Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
9
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 2 години
Бялото Саламурено Сирене по джоба ви ли е или вече е Гурме-рана?!
173
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес имах спречкване с един нагъл украинец, задрасквам аз украински знамена в Пловдив по Гладстоун и ми изкача някъв бачкатор с акцент и ми се страска 'Какво правиш бе" казах му каквото си искам! Дошъл ми онзи ден тука и почнал да ми рисува укропски знамена, ама я наглост! Казах му че тука няма да е следващата Украйна и го попитах защо не е в Украйна да трепе руснаци, почна да ми пелтечи, ама тя Русия, ама незнам си какво тя започнала войната, теглих му една пловдивска и един среден! Ама я!
172
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма зависти, голямо нещо. Ама не сте загубили и 1/10 от това, което са загубили тези хора.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да остане има 1 месец да научи български и после излиза на свбодоне наем и търси работа както е за българите в София. Плащаме наеми и здравен данък и другите данъци. Повече от 1 месец ги гонят с черен печат. В противен случай бг ще стане депо за имигранти от целия свят, които искат да влезнт в НАТО и ЕС. Или бг излиза от НАТО и ЕС.
170
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз видях вашата Украйна кво представлява. Знаци на АЗОВ на протеста преди 2 дена в София. Горяхте Руски знамена, да не кажа, че на целия протест имаше само Украински мигранти и Украински знамена. Нямаше много Българи и нямаше Български знамена. Когато Българите излязат на протеста ще видите много Български знамена и ще разберете, че ние не сме против Украйна или Русия, ние сме против оная ЗГАНН която ви настрои да се трепете едни срещу други. Жалко че вие Урки не го виждате, но е разбираемо.
169
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са същите като руснаците, само че още по-проклети...
168
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер "над 90% са с висше образование" Ти да не ги познаваш лично, че да знаеш с какво образование са? Хубава опорка би било, ама хората виждат какво е дошло тук. Това, дето ни се натресе масово не става за нищо, освен да заработва в бардак. То и натам си ги влече де.
167
0
 
9
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Искаш да кажеш, че половината свят НЕ им помага
166
2
 
20
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 2 години
Хубаво, но специално тези са екскурзианти, не бежанци......!
165
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не знам, половината свят им помага,а тука двама *** ядат л*айна и не ги гоним с тояги!
164
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И въпросът ми отново е: ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ НАЦИСТИ? Не клети и бедни бежанци, а хиляди, които в Украйна поругаваха български паметници и наричаха българите там организми. Защо подкрепяме неонацизма? Защо подкрепяме биологичните лаборатории там? Защо подкрепяме убийствата на деца в Донбас?
163
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей та не се родих един украинец - щях да си пътувам без билет, да си паркирам Жипа без талон и българите да ми кихат по 1240 лв на месец.
162
5
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен --- Мерси. Мислех, че само Близкият изток се пише със "з". :)
161
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Българските пенсионери, строили социализЪма, комунизЪма че чак и капитализЪма след това - по 70 лв на година. На бандеровците, дошли вчера - пи 1240 лв на месец + разни други екстри, като безплатно возене в градския транспорт, безплатно паркиране и т.н.
160
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците от Украйна ги обгрижваме , ходим чак на тяхната граница да ги вземем , плащаме им хотелите , което е правилно разбира се , но от друга страна бежанците от Сирия или Афганиста не ги пускаме на границата , стреляме ги да не влизат , бием ги , граничарите ги ограбват или ги заключваме в центрове Това ако не е дискриминация ... Иначе се хвали че сме спасили евреите си ...
159
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялата тая "интеграционна програма" на Калина е направена да се усвоят едни 180 млн евро от ЕС, това е истината, ако искаха да помогнат немаше да плащат на хотели по морето извън сезона, а щяха да платят помощи на самите бежанци и те сами да решат какво и къде да си наемат, това е истината, така се прави в Полша, Румъния, Гърция и т.н.
158
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм категорично против, богатите украински мутри да се разпищолват на земята ни и на всичко отгоре да им плащаме пари, измъкнати от сиромашката хапка на българина!
157
6
 
14
 
! Отговори
Слънчев бряг преди 2 години
Укритата всъщност са много долно племе. Всяка година имаме проблеми със пияни Укроорки . Освен това са много нагли. Единственото хубаво е че Укро жените са фантастични развратнички и се продават за бутилка водка савой !
156
0
 
22
 
! Отговори
И в Елхово живеят преди 2 години
хора, защо се плашат с това.Ама не е почивка в хотел на море , а граничен град с всичко необходимо за живот. Има детски градини, ясли, мед. помощ и работа. Има и хотели.Ямбол е 40 км., Турция на 30.Баба ми казваше, че човек като е здрав трябва сам да се оправя.
155
18
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Т.нар. от вас "укри или "укрофашисти" над 90% са с висше образование, а над 70% говорят и разбират английски, а над 40% могат и да пишат на английски. Говорят не само украински, но и руски, а английският е като трети език в употреба. Дайте им работа и им гледайте сеира. Никога няма изнасилят дъщерите ви, да отрежат главите ви или да се гаврят със синовете ви, но вий сте мазохисти и затова си внесете повече азиатци и муслиманци, за да алаштисате, но няма да рИвете после.

Спонсорирани публикации