Демерджиев: Чистката в МВР беше очаквана, но е нагла

Това е директно обезкръвяване
10 авг 2023 21:30, Стела Стоянова
37
Демерджиев: Чистката в МВР беше очаквана, но е нагла
Снимка БГНЕС

Директно обезкървяване на системата на МВР и чистка, чиято цел не са резултати.

Така бившият вътрешен министър Иван Демерджиев коментира във фейсбук профила си новината за смяната на областни директори на МВР. Говори се, че това са шефовете на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца. За момента обаче те още не са сменени. Предложено им е да напуснат по взаимно съгласие.

Демерджиев напомни и че подобна смяна е коментирана в изтеклия запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Още по темата

Ето какво написа бившият вътрешен министър:

"Чистката беше очаквана и все пак е скандална, защото е нагла и безцеремонна. Целта не са никакви
"резултати в МВР". Целта е проста - "тяхното МВР" да прави изборите. Казаха си го в записа, нали помните? "Ще правим избори с наше МВР" беше точният цитат от съвета на ПП.

Над десет директора на Областни дирекции на МВР са "помолени" да освободят постовете си. Не са преназначени. Убеден съм, че това няма да са
последните рокади на това ниво! Директно
обезкървяване на системата. Преди местните избори. Като вътрешен министър се стремях да оценявам хората по работата им. Държах аргументите за назначаване, преместване или освобождаване на служители да са свързани изцяло с професионалните им качества и резултати. Сега явно целите са да се осигури комфорт на определени партии за вота на есен. Като при Цветанов. Последната подобна безцеремонна чиста е именно по негово време.

Помним резултатите.

И няма да спре до тук. Те си го казаха в записа:

"Службите са наши. ДАНС, НСО, главният секретар на МВР - това са наши хора, които са определени от
посолството, даже имената са синхронизирани с
посолствата" Очакваме и тази чистка."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Господин Демерджиев ,Вие сте свестен човек и прекрасно знаете ,че не само в МВР ,а в институциите е необходимо нова визия и това се постига с нова начин на мислене и действия ,които изискват радикални промени. По време на Вашето ръководство,направите и доста положителни неща . Вие трябваше да направите положителната "чистка"защото сте "външен" за системата ,но донякъде те "преобразиха" Вашия начин на мислене.Всеки от Вас "новите " министри на МВР след управлението на ГЕРБ има своите качества
31
0
 
3
 
! Отговори
Престъпници преди 9 месеца
Чисти това законно ОПГ
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е че МВР е една организирана престъпна група законно установена от конституцията и законите на страната. Всички престъпници раотят за нея ! Парите с големи и не миришат ! За съжаление това няма да се промени. Почти няма тежко криминално престъпление в което да не са замесени хора от МВР/ Полиция. Това нашето не е държава това е "Държавен Картел" кадето и да бръкнеш корупция, кражби , престъпления. Другите държави си имат мафия , нашата мафия си има държава !
29
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
А чистките на служебните правителства какви бяха? Да не би не назначихте своите хора на всички възможни позиции? То бива лицемерие, но чак до там...
28
6
 
4
 
! Отговори
Вододел преди 9 месеца
Много е интересно,как война разкри хилядите агенти на Русия по "върховете" ни. И то не само отявлени агенти,като Радев , а и такива прикрити, като Дерменджиев и журналиста Христо Грозев. Тази война има само едно нещо добро за България....ще намали зависимостта ни от Русия и нейната агентура тука.
27
5
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Демерджиев е абсолютен паток!
26
2
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 9 месеца
МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО ЗАЩОТО СА ВЬШЛИВИ НЕГРАМОТНИ ЖАЛКИ НАГЛИ ХРАНТУТНИЦИ.
25
4
 
6
 
! Отговори
Така трябва преди 9 месеца
С наглите коп елета
24
1
 
5
 
! Отговори
Xa xa преди 9 месеца
Дядо ми в Америка на времето, през 80 те, също нямаше време от работа и телевизор рядко гледаше... Защото трябваше дълго да работи за да има пенсия... А другия в България жещивеше спокойно и нормално, без да трепери ще хване ли пенсията.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всяка система е много по-добра от комунизма. Така че няма проблем. Не се напъвай много. Глобализма това , глобализма онова.... ама като гледам цял ден видиш в Интернет пред тела :))Дядо ти едвали е имал толкова време през комунизма вечер след ден на полето:))) Клоун *** в някой село и си живей по соц. Никой не те кара да имаш коли, тв, апартамент, дрехи, смартфони , Интернет, храна и тн ?
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Агенти на глобалистите,глобализма е новия строй след комунизма според възходящото движение на обществените строеве по спирлата на общественото развитие за което комунизма бе последния от познатите за цикъл и трябваше след него да дойде нов общински обществен строй,но затова го прекратиха своевременно да не се забележи,че от общински заприлича на родово-общински,което трябвало да бъде предопределено на новия строй глобализма като родово общински-шуреи,баджанаци,сватове и т.н. са нови аристократи.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ти защо не направи чистка, смо тл ьооо??
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Доживяхме. Не им харесва на корумпетата. Това полиция ли беше или чадър за престъпленията? Точно тук няма да получат съчувствие и да политизират отново почистването, което се забави и вкорени дълги години.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Големи бандити излязоха - ппНо народа ги търпи за сега
18
0
 
14
 
! Отговори
Вито преди 9 месеца
Тоя, новия на Пловдив беше до преди три месеца катаджия-рушветчия. Какви ще ги дроби в Пловдив като баш полицай? Май ще е калинка в действие.
17
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Абе това МВР всички знаем, че е пропито от корупция и пълно с безделници, обаче да не пипаме шефовете. Е няма как да стане. Ако искаме след 5 години все пак да работят нещо, сега трябва да се реже до кокъл. Преди години имаше случай в САЩ с участък в който разкриха масова корупция и направо го закриха. Уволниха дори чистачките и смениха и сградата. Нещо подобно трябва да стане и тук. Не може полицаите да го играят обслуждащ персонал на престъпниците и да не махаме шефовете им.
16
7
 
10
 
! Отговори
крундел преди 9 месеца
гонене на русор0бите назначени от "бях точен с парите" и неговият господар рундьо-зеленият чорап...
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такава многобройна,универсална,над сто хиляди са щатните,нещатните нещастници един господ ги знае колко са,банда,едва ли има другаде по земята. Наглася избори,стълби носи, чадъри разпъва,шезлонги,дроги, каналджийство, крадене,автомобили,дроги, рушветчилък , мурафетчийство и какво ли още не престъпно й е занимание. Та то обикновен цивилен бандит,не може да се вреди от тях.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво ! Подкрепям чистката. Цялара държава очакваше това. Толкова много щатни бройки ,а не де усеща в градовете изобщо полицейско присъствие. Виждам само КАТ. Полицията не е само КАТ ! Всеки полицай теябяа да действа сам и да следи за реда на всеки метър. Да ходят по улиците, да имат самочувствие, да са респектитащи. Сега това не го виждаме. Съответно шефовете трябва да напуснат.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие да сте видели български милиционер пеш да патрулира в квартала ви последните 35 г? Аз не съм. Пазят в банкя тиквата и пеевски. Това правят. А току що им вдигнаха с 10% заплатите. Сравнете с италианските карабинери.