Алгафари: Парламентът не бива да се влияе от тълпата, тя иска мъст

Нещо в образованието е сбъркано, всички искат да стават мутри
7 авг 2023 12:03, Стела Стоянова
147
Алгафари: Парламентът не бива да се влияе от тълпата, тя иска мъст
Снимка БГНЕС, архив

„Парламентът не бива да се влияе от тълпата и от улицата, защото взема решение, което не е най-правилно. Тълпата иска мъст". Това заяви политическият пиар Нидал Алгафари пред Nova News по повод спешните промени в НК и в Закона за домашното насилие, които се разглеждат в парламента.

„В момента извършваме действия, които не са най-правилните. Не трябва да се влияем от тълпата, нито от разплаканите хора по телевизора, а трябва да има достатъчно мъдри хора, които да сменят философията на НК. Мъстта не води до нищо. Всички губят. Трябва да се намери друг вариант. Бих се радвал, ако парламентът обсъжда как да се смени образователната система, защото в последните години всички мечтаят да са мутри, там е сбъркано нещо”, каза Алгафари.

Още по темата

„Насилието може да бъде и психологическо. Една рана може да се оправи за месец-два. Много по-тежко е психическото насилие и трябва да бъде вкарано като допълнително наказание за евентуални присъди”, поясни той.

Според него държавата трябва да вложи милиарди във възпитанието и образованието и неколкократно изтъкна ролята на възпитанието. По думите му със закон манталитетът на потушаване на проблемите няма да се промени. „Това общество го оставихме да се чалгализира до такава степен, че в момента 90% от младите хора не знаят какво е думата опера, камо ли класическа музика. Направихме така, че те не искат да четат, тях ги интересуват само социалните мрежи, в които животът им става извън реалността, те живеят в друга реалност”, каза Алгафари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Алгафари, а ти от кого се влияеш?!Да "тълпата" е "страшна сила" и то много често напълно зомбирана , употребена по предназначение и за целите ,на тези ,които я използват ,като "инструмент" за това.Ти и Мадлен Алгафари ,сте образовани и интелигентни ,но твоят кумир ,на който се възхищаваш е също мутра.Дали,само образованието е причината ,някой да е сервилен ,дори и ,когато не разсъждава така. Защо "набута" сина си в партията ,която е в основата на насилието и мутризацията ,която "критикуваш ?
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Господинът да гледа само сина си ,който е депутат от ГЕРБ.
142
2
 
1
 
! Отговори
Тълпата преди 9 месеца
Този пък, и другите които наричат хората 'тълпа', си мисли, че е някакъв елит. Високомерни ***.
141
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 9 месеца
ЗАЩО САМОУКРАСЕН - ПРОКОСМЛЬО ????? ЗАЩО ДА НЯМА МЪСТ - КЪМ ГАДЪТ И МАЙКА МУ ????????? КАКВО Е МЪСТ И КАКВО ВЪЗМЕЗДИЕ ---И ЗА ТЕБ- МАНИПУЛАТОРА ТРЯБВА ДА ИМА !!!!!!!!!
140
2
 
1
 
! Отговори
един Българин преди 9 месеца
Къф е тоя Ага фари да ръси акъл тук
139
4
 
4
 
! Отговори
Л.Иванов преди 9 месеца
Ако бяхме нормална държава, само за това, че наричаш народа тълпа, трябва де се изметеш по най-бързия начин от публичното пространство! Но..........., простено ти е, толкова ти е умствения багаж!
138
5
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 9 месеца
А АЗ ИСКАМ ТИ ДА НЕ СЕ ПОЯВЯВАШ В МЕДИИТЕ С ДРЪНКАНИЦИТЕ СИ !
137
3
 
3
 
! Отговори
hfghfg преди 9 месеца
НИщо не ДАЛ пък съ ФАЛИ...
136
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Алгафари пак сГАФари.Значи народът е тълпа,а той-извънземен.
135
5
 
6
 
! Отговори
Амии преди 9 месеца
Значи трябва да следим само твойта преценка и гат кажеш че протестиращите са тълпа, тълпа са, гат кажеш че са гражданско общество, такива са. Леко си се самозабравил чичак.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Законът за насилието не да увеличава годините, а да въведе текст "От - до". Определянето "от" означава, че насилникът ще лежи ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ. А няма да се отървава с вратички в закона.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Народ и тълпа са различни неща. Когато тълпата се отъждествява с народа, говори от негово име, значи има нещо много гнило в тази тълпа.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ксенофобията, антисемитизмът, анархията, расизмът, сексизмът, шовинизмът, подкопаването на държавността са малка част от лицата на фашизма и са антипатриотизъм.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фашистка партия и народ са антиподи. Идеите на фашистките партии и народните идеали са диаметрално противоположни неща.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опозиция и народ не е едно и също.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Народ и тълпа са различни неща. Отделни анархични групи от народа са тълпа.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Група, която проповядва/изисква/търси насилие и саморазправа, автоматично се превръща в тълпа. Първичните инстинкти изместват разума. Няма такова нещо като конструктивна тълпа.
127
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, Възраждане се държи като разюздана фашистка тълпа.
126
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възраждане -партия, която лъже, че била "българският народ", ежедневно бълва лъжи и фалшиви новини, прокарва фашистки идеи и има антинародно поведение, трябва да бъде поставена извън закона.
125
5
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
До Анонимен Нека да уточним - жълтопаветната тълпа, същата от от времето когато се раждаше ПП. Тълпа с премрежени погледи от някой пушеци.... ПП са нескопосани, неуки и празноглавци. Мислеха, че са си направили голяма перклама, а се оказа пълен провал, защото всико беше набързо проиграно и то заедно с т.н. отчет на ротационния мин. председатъел Денков-Филов