Цветанов: Няма да има кабинет с втория мандат

Борисов е готов да жертва всичко, затова предложи Габриел
30 май 2023 21:30, Анисия Иванова
35

Възмутен съм от дебата, който се водеше в парламента. Нивото и съдържанието на разговора не трябва да го има в политическия живот. Видяхме, че от един запис говореха как се гласуват шефове на спецслужби, те не са запознати с нормативната уредба в България.

Така лидерът на "Републиканци за България" и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" хвърлените бомби в службите.

"Днес чухме в българския парламент за изтичане на информация от определени лица, които са били съветници на министър-председателя. Когато службите предоставят информация на определените ръководители на институциите  - явно споделят с лица, които нямат право на достъп до такава информация", коментира Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него отговорност трябва да се търси от човека, който е боравил с информацията  - министър-председателя. Той коментира и темата с "Турски поток".

"Ръководители на институции прокарват пропаганда с руско значение, каквото е "Турски поток". Компетентните органи са разследващите. Ние боравим само с частична информация, която ни се предостави от изказването днес на председателя на ДАНС. При тази политическа криза в страната, ако трябва еднолично да се взема решение за кадровите смени в сектора за сигурност само от изпълнителната власт, ние ще направим още по-голям проблем за националната ни сигурност", посочи бившия вътрешен министър.

В България за две години има само едно редовно правителство, припомни гостът.

"Когато министър-председател беше Кирил Петков - лично излезе и каза за 70-те дипломати, които бяха изгонени от страната ни. А в коментара преди два дни за смяната на шефове на служби говорят, че те са в услуга на руските интереси. Къде е истината?", попита Цветанов.

Лидерът на "Републиканци за България" заяви, че след записите е водил разговори с колеги от страната и по думите му става все по-трудно да се мотивират хората да упражнят правото си на глас за друго, различно от ГЕРБ и ДПС по места.

"Виждаме посредствеността в политическия живот. Не чух да се говори за законодателен пакет, за бюджет. Затъваме с всеки изминал ден. Важно е да се види в решенията на "Промяната" къде е ДБ. ДБ има повече политически опит. В момента Борисов се стреми само за неговото оцеляване. Готов е да жертва всичко и затова предложи Мария Габриел", смята Цветанов.

"Президентът е изпълнил своите конституционни правомощия, но не е трябвало да влиза в думите за опорочен мандат и че не трябва да се изпълни, защото това не е негово задължение. Беше ясно, че той е хладен и обиден от нанесеното като изказ от хората, които е създал. Цялата си кампания направиха на гърба на президента. В момента двете формации са до ъгъла. Ако Асен Василев и Кирил Петков дадат заден - ще олекнат сред техните избиратели. Няма да има кабинет с втория мандат. Възможности са третият мандат

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
1
 
! Отговори
ЧЕНГЕСАРИ- ВЪН! преди 10 месеца
ИНПИЙЧМЪНТ ЗА РУНДЮ!!!!ДОЛУ РУСКИТЕ ИБРИЦИ!!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
Валери преди 10 месеца
Щом Цвъки казва, че е невъзможно, значи точно това ще бъде правителството.
26
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
все тая,гарантирано ще има много осъдени с големи присъди...500 г. османско...и сме тук!та някакви мандати и руски роби ли???ще сме тук и ще презираме децата и внуците ви заради предателствата и геноцида над Народа на България...платено ви в...мъниста...копейки!
25
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ти не купуваше ли...цецомобили да записваш партньорски и да докладваш на рашите?хора забравят бързо!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цвинокио помним как ни плашеше децата. За лека нощ пускаше полицейски арести
23
8
 
5
 
! Отговори
Риторичен преди 10 месеца
Въпрос: Защо правителство с 2рия мандат е невъзможно, а с 3тия става възможно? Кои са третите - Възраждане?! Радев направо да беше казал на ПП - върнете ми мандата, за да го връча на моите хора. Ето това е национално предателство, да дадеш власт на проруска партия, която ще ни върне там, в мракобесните времена на тоталитарния режим. Никога.
22
3
 
6
 
! Отговори
Цецо е прав преди 10 месеца
Кремъл няма да допусне никакъв кабинет.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо чак сега - къде спахте толкова години ? Естествено, че тулупа е крадец, лъжец и рекетьор - защо едва сега се сетихте да си свършите работата ? След посещението на гешев в сащ ли стана "промяната" ? Или когато заплашиха гешев, че ще го махат ? Необходимо ли е да има такива "фактори", за да си вършат прокурорите работата и значи ли това, че досега е имало чадър над мутрата от Банкя и близките до герП "бизнесмени" - петьо еврото и къро, на които им се стъжни тези дни ? Започвайте ги и ги свършвайте, че има още много като тях, които тровят България !
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой поръча и уби Петър Христов ?
19
3
 
5
 
! Отговори
да ва питам преди 10 месеца
оти все пробутвате асансеорниа.Що никой не търси мнение от Цецка ЦачеваТя беше председател на НС и тежи повече от шумналията
18
4
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 10 месеца
С Костадинов ли? Ами ще има много крадене, както досега, най-вече, но в по-големи мащаби, като за последното на последното. И ще имаме сплотени руски армии в няколко града.
17
3
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Много ми е интересно как ще се развият нещата ако Възраждане напраят правителство,а това че са руски агенти и прочие си чиста пропаганда на "американците " в България,да той -КОСТАДИНОВ използва вълната-русофилската ,защото у нас народа си е проруски с изключение на 20-30% които са русофоби ,едните идейно,другите манипулитивно от ТВ,медии,пишман-експерти по студията от канал ...Ще е много интересно,как ще се развият нещата с Костадинов,щото никой няма да му разреши завой ..а и той не е ***!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повече няма да има кабинети офиси
15
10
 
3
 
! Отговори
Дано Не преди 10 месеца
Дано не си прав, че копейките ще ни .....
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ти като беше министър сменяше шефове, помним го.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шесто върви ли асансьора, физкултурник с апартамент с асаньор и нямало корупция
12
3
 
14
 
! Отговори
от Вълню преди 10 месеца
сламен консултант си ти, връщай ми парите
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този никога не познава. Значи 100% ще има кабинет. Още тази седмица.
10
2
 
14
 
! Отговори
Г-н Физкултурник преди 10 месеца
Откога разбирате от Национална Сигурност????
9
2
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 10 месеца
Браво " цвъки"! И аз съм съгласен с теб! ПП и ДСБ Опорочиха и този парламент,и то още преди да е заработил! Последствиятае засегнат и ГЕРБ! Има предложение на прокуратурата към Гешев " пазача" му,да му бъде сВален имунитета! Теб лично Борисов те изгони,но правя Евала само на Цачева! Взе си " апартамента" и се оттегли от Групировката ГЕРБ! -:) Ще има последствия за Бившата ти Групировка ГЕРБ другарю Физкултурник!-:)Следват Избори и нищо друго!!!