ПП: Ударихме мафията по най-болезнените места, матрьошките скочиха

Отвоюването на държавността ще коства малко повече време, смята Йордан Терзийски
12 юни 2022 13:15, Анисия Иванова
187
ПП: Ударихме мафията по най-болезнените места, матрьошките скочиха
Снимка: БГНЕС

"Усещахме, че на ИТН им е дадена тази директива да напуснат коалицията. Това беше желан изход. Те просто търсеха най-удачния за тях момент.", заяви пред БНР арх. Йордан Терзийски, депутат от ПГ на ПП, заместник-председател на Комисията по регионално развитие в парламента.

Според него от ИТН са "вдигали" изкуствено и умишлено теми като РСМ, а със Северна Македония "казус няма", търсели са "откровени провокации" и са бойкотирали закони като този за КПКОНПИ.

"Ударихме мафията по най-болезнените им места - във финансирането и чадъра над това финансиране", подчерта Терзийски. По думите му са напът да освободят България от "енергийно иго", а "матрьошките в българската политика" много рязко са скочили, защото "в дни като днешния всички скрити клетки на мафията се появяват".

Още по темата

"Ударихме мафията, затова отпорът в момента срещу правителството е толкова силен. (…) Искаме да стигнем до дъното. Нали разбирате срещу какъв ресурс се изправяме ние", изтъкна още депутатът от ПП.

 Арх. Терзийски смята, че отпорът спрямо правителството може да се реферира към казуса с "Капитан Андреево". Той припомни, че са поели ангажимент към избирателите да "изсветлят схемите" и да се борят с олигархията.

Той посочи, че в сегашната ситуация първи приоритет е бюджетът, но много спешно трябва да се приемат както промените в Закона за енергетиката заради компенсациите за бизнеса, така и законопроектът за КПКОНПИ.

"Оттук нататък нашите политически и партньори, и опозицията трябва да оценят ситуацията адекватно, а не да ползват едно или друго за черпене на политически дивиденти. Аз съм оптимист за бюджета.", добъви депутатът.

Терзийски уточни, че няма как да преговарят с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" – "това са едни линии, които няма как да прекрачим".

Терзийски декларира, че са готови "за компромиси в името на България, в името на стабилността, но не жертвайки морала в политиката", който се опитват да налагат.

"В ИТН има много достойни хора – и между депутатите, и между техните избиратели. Не искам да звучи, че това е драматичен развод. Има несъответствие в начина на работа, проблеми, които няма как да бъдат превъзмогнати."

Терзийски каза, че ще бъдат направени усилия да се работи "в този парламент и с това правителство", защото нови избори са рискови за страната.

"Нас не ни е страх от избори. Но в случая това не е най-отговорното решение, което бихме могли да вземем", изтъкна той. "Отвоюването на държавността ще коства малко повече време. Този отпор ни мотивира още повече", отбеляза в заключение арх. Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не матрьошките , а мУтрьошките скочиха ...
149
0
 
2
 
! Отговори
Какво сте ударили? преди 2 години
Нищо не сте ударили ГЕРБ се готват да земат властта а Пеевски НАП го изпра. Доган е недосегаем и си има партия ИТН
148
6
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Да де, ама аз не разбрах, с какво точно ни пречеше Русия през годините. Някой ако ми обясни това, ще го предложа за академик.
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не матрьошките , а мУтрьошките ...
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3.70 ектото в Бургас,3 лв.айрян,кафе,чай,9лв.малка бургаска,15 лв 100 гр. сафрид!Почва да става страшно затова заминавам 2 седмици на почивка за Турция!
145
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Какво ударихте вън от България продажници мръсни
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакаме цената на горивото да мине 8 лева до 40 дни
143
3
 
5
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
точно пък със какво пък я засегнаха че нещо не се разбра,с бръщолевенето че нещо правят-Нищо не правят,духат по вятърните мелници
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък кой е?
141
4
 
15
 
! Отговори
Бай Мангал преди 2 години
Ударил си ми дедовия ***. От вас не става и *** за кисело зеле.
140
3
 
9
 
! Отговори
Врачанин преди 2 години
Помощ ! Издавихме се.
139
1
 
11
 
! Отговори
Сес преди 2 години
Преди седмици..излезе един нормален българин и каза за фолклора..но това важи и за всичко което се е случило за 30г.в бг...човека казва истината...това което разрушихме за 30год..ще се възстанови след 70г.то вече и българите са на пръсти...не знам..за раждаемост...и 70г.няма да ни стигнат...
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ударили сте себе си и майка си - ГЕРБ? Какво абсурдно твърдение!
137
5
 
20
 
! Отговори
Сес преди 2 години
Какво сте направили...мишоци....нищо..с нищо не се различавате..от бойко...само в едно бойко е мъж..а вие сте от лявата...на мъж...откачалки....не си губете времето..вие не сте избраните....избраните..са с букви...Г..и А добре че слави се махна...но малко късно...по рано трябваше да ви бие шута...не съм нито за бойко нито за вас...за никой...всички сте от едно котило мошенници и дупедавци
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ударени мафиоти не видях ,освен размахване на лист с ,,доказателства,, .
135
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа за тридесет години си свикна с корупцията . Сега за кратко време е трудно да се раздели с навика си.
134
3
 
19
 
! Отговори
Набеден мафиот зидар преди 2 години
Удариха ни . Сега ще се оплачем и на Путин . Аам къде останаха едни девет милиарда?
133
19
 
19
 
! Отговори
аз преди 2 години
Много точно казано от Терзийски . Удариха руската мафия и *** предатели Кремъл ги активира. Готови са да срещат руските пълчища с хляб и сол на Орлов мост като дедите си шумкари!
132
11
 
19
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Пъпъ че от вас по голяма мафия незнам да има БКП ДБ ЧАЛГАРИТЕ ПЪПЪ НАЗНАЧЕНИ С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ РЕПРЕСИИТЕ НА 13 КЛОЗЕТА РАДЕТЕЛ ЗА НУЛЕВА КОРУПЦИЯ ТАКА ПРЕВЗЕХТЕ ВЛАСТТА А ПРЕДИ ТОВА БОЖКОВИСТИТЕ И ЮМРУЧЕТО ГРОМЕШЕ ДЪРЖАВАТА И ЕТО ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ КЪДЕ СТЕ ЮМРУЧЕ БОЖКОВИСТИ ПИКАЕЩИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ ИЗЛЕЗТЕ ЗАМЕРЯЙТЕ ЮМРУЧЕ ПОВЕДИ БАЖКОВИСТИТЕ ДЪРЖАВНОСТТА Е В ОПАСНОСТ ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР
131
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАШКОВ бори мафията! КАТО Я СЪБОРИ И СЕ СДОБИ С ИМОТИ И АВОАРИ В БАНКИТЕ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ!КИРЕТО СИ ОТДЪХВА В СОЛУН С МЛАДО ГАДЖЕ!ГОЛЯМА БОРБА!РАДЕВ СЕ СПОТАЙВА ИЗМОРЕН ОТ БОРБА С МАФИЯТА