Шефът на ДАНС: Братя Димитрови са имали влияние в МВР

Те поддържат контакт с Живко Коцев
Обновена: 16 апр 2024 17:34 | 16 апр 2024 17:30, Стела Стоянова
94
Шефът на ДАНС: Братя Димитрови са имали влияние в МВР
Снимка БГНЕС, архив

“В хода на работата е установено, че Стефан и Марин Димитрови разполагат със значително влияние с МВР. С Живко Коцев и други служители те поддържат контакт”. Това заяви председателят на ДАНС Пламен Тончев, предаде БГНЕС.

Тончев обясни, че са създали контакти и с хора от Агенция Митници.

Шефът на ДАНС обясни, че основната роля на братята Димитрови в контрабандния канал е да осъществяват контакт с хора на висши публични длъжности с цел осигуряване на протекция. Той обясни, че е постъпвала информация за замесени митнически служители в тази схема.

Тончев заяви, че до месец април 2023 г. Петя Банкова е била служител на ДАНС и не е имала официален достъп до информация касаеща дейността на Агенция “Митници”. Сигнали за противозаконна дейност към Банкова не е имало не мога да кажа по какъв начин е назначена за шеф на Митниците и с чии протекции е ползвала”, посочи шефът на ДАНС.

Тончев обясни, че е знаел за контактите на Банкова с братята Димитрови, но като заместник-директор на Митниците не е имала правомощия да осъществява действия в тяхна полза. “Вече след това като директор е подпомагала Стефан и Марин Димитрови. Не мога да кажа, че министърът на финансите е знаел за нейните действия”, заяви Пламен Тончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Общество
Липсата на редовен кабинет не е пречка за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 седмици
Чакам ви, скъпи Приятели! Имам изненади за някои от Вас, другите ще се радват!Лорката няма ли да се позавърти и той при мен?
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ментата Йордан сигурно е чичо им.
64
0
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 4 седмици
Марин (по-възрастния от двамата) се е правил на млад пред плеймейтките и за това е лъгал, че Стефан му е брат. Бащата е Марин.
63
1
 
6
 
! Отговори
Магнитски преди 4 седмици
Пичове, идвам!
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е как да нямат като познават и министъра на Вътрешните работи Калин Стоянов, който остана и в служебния кабинет към момента.Питанията така се водят, че да не се шуми по това познанство, а отук можем само да гадаем защо така се водят :)
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще има чутовни арести но най-вероятно преди изборите, този път има доказателства и е нужно да се намеси европрокуратурата. Има и хора застрашили нац. сигурност и директно прецакали държавата за Шенген и Еврозона с тази контрбанда, Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А пудела с пачките е сестра им. Хахахахахахаха
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 56 :))) Трола, защитник на кировистичния кокорчизъм и бойковизъм ти цъкна МИНУС! :)))) ПИИИИДЕЕЕЕРААААССССС е той, тролчето...
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Братя, ама друг път. Тези от Братство ли са? От цигареното братство може би? За това ли са братя?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Толкова ли са *** юристите - престъпниците да ги управляват?!?!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Време е некадърните политици да се махнат от политиката ... ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! Не ви ли писна от педалоидни папагали и ддррииииишльовци със снимки от пред вратата на Харвард? МИСЛЕТЕ!!! И гласувайте, за да им сбъркаме сметките. Лесно се купуват 2 махали и 200 изборни секции. Евтинко е. Аз ходя да гласувам, за да затруднявам купените... поне!
55
1
 
4
 
! Отговори
Бивш военен преди 4 седмици
Здравейте господа данъкоплатци! За победата над контрабандата.. Уррррааааааа! Да живее пътя на кокаина, хероина, метамфетамина и пътя на Копринката! Ураааааааа!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега и истината да пишете в статията, с това невярно заглавие отвличате вниманието от истината.
53
3
 
10
 
! Отговори
ЗАПИСАНО В ИСТОРИЯТА преди 4 седмици
РАШКОВ БЕШЕ МИНИСТЪР НА МВР, В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПП ДБ БСП...... И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА......И С ИМАМ КАК ПОЛУЧАВА КАРТИНА ОТ ДИМИТРОВИ В ДОМА СИ........ ИМА ЛИ ОЩЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ..??
52
1
 
8
 
! Отговори
Питам само преди 4 седмици
Тея не бяха ли баща и син му, бе и тоя не е ли ментараджиев на фотоса??? Данчо ментов? Както сте я подкарали едва ли има и дума истина в списването ви, я се стегнете!
51
2
 
4
 
! Отговори
Тъп преди 4 седмици
Взех че поверявах на ДАНС че за 20 години в България няма контрабанда и чак сега ПП-ДБ са я създали и ДАНС отривисто са я пресекли. Не случайно България бележи сериозни успехи в борбата с корупцията. А междувременно ядем банана във всички възможни чакални и чакаме членства. ДАНС уит ми Бени!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То се вижда, че Марин Димитров по - известен с прякора си Ярата е баща на Стефан - малката Яра. Няма как да му е брат. Баща му е.. Моля, проверете!
49
0
 
4
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
Ама много разбирачи в това там ДАНС или дансиг не рзбрах..
48
1
 
1
 
! Отговори
Данчо Ментата преди 4 седмици
От моята уста и от устата на ДАНС with Пеевски тече само истината! Истината и само истината! Ашколсун чок берекет!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мрежа от гейчита начело с Асен Василев държи контрабанда невиждана от 2014 насам, ами в затвора ще им хареса на триото Марин Димитров, Живко Коцев, Асен Василев даже нека да са в една килия!