Зърнопроизводител: Не прилича на академик да използва подобни квалификации

Ние сме шокирани от определението на Денков
16 сеп 2023 23:00, Стела Стоянова
554
Зърнопроизводител: Не прилича на академик да използва подобни квалификации
Снимка БГНЕС, архив

"Ние сме шокирани от тази новина и от това определение. Не съм аз моралния съдник, хората сами ще си направят изводи, но не прилича на академичен човек, камо ли на български министър председател да използва такива квалификации по отношение на хората, които в крайна сметка произвеждат храната в тази страна".

Така председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов коментира пред БНТ думите на премиера акад. Николай Денков, че зърнопроизводителите са започнали да се държат като терористи, а той не преговаря с такива.


В понеделник се организира национален протест на зърнопроизводителите, но и на останалите земеделски браншове, както и на търговци с горива. Участие са заявили 26 организации, разговори се водят с още няколко, обясни земеделецът.

Той подчерта, че протестът е на всички земеделци, а не само на зърнарите, макар че повод за протеста е свалянето на забраната за внос на украинско зърно у нас.

Премиерът Денков отново покани организациите на среща, макар че те вече му отказаха. Причината за това била, че полицаи предупреждавали хора, желаещи да се включат в протеста, да не го правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е внос, никаква храна не произвеждаш за нас. И то субсидирана от нас. Хубавата българска пшеница я изнасаш, а тук мешаш вноса с квот остане. Утре да ви няма, други ще дойдат, празно няма. И не забравяй, че си само наемател, а не собственик на земята, за да се разпореждаш като феодал с живота на хората в цялата държава.
81
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците не било искали на украинците житото. Ми шом не го искат е може би защото поляците са със силно развито земеделие и най-вероятно си имат колкото за тях самите. На българския "производител" все му е виновен някой друг. Никой от вас ли в последните 20 години по улиците не е виждал разлепени листчета с телефонен номер и пише "Изкупувам земеделска земя"? Толкова ли не схващате, че е заради игри с техни хора в министерствата, за усвояване на пари от Европа?
80
0
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Унищожихме селското си стопанство с такива безумни "решения". Внасяме домати от Полша, дотам се докарахме. Полша, която е на 10 градуса географска ширина по на север от нас, с по-слабо слънцегреене. Праскови от Гърция, кайсии от Турция. Лук от Турция. Дини от Гърция. Ябълки от Македония. Къде са нашите, питам аз? Какво ни пречи? Ние сме южна държава, с достатъчно слънцегреене. Защо си унищожихме черешите в Конево, Кюстендилско? Определени като най-добрите в света. Сложили сме фотоволтаици там.
79
2
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Е извинявайте, но дори поляците, които са кръвни роднини с украинците, дори те не им искат житото! Нещо да ви говори това? Украинското жито е некачествено, пълно с гъгрици и други нечистотии. Освен това прави дъмпинг - подбива цените. Само че в Полша управлява правителство, които мисли за хората си. Мисли за фермерите си. Докато нашите фермери - кучета ги яли! Ама нали те ни хранят... Няма проблем бе, да фалират, ще внасяме храна от чужбина. Който е беден - да го духа, да мре от глад!
78
1
 
16
 
! Отговори
алоу преди 1 година
Политическа арогантност!Денкич,орат , сеят и вършат не арендаторите, а земеделските работници!Именно те ще пострадат от Окраинското заразено зърно,защото те плащат в последна сметка загубите на фирмата!
77
0
 
16
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
Въпросът е не дали ще поевтинее хляба а какво ядеш....укропитекските земеделски стоки се внасят в ЕС без да се плаща ДДС и с занижен санитарен контрол...да определено щом ще ядеш бокл....уци те ще са евтини...нормално е матряла да се захранва с нискокачествени боклу...ци
76
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Академика е прав. Зърнарите се държат като терористи. Защо не дойдоха на срещата?
75
6
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Земеделците трябва да помогнат на Президента в борбата му с Продължаващо Продажните.Полша Унгария и Словакия можаха да си защитят националните интереси,но нашите Продажници рапортуваха YES и свалиха забраната за внос на земеделска продукция от Украйна.Мощен протест и ОСТАВКА.
74
0
 
7
 
! Отговори
Едуард преди 1 година
Магнитски и Рико да се разширят
73
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом реват,да им спрат евросубсидийте.
72
12
 
7
 
! Отговори
.l. преди 1 година
Основните парии трябва да направят як митинг подкрепа към политиката да ЕС и НАТО да се знае че ше има къртена ако някой се ***
71
14
 
9
 
! Отговори
Молотов преди 1 година
Доста руски четири хилядници са впрегнати тук, все някакви не ясни тези защитавате и нищо конкретно - колко ще поевтинее хляба ако се разреши украинският внос и каква ще е цената ако се запази, и 2 милиарда субсидии колко килограма/тона пшеница/слънчоглед са това и дали и Кой има смисъл да ви субсидира като държавата?
70
3
 
2
 
! Отговори
DAмRE преди 1 година
Ошти УТРЕ
69
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дума глава затрива. Та и с Денков така ще стане.
68
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС забрани вноса на жито и пшеница от Украйна заради вредни вещества, лошо качество и разминаване със стандартите на ЕС. България вероятно не е член на ЕС щом единствено в България се допуска да се внася некачествена продукция. Или Денков и компания са решили да помогнат на повече хора да се тровят с торовете на Украйна, които са на безценица там и се ръсят едно към гьотери?
67
6
 
16
 
! Отговори
И.Финци преди 1 година
У нас все по належащо ще се поставя от обществото въпроса, за Народен Съд над политиците участвували в управлението на страната след 1989 година !
66
5
 
8
 
! Отговори
Питон преди 1 година
То не само не чрилича нанакадемик айде твя ще го преживеем тоя и на човек не прилича
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
слабохарактерен и управляван човек, сложен там именно защото е такъв.
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От производителите, зърното се предава в мелниците и рафинериите. Те го пускат за производство или задържат ако могат да получат по-голяма печалба. Трябва да се забрани съхранение на вносно зърно за транзитиране! Ако желаем да има български хляб и олио!
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само *** би използвам подобни квалификации спрямо зърнопроизводителите!