Експерт песимист, че някога ще се разплете казуса с Пепи Еврото

Има събрани веществени доказателства и от имоти в Гърция
6

Специалният прокурор Талева, която разследва Сарафов, още не е виждала записите на Пепи Еврото. Става въпрос за предполагаеми компромати, които са иззети от жилища, които са използвани от бившия следовател Петьо Петров - Еврото.

"Проблем е самото обстоятелство, че такива доказателства се намират или са се намирали в някакъв момент, в разпореждане на прокурори, които са под прякото ръководство и зависимост от главния прокурор, спрямо когото са били събрани тези доказателствени материали", каза Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в студиото на "Денят ON AIR".

Той поясни, че Софийската районна прокуратура е започнала скоростно разследване, по времето когато е тръгнало противопоставянето между бившия главен прокурор Гешев и тогавашния му наследник Сарафов. В хода на това образувано производство са събрани тези материали - флашки, хард дискове, касети и чували със заготовки на прокурорски постановления.

"Това нещо е иззето, от Софийската районна прокуратура са го изпратили на Върховния касационен съд, който администрира законните поводи, които предполагат започване на наказателно производство срещу главен прокурор и негови заместници, а в периода от време, докато се чакаше назначаването на специалния прокурор, по новоприетия механизъм, градската прокуратура, поемайки контрола върху това разследване, изисква тези доказателствени материали от ВКС и той ги дава. Това е притеснителното", подчерта Янкулов пред Bulgaria ON AIR.

Има събрани веществени доказателства и от имоти на Петьо Петров от Гърция, които са събрани с европейска заповед за разследване, изпратена от Софийската районна прокуратура.

"Можем да се надяваме, евентуално някога, ако се разплете тази история, да се разбере и съдържанието им, но аз въобще не съм оптимист, че до такова разплитане може да се стигне", отбеляза Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
за 35 години на кого разплетоха историите всичко се прикрива с изк бързинапърво се създават комисии и се тръгва по утъпкания път накрая минала давност идовиждане това е българия в 21 век само като им видиш външния вид и прическитеи знаеш какво ще последва
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виждам , че Пепи Еврото го пазят и други .Тук едни и същи повтарят , колко банално било случилото се.И много го раздувало балона.Че видиш ли , Еврото бил обикновен квартален мошеник.Не си струва да го разследваме .Щото никой не стоял , видиш ли зад него....Абе Сарафоф...Що не излезеш като мъж , ами се криеш зад постове.Вижда се охилената ти физиономия до Пепи твоя приятел.Чак предните ти зъби ще изхвърчат.Многи има да ка,ваш , ама аз да те разпитвам..
3
0
 
0
 
! Отговори
Чуки преди 2 месеца
Този пореден ялов експерт в държавата, защо не види , че казуса, Петьо Еврото е мародерско ежедневие у нас и нотариуси слкубат милиони от гърба на народа на всички нива в България!
2
0
 
2
 
! Отговори
Антикорупционен фонд преди 2 месеца
Това е сборище на хора, които взимат европейски пари, за да не правят нищо! Нямат нито едно доказателство, а само този рекъл, онзи казал! Валя Ахчиева работи 100% по добре от тях, при това повечето пъти, подкрепено с доста доказателства!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да се разплете, само ако достатъчно опарени се съгласят да говорят. Ама Пепи еврото, не е бил бранен от полицията само, сещате ли се? Ако беше, да го вардят 3-4 куки ... много народ има, щяха да са го разтреляли барабар с *** му ...