Ранени, запален бус, счупени витрини: Протестът се успокои към 19,30

Вижте кадри от сблъсъците около "Васил Левски"
Обновена: 16 ное 2023 19:56 | 16 ное 2023 19:56, Красимир Ангелов
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След повече от час сериозни сблъсъци между полиция, жандармерия и протестиращи срещу ръководството на Българския футболен съюз, към 19,30 часа обстановката се поуспокои.

Бус бе запален и понесе сериозни щети, преди да бъде изгасен от пожарникарите по време на протеста на футболните фенове. Има счупени витрини, запалени кошове за боклук, а линейки оказват първа помощ на ранените.

Протестът ескалира сериозно преди началото на двубоя между България и Унгария, има пострадали и задържани.

Към националния стадион полетяха ракети, а Жандармерията използва две водни оръдия за да изтласка протеста. Сред това полицаите тръгнаха на атака с палки срещу феновете и ги изтласкаха по улица „Гурко“. В отстъплението си протестиращите нанесоха щети по паркирани автомобили и витрините на магазините.

Към 19,30 обстановката се успокои, а феновете се оттеглиха.

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 2_ мвр е било инструктирано как да действат, за да запазят боби перуката, и мвр и националите и феновете са употребени в полза на пияндето
116
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Нашата полиция само дето взема заплати!Не може да се справи с няколко десетки софийски гаменчета и вандали!Събраха на едно място над 4000 запалянковци ,някои от които не са и чували за Михайлов , а идвот сомж до се бият и трошат!Тези трябва да се водятна отчет и изобщо да не се допускат до такива масови събития.Друго-елементарно е такава маса да се разделя още на пропуските на части.Тръгнаха по най-елементарния начин -с насилие!Такава простотия!На какво ги учат в това тъпо МВР!?
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на феновете не е необходимо някой да им плаща, за да искат оставката на това некадърно, алчно и нагло нещо - боби перуката
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
перуката е виновен за всичко, кога ще му потърсят отговорност, той трябва да плати щетите по инфраструктура, надниците на полицаите, които бяха употребени да пазят присадката, както и загубата на националите, които пък бяха наказани да играят без публика, за да се пази това недоразумение, което нагло не си подава оставката
113
0
 
0
 
! Отговори
big meech преди 5 месеца
До митко 108 - и що , щото ти казваш ли ? :D
112
0
 
0
 
! Отговори
Мач без публика! преди 5 месеца
*** в човека не иска кой знае колко много. Когато бъдат отнети маймунските потребности животинското се намесва в съзнателния акъл и става страшно. Защо мача се игра без публика?
111
3
 
1
 
! Отговори
r преди 5 месеца
Къде е кмета Терзиев?Той е прекият виновник за безредиците.Оставка веднага на кмета на ДС.
110
5
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
Ало Митко Бербатов нещо да кажеш нали протеста щеше да е мирен.Впрочем знам какво ще кажеш ексцесиите са по поръчка на Перуката,за да ме натопят.
109
4
 
15
 
! Отговори
АЛчността го погуби преди 5 месеца
Перуката изкара феновете на улицата, за да ги пребие полицията като кучeта. Тоя тотално съсипа футбола. Сега феновете са в арестите и в болниците, вместо да са при семействата си и да си прегръщат жените и да си целуват децата за лека нощ. Алчността на Боби Михайлов вече се заплаща с кръв.
108
7
 
8
 
! Отговори
КОЙ НОСИ ВИНАТА? преди 5 месеца
В интерес на истината феновете викаха някакви нормални неща, които си викат на стадиона. Но полицията много им агресира и предизвика ексцесиите. Но и полицията не са виновни, че Боби Перуката изкара хиляди фенове на улицата, вместо да са на мач и да се приберат всички по живо, по здраво.
107
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно кой финансира мероприятието? Пропадналите индивиди от т.нар. агитки без лапачка не работят.
106
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Шепа оттреппки,алкохолици и наркомани атакуват турското посолство и създават предпоставка за дипломатически скандал със сериозна сила в региона.Трябва да се действа по-решително и да отнасят палките още в зародиш.
105
10
 
11
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 5 месеца
Насилието поражда насилие, колеги! Не използвахте водните оръдия в много предходни случаи, когато наистина имаше нужда от тях. Сега какво, на мъже ли се направихте?! Защо беше нужно в този ранен час да провокирате тълпата?! Кой началник Ви разпореди това, посочете имената?! Защо изявление дава зам.директора на СДВР - Къде е директора? Защо мълчи главния секретар? Защо биете деца и хора, излезли справедливо да протестират? Как очаквате да ви уважават след днес?
104
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
ЗАРАДИ НЯКОЛКО МАЙМУНИ НЕ СИ СТРУВАШЕ ДА СЕ ХАБЯТ ТОЛКОВА МАЖЕ...УТРЕ ДА САБЕРАТ ЖЕНСКИТЕ ОТБОРИ И ДА ИДАТ ДА СЕ ИЗСЕРАТ НА ВХОДА НА БФС ,ТАКА ДАИМ ЗАСМЪРДИ,ЧЕ Д СИ САБЕРАТ КУФАРИТЕ И ДА ГИ НЯМА !!!
103
4
 
4
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
по всички медии въртят една запалена кофа дето било ексцесия айде молим
102
5
 
10
 
! Отговори
митко преди 5 месеца
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА БФС.С ПОСЛЕДВАЩ СЪД И ЗАТВОР.
101
2
 
28
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Мисля че дойде момента в който всеки управляващ трябва да разбере че с мирен протест в България няма да има промени. Сега това става с футбола, но утре може да стане и със самозабравилите се политици. Жалко ще бъде, но наближава. Жалко и за тези които ни харесваха през 1994г. Страхотни тогава, жалки сега. Сринаха се. Да внимават продажните комисионери от МВР, ПРОКУРАТУРА, СЪД, ПРАВИТЕЛСТВО, ПАРЛАМЕНТ, ОБЩИНИ...НА НАРОДА МУ ПИСНА. ДАНО ДА НЕ СТАНЕ ПО ЗЛЕ.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цената на една перука.
99
13
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Според мен е виновен Путин за тези размирици в София. Само той и никой друг. Може би малка вина има и Лавров. Но най голяма вина има Шойгу. Заради тях пак не бихме и столицата ни е потрошена. Затуй не трябва да купуваме руски таз и нефт.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мертен е доволен , точно такива ви искат