До 4000 лв. за ЧНГ до Бали или на круиз, сега е моментът за офертите с отстъпка

Запазването на къщи за гости се прави година по-рано, заяви Павлина Иванова
26 сеп 2023 17:30, Анисия Иванова
48

В края на септември месец традиционно започват резервациите за Нова година. Все пак някои експерти съветват да заложим на сигурно и да я направим една година по-рано, тъй като свободните места приключват бързо.

"Дестинацията определя времето за резервиране. Може да сте закъснели, да сте навреме и да сте подранили. И трите са верни. Ако клиентът се ориентира към екзотични дестинации, значи е закъснял, резервациите за там приключват в края на септември. Ако сте предпочели по-близка дестинация в съседни държави, сега стартират автобусни почивки, а ако говорим за къщи за гости, вече е минал сезонът отдавна", каза Павлина Иванова от Обединение "Бъдеще в туризма" в студиото на "България сутрин".

Тя поясни, че къщите за гости са познати на клиентите като мястото, за което се прави резервация поне една година по-рано. Гостът обясни, че има предложения и за ранни резервация. В момента хората могат да се възползват и от отстъпките, които варират от 10-15%.

Пакетите за Нова година са много различни в България и в чужбина. Данните от миналата година показват, че празненство у нас ще ни струва доста по-солено от празненство в чужбина. Иванова сподели, че би се радвала, ако тази тенденция продължи, тъй като това би говорило за повишен стандарт на туризма в страната.

"Това е супер новина. Ако има такива цени, това означава, че имаме клиенти, които могат да си го позволят, а и имаме вече и качествена услуга, която се предлага на тази цена. По отношение на различните дестинации, палитрата е голяма. От 300 до 800 лв. можем да се направи почивка в Турция или Сърбия с организиран транспорт. Ако разширим бюджета - до 1000-1500 лв.- можем да отидем до Тунис или Египет. Скочим ли до 2500-4000 лв. можем да отидем до Бали или на круиз", коментира гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че е мит, че круизите са скъпи. Според нея цената е висока, но включва, много неща - три хранения на ден, транспорт, стая, различна дестинация всеки ден.

От Обединение "Бъдеще в туризма" имат кампания за информиране на клиента, когато е решил да пътува с туроператор. За съжаление, има много случаи на измами и някои клиенти губят парите си. Важно е да се знае, че редовните туроператори могат да бъдат проверени от сайта на Министерството на туризма.

В края на разговора Иванова изрази мнение и за решението на хотелиерите да се откажат от услугата all inclusive.

"Адмирирам това решение. Ако говорим за отказване, ние трябва да сменим политиката и България, вече ще има друга позиция в света на туризма. All inclusiv-ът по цял свят предполага масов туризъм, което значи и нисък клас туризъм. Ако се тръгне в посока премахване, колегите трябва д са внимателни, защото трябва да се предложат много високо качества на продукта", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
SAMOOEL преди 7 месеца
До АнонименЧе то до Балчик не е по-евтоно, отколкото до Бали... хахаГледам цени на оферти по нашето море за ЧНГ - ми читавите почват от 4 бона,
34
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 7 месеца
До АнонименДо вас бали няма ли? Покрай мен кеф ти кръгли, кеф ти правоъгълни пирамидки, кеф ти голеееми, кеф ти по малки. И все без пари
33
0
 
2
 
! Отговори
Копейчо и Цомчо преди 7 месеца
Супер- с нашите семейни 2*4000, можем всеки месец на Бали.
32
1
 
0
 
! Отговори
Кандидат за кмет преди 7 месеца
мисирките не се научиха, че нито ЧНГ, нито ЧРД се пише в заглавие и текст. "Ч"-то за благозвучие ли го слагате бе mъnu mъnaцu?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Излъгах се веднъж да отида в Бали. В хотелите е добре но извън тях е пълна цгания. И навсякъде е пълно с кръвосмучещи насекоми...
30
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 7 месеца
До Дони,ами такива са,тежи пари са половин надница,но без да си отишъл да работиш,не чете ли онзи ден как се хвалеха какви заплати получават българите,4000 са жълти стотинки за тях
29
3
 
2
 
! Отговори
Путешественик преди 7 месеца
От Англия 7 дена на Бали за двама с полети и онинклузив-1200 паунда..........Плащайте им тука по 5.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са пълни глупости . Сега Виетнам е хита . Там е мнооооого по евтино но билета до там е скъп . 12- 15 долара нощувката без най скъпите хотели . Нямаш нужда олинклузив щото комунистите отстравняват мошениците . 200 метровата плажна зона има само палми а не застроики . Много добри били цените но билета до там е скъп . Има и по малко измами .
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бе тая Бали.... бе, аман.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като чета заглавието се чудя, ако няма кой да те честити новата година, пак ли отиваш до Бали за 4000 лв.? А да, за ВК, какво ще правите?
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това ли е най важното сега?-:(( Не мисля!!!
24
2
 
5
 
! Отговори
да я продадат преди 7 месеца
На остров Бали живее съвременният рускиH
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На остров Бали живее съвременният руски БГ заедно с половината руски бомонд. Искам Куба.
22
5
 
11
 
! Отговори
Ганя преди 7 месеца
3-4 бона да дам за да ходя до Бали или на Круиз ? Наш че над 5 кила рибай стек ще изям във Варна за тия пари !
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами 4000 лева за ЧНГ наистина не е нещо баснословно много хора в Балгариа могат да си го позволят осоено тези с бизнеси
20
6
 
4
 
! Отговори
ибре курорте преди 7 месеца
До Нова година много електорат ще гушне букета. Тези дето живеят ден за ден, не ги броя. За тях - все тая.
19
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Нема смисъл плащате... До тугас, ша дойдат извънземните и пъ ша сме карантинирани... ===)))
18
1
 
12
 
! Отговори
Олеле!!!! преди 7 месеца
Тичам, тиичааааммм, не на една на три почивки тичам!!!! Не мога да сдържа вълнението си вече, ахахахахахахаха.....
17
1
 
10
 
! Отговори
Ямбол преди 7 месеца
Иска им се, хах! За тез пари се сбираме с приятели и си правим НГ където си пожелаем!
16
4
 
11
 
! Отговори
Шегобиец преди 7 месеца
А питахте ли бай Бил какви планове има? Ще пуска ли новия щам? Ще затварят ли пак границите? Приготвил ли е вече ваксините? То вие едни планове имате, ама бай Бил говори друго.