Адвокат: Ако има престъпление, Коцев трябва да е обвиняем, а не свидетел

Всичко случило се е по политически причини, каза Велислав Величков
9 апр 2024 21:58, Анисия Иванова
21

ВКС разпореди специалният прокурор Талева да поеме преписката по сигнала на Денков срещу Сарафов, а правителството предлага Живко Коцев да бъде освободен от поста главен секретар на МВР.

"Това беше най-очакваното от днешния ден. Можех да се обзаложа, че още след клетвата на правителството, новият стар вътрешен министър чрез Министерския съвет ще поиска смяна на главния секретар. Знаем, че има и обвинение към шефката на Агенция "Митници". Пипа се много бързо, пипа се в рамките на часове, а не на дни, какъв залог стои зад това - отделен въпрос", каза адвокат Велислав Величков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е интересно кой е организирал срещата на Живко Коцев в кабинета на Сарафов.

"Интересно е защо е имало две срещи в един ден - първо преди Живко Коцев да си подаде оставката като главен секретар, а втората след като вече си е подал оставката. На следващо място е интересен и съставът на срещата. Освен главният и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, присъства и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Такъв състав на такава среща никой закон не допуска", допълни адв. Величков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако Живко Коцев е извършил престъпление, той няма място като таен свидетел.

"Ако се твърди за организирана престъпна група, в която той е взел участие, би трябвало той също да е привлечем като обвиняем. Ако е направена тази среща и му е предложена сделка - свидетел вместо обвиняем, но си подаваш оставката - това е престъпление. И то главният прокурор въобще няма място на такава среща. Това е в компетенцията на Софийската градска прокуратура, какво прави главният прокурор на тази среща? Ако написаното за тази среща е истина, за мен има данни за извършено престъпление от главния прокурор, би следвало Прокурорският съвет да обсъди дали да не го отстрани от длъжност, докато това разследване продължи", подчерта адвокатът.

Той е категоричен, че е важно дали тази, или другата седмица Живко Коцев ще се сдобие с процесуално качество и какво ще бъде то.

"Ако наистина той е толкова добре запознат с действията на тази група и са извършени тези неща, то би следвало да бъде привлечен като обвиняем, а не като свидетел. Още повече с институционалното качество, което той е имал, той е можел да прикрива извършени престъпления. Всички това трябва да се изясни с доказателства от прокуратурата. Трудно доказуемо е, но са използвани СРС-та - разговори, може да е имало проследяване", коментира Велислав Величков.

Според госта всичко случило се е по политически причини: "Оказа се, че Калин Стоянов също познава тези хора - контрабандистите, за които става въпрос, дори преди Живко Коцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: МВРЖивко КоцевBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Климент преди 1 месец
До 13.Не знам дали е от ПП,ама гледам с принцесата- вампир се е снимал в колата,на задната седалка.
15
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кор преди 1 месец
Адвоката, не се прави на просд!Живко Коцев организира срещата, но след като са му докладвали, че митничарка номер едно е с пранги.И от ДАНС са му преровили бюрото, служебното!Усетиле на къде духа вятъра на промяната.За то е поискал срещата.За имунитет!Не е толкова недосетлив човека.А не знам, защо по всички телевизии ни занимавате с тази среща, а не говорите за снимките, срещите, почивките, сауните, кучето с пачките.Коцев трябваше да е вече подсъдим.Ама май митничарката ще го отнесе целия...
14
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ЖИВКО КОЦЕВ Е ВНУК НАген. КОЦЕВ ОТ 1- во ГЛАВНО У- НИЕ НА ДС /БКП , ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА!
13
1
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Колко е жалко да си гнусен и крадлив ПП-раст. Фенките са им в ступор от ограбените очаквания на крадливите им лидери. За пореден път пълен провал!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моята баба навремето ми е разказвала, как през 1944 г, като почвали да вият сирените за предстоящото бомбардиране на София от американците и англичаните (нашите партньори, хахаха!!), не можели да я закарат до бомбоубежището, преди да отиде до тоалетната. Това е било съвсем естествено чувство за страх. Та и този сладур (хахаха!!!) Коцев май се е затичал до тоалетните на болницата, та да ги умирише с чувството си за страх. Да видим, колко време ще го държи!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи дали е носел подаръци за рождения ден на кученцето!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо за часовника на Горанов?
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той и Дългия на ИТН има снимка, с Паскала..
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И копейката има снимки...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старите комунистически мутри са заразни!!! Вържете Рашков да е мирно селото!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ЗА РАШКОВ ИМА СНИМКИ. ЗАЩО ГО ПАЗИТЕ????
5
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Заради денков може да осьдят човека , ако не бе отеглил отставката можеше да се размине и да си носи скьпия часовник и каквото друго е получавал тамСега сигурно и той влиза в склада с вещественни доказателства
4
2
 
14
 
! Отговори
Мушици преди 1 месец
Трябва повече да са обвинями: Петков, Кокорчо, Рашков, Насето, Хр. Иванов и останалите бащи на съдЕбната реформа.
3
0
 
5
 
! Отговори
Ах преди 1 месец
Един адвокат каза.
2
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Всичко е замесено - напусканему е майката и нормален живот някаде далеч
1
6
 
6
 
! Отговори
България може преди 1 месец
Да се сравнява по по мярщина корупция мизерия простотия и недъгавост единственно с Русия.