Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения

Тримата мъже са извършители на множество грабежи
19 сеп 2023 11:35, Стела Стоянова
110
Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения
Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 


110
Още от Темида
ВАС дава на Конституционния съд лимитите на болниците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
5
 
! Отговори
Ryuhou преди 5 дни
Когато съм на маса със салатка и ракийка, мога да псувам нашите униформени тикви от тука до сутринта. 3/4 от тях са безмозъчни връзкари, който вяртат, че тая униформа им е за да пречат на всичко около тях, не за да вършат нещо полезно. Когато обаче един от тях ми каже да спра, спирам, може да споря, може да подавам оплаквания, но спирам, с кола, пеш, трактор, камион, няма значение. Трябва да имаме уважение за тази униформа, има някой от тях, който я носят с чест.
94
3
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 5 дни
Няма значение. Награда и повишение. Повече такива служители трябват в тая система. Предотвратиха някой смъртен случай. Утре тоя бок.ук като ограби някого и го убие какво? Ще го пуснат подписка ли? Отново браво на полицаите, вече тук сам доволен от тяхната работа. Един рецедивист по-малко по улиците. Предлагам, ако го съдят или осъдят протест, докато не го освободят и възстановят на работа.
93
3
 
14
 
! Отговори
456 преди 5 дни
Полицай-мъж или жена,все едно е за поздрав!Така трябва,щом не спира на предупреж дение!Стига сме плюли по полицията,в случая е за награда!
92
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 5 дни
Полицай, а не колежката му, която е също полицай е стрелял....
91
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дори и да приемат, че полицая е действал по устав, за решението си довело до смърт е отговорен. За да придадат "случаен" характер, масово обясняват за попадение от 100м, което е нереално.Още по лошо става, защото към момента на решението си да задуржи подозреваемия с използване на оръжие, вече е имало задържан от същата група. После от 100м да произведе точен истрел с цел задържане е фантастично. и.т.н. и тн.С този полицай е свършено.
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Америка е същото! И в Русия! Така че така да бъде занапред!
89
4
 
10
 
! Отговори
До 80 и 82 преди 5 дни
Ти пишеш тук като разбирач, защото брат ти бил полицай. Върни се по-назад и прочети материала, качен тук днес сутринта в 9.19 ч. Представено е мнението на криминален експерт Савов. Той подробно обяснява защо постъпката на полицая може да се определи като правилна. Стрелял е в краката на бягащия, има право да го направи. И когато повторно е стрелял пак в краката му, онзи в същата секунда е паднал и вторият изстрел е отишъл в рамото му. Ако се беше подчинил на заповедта да спре, щеше да е жив.
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 87 Значи има поле за изява и за теб. Като се разправиш с някого и докажеш, че е откраднал от държавата милиарди, докато трудовите пенсионери гладуват, ще има силна форумна защита и в твоя полза. Отделно от това, ще спечелиш симпатиите на целия народ.
87
0
 
7
 
! Отговори
И в Украйна е така преди 5 дни
Тръгне ли руснак да краде - веднага го застрелват- без съд и присъда... справедливо е!
86
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Поредният екшън герой. Защо не са петимни да стрелят по тия, които крадат милиони от държавата, това се чудя.
85
3
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 5 дни
Единственият по-добър развой щеше да бъде да е гръмнал и тримата и от Токуда да осъществят донорска ситуация....
84
4
 
14
 
! Отговори
алооо преди 5 дни
какво значение има бе ?! важното е че е свършено едно добро дело , един мр16ляк по малко
83
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
от 83 Кво ми биеш минус ве, пубер маааалоумен? Ти ходил ли си в казарма? Ти даже не си бил роден когато я закриха наборната, пубер мааалоумен с жълто на устата.
82
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Едва ли полицая му е изкрещял както е по устав "Стой ще стрелям" направо си го е убил без да го предупреждава. В казармата на това ни учеха като сме на караул. "Стой ще стрелям".
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 79 Да, ама закона сега е такъв и според този закон полицая е нарушил наредбите. Кое не разбра ве, Пинко?
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много знаете па вие от прокуратурата... медиите казаха, че е полицайка.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вие си нямате понятие кога има право полицай да стреля с пистолета си. Толкова прооости форумни мишки сте!
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 76 - Нали точно затова пишем тук, за да се разбере, че всички искат промяна в закона.
77
3
 
29
 
! Отговори
anonimen преди 5 дни
Такива едни младежи заобиколиха в група майка ми, жена на 70 с ***, посред бял ден, на обяд, пред Първа градска, на пъпа на София. Опитват да дръпнат чантата, само че бутнеш ли такъв човек на земята, може да счупи става и да е дотам. Тя се развикала, някакъв мъж се отзовал, мангалетата се разврякали по нея, "К'во викаш, ***?", но избягали. Ако не подкрепим полицая, така ще ни трепят като кучета и полицията ще гледа.
76
3
 
30
 
! Отговори
Митака преди 5 дни
Браво - респект - награда за този полицай и то не символична. Поне 10 - 20 бона, за да има стимул.На това се казва да си обичаш професията - да обичаш справедливостта и да искаш да защитиш хората от престъпниците.Ако беше някое корумпирани ченге - щеше да обърне глава на другата страна.Тези, които защитават озвере.лите римляни, които обикалят с винкели да пребиват и грабят хората - не ги разбирам - за мене са провокатори.Няма нормален човек, който да не подкрепя полицая. Поклон!