Отговори
Даа преди 3 седмици
В последните 30 години сме първи навсякъде, но отзад напред.