МФ: Стартира информационният сайт за еврото в България

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация
25 мар 2024 16:52, Анисия Иванова
43
МФ: Стартира информационният сайт за еврото в България
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница с адрес – https://evroto.bg и https://еврото.бг, е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България, съобщиха от МФ.

Интернет сайтът има съвременен и интерактивен дизайн, подчинен на стремежа информацията да бъде представена по максимално достъпен и лесен за потребителите начин.

Освен текстово съдържание в страницата са включени и мултимедийни компоненти като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и др. По-голямата част от информацията е представена директно, без да е необходимо навлизане в дълбоки структури от страници и данни. Създадена е възможност за споделяне на съдържанието към социални мрежи: Facebook, Twitter и LinkedIn.

В специално създадената рубрика „За еврото“ гражданите и бизнесът ще намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката „Вярно ли е, че“. В нея чрез факти е даден отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения, свързани с присъединяването на България към еврозоната. Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни, за които сме потърсили и различни гледни точки в рубриката „Експертите говорят“. В нея с кратки интервюта водещи специалисти – икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, коментират за потребителите „горещи“ теми за ефектите и влиянието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В „Новите пари“ са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната. Тук може да бъде разгледана и създадената от БНБ брошура на националната страна българските евромонети.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. В специална рубрика могат да се прочетат аналитични статии и интервюта от пресата, радиостанции, телевизии и други електронни медии, които представят мнението на ангажираните институции и специалисти по тази важна за всички български граждани тема.

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото.

При създаването на информационния сайт са използвани технологии за отзивчив дизайн, които позволяват на сайта да се адаптира към спецификите на устройството, независимо дали се отваря от настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон или друго преносимо устройство. Приложени са стандарти и инструменти за достъпност, които да позволяват на посетителите в неравностойно положение, да имат равен достъп до цялата информация.

Електронната страница е разработена като част от рамков договор между Министерството на финансите и „Информационно обслужване“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: МФсайтевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС и НАТО нямат нищо общо с валутата в Бг, както и със западната ориентация на Бг,страната е поела своя път. Никой не е против тях, просто хората си искат ЛЕВ-четата и кеша да си ги имат, не е сложно за разбиране. А може и успоредно двете валути, без унищожаване на левчето.:)) и още: левът няма нищо общо с Русия и Путин, той българска валута.
38
1
 
2
 
! Отговори
До 17 и 23 преди 1 месец
Реално в този профил, който описваш за противници на еврото се вписват поне 85% от хората у нас - бедни сме, макар да не сме необразовани. Като се приеме еврото, ще станем 95%. Добре дошъл при нас.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна боза с цел пропаганда. Ако беше толкова добро то нямаше да има нужда от сайта и убежденията колко много ползи ще ни донесе
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин още реве и залъгва електората, че има шанс той собственоръчно да спре еврото ако гласуваме за Възраждане на 9ти Юни, а палетите с напечатаните евра са готови да залеят банкоматите. На горките Копейки и господ не може да помогне
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се каже лев, знае се че става въпрос за Бг, после, еми нема после, има ЕС.:))
34
1
 
5
 
! Отговори
наврете си този преди 1 месец
сайт във финансовите зад ници в мф
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рибата е в морето те извадили тигана. Още не е сигурно че ще ни приемат в еврозоната ама те нашите мало-уумници кампании правят като че ли утре влизаме. А кампании за излизането на домакинствата на свободния пазар на ток няма никакви.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте гърците какво е било след въвеждане на еврото, помнят го:))
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като е чужда валута да е долар,поне е на велика държава.ЛЕВЪТ е гордост за България,той е на толкова години,на колкото е Бг след ОсвобождениетоТова трябва да е гордост за Бг,а не да се унищожава.Комунистите след 09.09.1944,не са си позволили да го унищожат,въпреки режима и СССР,сега идва краят му е защо,колко държави са в ЕС и не си унищожават валутата,а левът е най стар в ЕС.С Англия и валутата ѝ какво стана,никой не знае какво ще се случи в бъдеще.Не е разумно да се унищожава ЛЕВЪТ.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Националната валута на България е българския лев.На който не му изнася да напускаче ще яде шутове.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23 Бесенето ти е малко, мърло!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Не е нужно сички да сме богати. Тия които са богати ще платат повече данък и ще живеят като бедни. Няма друг начин за да има държава." Ха ха ха ха ха хаааа!
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ейй открднаха домейна....
26
4
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 месец
До 20, но има една съществена разлика и тя е, че резервът от БНБ ще бъде прехвърлен в ЕЦБ!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Преди 10 г. как ще вкараш евро като еврозоната беше фалирала. Затвараха банки и блокираха влоговете в Гърция да не теглат. И с евро пак ще те блокират като е фалит.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Не е нужно сички да сме богати. Тия които са богати ще платат повече данък и ще живеят като бедни. Няма друг начин за да има държава.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нов сайт за дезинформация. Супер.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че си избършем дирника с вашето евро. Дано го хакнат тоя сайт.
21
7
 
15
 
! Отговори
Айде, 30 милиарда преди 1 месец
назад. Честито! С тия пари можеше да построим 6-7 АЕЦ-а, а вместо това някой ще ги прибере тихо-мълком, а ние ще теглим кредит, за да платим на Уестингхаус.
20
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора са приели еврото и долара още преди 20 и повече години. Дори през социализма умните хора си държаха спестяванията в долари и злато. После през 90 стана популярна и германската марка която 1999г беше заменена от Еврото. Реално умните хора никога не са държали левове и никога не са ги интересували левовете освен ежедневният бизнес, и личните разходи. Сега просто ще отпадне нуждата по постоянна обмяна между левове и Евро. От това ще загубят само банките и обменните бюра.