Бивш министър със скандално разкритие: МВР шеф замесен в трафик на мигранти

Иван Демерджиев твърди, че в Австрия се знае тази информация
8 яну 2024 14:45, Петър Бойчев
44
Бивш министър със скандално разкритие: МВР шеф замесен в трафик на мигранти
Снимка БГНЕС

За скандална намеса в трафика на мигранти на висш шеф от МВР съобщи по bTV бившият министър на ведомството Иван Демерджиев.

За назначения в края на ноември 2023 г. заместник главен секретар на МВР е имало оперативна информация, че е замесен в трафик на мигранти, разкри Демерджиев. На въпрос как е възможно уволнен човек от системата на МВР след положителен тест за наркотици отново да кара патрулката, Демерджиев отговори: "Щом е възможно заместник главният секретар на МВР да е замесен в трафик на мигранти – има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница".

Демерджиев обаче не спря дотук. "Тази информация ви уверявам, че е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Има оперативна информация. Такива въпроси ми задаваха двама депутати от ГЕРБ, бивши вътрешни министри. Сега те мълчат, а този човек, който беше на значително по-ниска позиция, в момента е заместник главен секретар в МВР“, добави Демерджиев.

"Когато аз бях министър, на тези постове нямаше хора, за които има изтекла такава оперативна информация. Имаше множество задържани служители за най-различни нарушения, включително и престъпления.

Въпросният човек беше на доста по-нисък пост. Не може да се допуска хора с такава биография да достигат до постове в подножието на най-високите. Ако имах достатъчно информация за извършено престъпление, той щеше да бъде отстранен. Когато се назначава служител, се взема справката му. И когато се вземе кадровата справка, там се вижда, че има такава информация. Когато се види това, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление, защото това говори много ясно на колегите му“, каза още Иван Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: МВРИван Демерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 36. Бих се съгласил ако по време на негово служебно правителство не беше въведен Зеления сертификат. Явно не е могъл да направи нищо освен да приеме нарежданията отвън и да ги сведе за изпълнение до здравния министър, който, на свой ред, също изпълни това, което му беше наредено.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 30. А няма ли?
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че някой имал ли е съмнение, че трафика на хора, оръжие и наркотици се контролира от хората във властта.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България в Шенген - когато нечии налъми цъфнат през Май!!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До МинУвачИ сега какво, да вземем да махнем с ръка и да не ги коментираме, това ли се опитваш да внушиш.
37
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 4 месеца
Поредният честен и почтен полицай. Каква изненада!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименАве, направо не доумявам как за всяко нещо правите връзка с президента Румен Радев. Президента се явява най-добрият който сме имали до сега, успя да разрови кошера, използва всички възможни инструменти дадени му от властта за да забави уникалното разграбване и разбиване на България от всевъзможни формации на ДОКАЗАНИ мафиоти, а за някой хора само той им е в устата, тц-тц-тц-тц?!?
35
3
 
3
 
! Отговори
МинУвач преди 4 месеца
Имаше един Гл. Секретар който беше демонстративно арестуван и обвинен в 7те смъртни гряха. Оказа се обаче, че по негова заповед е извършена операция с агенти под прикритие и е разбита цяла мрежа от престъпни групи под политически чадър. Та този гл. секретар превърна ГП от армейска в полицейска структура. После пак с негово съдействие и усилия МВР излезе от опеката на ВП. А на Деменрджиев в едни други времена и едни други хора му викаха Адвоката на Мутрите, едва ли е било ей така без нищо.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Там са бързите пари ,вземал от ромовете от Сирия и Афганистан шута отзад и чао
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алооо Стоянов МВР служители са замесени с трафик на жени пукащи пуканки! Айде вземи го намери, че 15 години бездействие до това доведе!
32
0
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Затова последният шанс на българите е да се ходи за риба или гъби вместо до урните на избори ! Белгия доказа,че това е нормален мирен протест,престояха белгийците близо 3 години без редовен кабинет и спечелиха,вижте ги на светлинни години са пред България защото са умни,интелигентни и не се оставят разни шмекери и мутри да им управляват живота ! Много хитро българските политици си пазят"работата"с шмекерията-"ако не гласувате ще дойдат лошите"? А има ли по-лоши от тях самите замисляли ли сте се
31
2
 
7
 
! Отговори
мвр-убийци! преди 4 месеца
Закривай и наново! По-нови правила и без роднини! И защо 1 кат. труд? Малко ли са им другите привилегии!!!! Вън пожарна, гражданска .....
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шок и ужас, сега ще кажете и че полицията има роля в проституцията и разпространението на дрога
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този замествник на секретаря на МВР е дружка с Алгафари хайде кой ще ме убеди, че не е трафикант на мигранти ? С какво се занимава кланът Алгафари ? Кой помогна на малкият Алгафари (Басел) да избяга от СИРИЙСКИ затвор където излежаваше присъда за трафик на наркотици ? Отговорът е Нидал ! Шенген ли ? "Когато цъфнат налъмите" ?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Герб е върхът на корупцията , и слуга на ДПС !
27
5
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 4 месеца
А ако е истина ти накъде ще гледаш към луната ли ? Това което казва Дерменджиев е истина,няма как да не е истина,никой няма да си измисля такива обвинения след като знае,че са много тежки с още по-тежки последствия ако не са верни ! А този трафикант е завел дело, защото знае, че е под "охраната" на Тиквата и Пеевски и законите (съд,прокуратура и следствие) са в ръцете им и естествено както Магнитски не може да влияе в България така и този престъпник няма да бъде наказан и пак ще печели от мигран
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпросния зам.-главен секретар вече е завел дело срещу Демерджиев за клевета, пише го в друг сайт! По принцип хората на Рундьо като ти кажат колко е часа, трябва да гледаш слънцето...
25
2
 
12
 
! Отговори
МВР преди 4 месеца
Ние сме професионалисти, не допускаме никакъв трафик на наша територия без наше участие!
24
2
 
13
 
! Отговори
Taнгара преди 4 месеца
Тук нема новина! Всеко РПУ=ОПГ!
23
0
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 месеца
Е то в София от 5 години двама Наркобосове държат дискотеките в центъра и са под крилото на един прокурор и един шеф във ГДБОП...не знам какво ви очудва. Биха се 30 човека заради кой да продава наркотици на деца пред една дискотека в центъра...има и видеоклип...но от от СЕКТОР НАРКОТИЦИ НЕ ЗНАЯТ....МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ И ТЕ НЕ ЗАПЛАТА КЪМ ТЯХ?