Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите

Според служебния министър очакванията са за добър летен туристически сезон
Обновена: 20 апр 2024 12:24 | 20 апр 2024 12:16, Елка Василева
69
Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите
Снимка: архив, БГНЕС

Има недостиг на работна ръка и за летния туристически сезон бизнесът търси чуждестранни работници, особено от трети страни. Има очаквания към пазари като Непал, Киргизстан, Индия. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев пред БНТ. Той бе категоричен, че недостигът на работна ръка не трябва да променя пазара на труда и чуждестранните работници не трябва да изместват българите и да отнемат техните работни позиции.

Милошев допълни, че още в първите си дни като служебен министър е провел срещи с бизнеса и се е запознал с проблемите, поставени от тях и очакванията им за тяхното решаване.

Още по темата
В Народното събрание е входиран законопроект за промени в Закона за чужденците в България, каза служебният министър на туризма и апелира в малкото време, което остава на настоящия парламент, депутатите да го приемат. Той обясни, че промените ще дадат възможност краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се подновяват, без да се налага работниците да напускат страната.

Има и правила, които са не само национални, а и европейски. Не може просто да се отворят границите, защото тогава става легален миграционен канал. Трябва да бъде отчетена националната сигурност, това, че сме европейска държава и сме част от Шенгенското пространство, макар и частично, допълни министърът.

Първата задача на служебното правителство е да организира честни избори, моята първа задача като служебен министър на туризма е посрещането на летния туристически сезон, каза Милошев.

Той допълни, че това е много голяма отговорност, защото по оценки на министерството летният туристически сезон представлява 70% от туризма в България. Следващата седмица започват срещи по българското Черноморие с местните власти и бизнеса, посочи служебният министър на туризма, цитиран от БТА. Според Милошев очакванията са за добър летен туристически сезон.

"Ние си имаме всичко. Трябва да погледнем туризма си с други очи, защото най-важния субект в туристическия продукт, който се създава, е туристът. Цялото усилие, и на бизнеса, и на държавата, и на регулациите, и на законите, е този турист да дойде и да види страната ни по начин, по който да занесе емоцията си. Туризмът също е на пазара на емоциите", каза Милошев.

Нека правим снимки на хубавата страна на българския туризъм, призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Йокин преди 1 седмица
Мдаааа, правилно,но не плащат,както трябва на наш'те работници.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
лошото е че и мамуняките от непал и индия също само по веднъж се лъжат а и не са от най работливите ще знаеш. салати по 40 кинта, бири по 8, ракии по 15, заплати по 1000 за 16 часов работен ден без почивка. айде сега. работете си самички.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ще донесат тук куп азиатски болести.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Togava she si naberem eleganten umen krasiv kitaiski personal za bg republikanski central admin, a nastoiastite praznoglavi tolupi i vulgarni pornoartisti v konteineri za krematorium i ekarissage...
57
2
 
6
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 1 седмица
Прогледа. При комунизма нямаше липса на работници. Единствено в Кремиковци работеха виетнамци. Но виетнамките бяха красавици. Милошев, много си грозен, внукът ми плака, когато те видя
56
0
 
3
 
! Отговори
Мистър Милошев, брат преди 1 седмица
Хубави тайландки трябва да изместват любовниците ти от крайните квартали.
55
0
 
3
 
! Отговори
Милошев, брато преди 1 седмица
Хубави тайландки ще заместят грозните.ти каки от Столипиново. Вервай ми!
54
1
 
13
 
! Отговори
Тоя ръб откъде дойде преди 1 седмица
При комунизма българските курорти бяха образци за почивка. Днес са една кочи.чи.на. Например Слънчев бряг. Мутри и ***.о.тутки, мошеници от цялата галактика.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
че те повечето българи за нищо не стават.
52
4
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 1 седмица
До Анонимен,защото е нселена с пародия на народ,много е лесно,но този министър се е побъркал,света ще свърши,ако българина почне да работи,но не смее да го каже,няма да го оставят жив и два часа,народа е мързелив,крадлив и безкрайно отмъстителен,ако някой се осмели да му противоречи
51
1
 
10
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Умно!Сега българите ще се уплашат и ще се цанят на минимална заплата.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знае къде се намира изобщо. Цялата инфраструктура е мега зле. Летните курорти работят 2-3 месеца и после са затворени , защото няма развитие в Балнео туризма по морето. Курортите за пълни с барачки и мръсотия. Плажните ивици са изядени от морето , няма псрко места , няма тоалетни, няма велоалеи. Абе катастрофални проблеми. Тоя поредния шоп , който дърдори общи приказки и до там.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая територия е пародия на държава!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Високите цени в заведенията предполагат там да се взимат заплати от поне 4-5 хиляди, сега друг е въпрос как не им се дават тия пари, но шефа трябва да си вземе Майбах!
47
0
 
10
 
! Отговори
ТЪРСЕТЕ РАБОТНИЦИ... преди 1 седмица
"Социалисти"--- за да ви работят за " без пари"---- НАЛИ СМЕ "СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА" СЪС "СОЦИАЛНИ ГРИЖИ"-- за народа!!!!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съчетанието Министър Милошев как ви звучи!?Смехххххххххх......
45
1
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ЕТО НЕЩО, КОЕТО ИЗОБЩО НЕ МЕ КАСАЕ....КОЙТО СИ ИМА ХОТЕЛ--- ДА МУ МИСЛИ....ХАХАХАААА.....ЗА МЕН , ЧАКАТ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ....АЙДЕ, ЧАО...!!!!
44
3
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 седмица
И най-вече господа, Грета Тунберг каза едно изречение дето много ми хареса, защото иначе една реч без решения е добро пожелание! Не забравяйте защо сте в тая зала, не забравяйте каква е първостепенната задача на този съд - защитата на правата на цивилното население от военни престъпления и престъпници. И никога не заставайте на страната на маймунииии с човешки лица!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайтов е агент на ДС,лежал е в затвора за злоупотреби при соца,Плагиат номер 1 на репебликата.Тоя ли намерихте псевдопатриот да цитирате....
42
2
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 седмица
Казах нещо в тая територия на беззаконие и произвол, единственото прието извинение ще бъде да спазите международните закони към съответните престъпления....престъпления и наказания...