Бежанците от Паничище: Няма аптека, магазин, катерушки за децата

Не можем отникъде да купим вода, оплакват се украинците
30 май 2022 20:43, Анисия Иванова
593

Късно снощи на гарата в София пристигна влакът от Бургас с 57 украинци, които отпътуваха за базата в Паничище. Първоначално без претенции и с желанието да получат подслон.

"Нищо не знаем, но ни е все едно. Не можем да се върнем у дома, все ни е едно какви ще бъдат условията", каза Олга.

Стигайки до Паничище обаче, украинците масово започват да се оплакват от условията в почивната база.

"Няма аптека, няма никакви магазини наблизо, ние нямаме никакъв достъп до нужните ни лекарства и препарати. А постоянно имаме нужда от такива неща. Дори елементарното – ние не можем отникъде да си купим вода. Автобуси дотук не идват, тук нищо не работи", каза настанен в хотела.

Друг споделя, че не успял да се изкъпе, имал нужда от лечение, а нямало къде. Сред близо 60-те украинци има и около 20 деца. За тях също мястото не било подходящо.

"Дори няма детски площадки, някакви елементарни. На нас са ни необходими, не говорим за някакви големи съоръжения, но все пак да има къде да играят. Тук по никакъв начин мястото не е обезопасено", каза една от майките пред Bulgaria ON AIR.

Според собствениците на базата всичко необходимо за украинските бежанци е подсигурено. Предоставят им три хранения, които ще бъдат приготвяни от готвач на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
3
 
14
 
! Отговори
Те така преди 2 години
Няма и бомби, нали от тях бягахте уж
374
0
 
0
 
! Отговори
Отговор до 402 преди 2 години
До Гларусите знаят 402: Ограмоти се, друже, преди да пишеш. Ти в училище география учил ли си или си бил за лимонада. Ами, ако собствената си страна не познаваш, защо въобще имаш самочуствието да пишеш такива нелепости? Елемнтарно - напиши в Гугъл Паничище преди да се излагаш. Срамота е подобна неграмотност.
373
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Така БОГОВЕТЕ с БОГАТСТВО от БАЛКАНИТЕ са доставяли бъчвите цели в Рим, запалвали са огън на СКАРА, поставяли са една чинийка и едновременно МЕДА е капел в чинийката, а МЕСЦЕТО се е изпичало и сме поддържали Рим да ни е весел и РАдостен и да подсигурява ЗАЩИТА на Българската - Римска Империя, чрез ЛЕГИОНИТЕ на ЗЕВС - БЪЛГАРИТЕ!!!!
372
3
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
От Рая на Земята - БАЛКАНИТЕ в бурета се е слагало месото, заливало се е с мед догоре и запечатвало. Едновременно и бурета пълни с ВИНО и Т+РАКИЯ. Буретата сме ги докарвали до земите на днешна албания и от там с кораби до Рим града голяма. Гръцките пирати каквото са могли да откраднат по морето са открадвали, но Българите от Рим са поемали БЪЧВИТЕ С МЕСОТО И МЕДА и са ги докарвали цели в Рим.
371
3
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Забравихте така нареченото старо как става на ново! Акумулирайте лятната температура и я използувайте през зимата.... Както сте забравили едно време как сме изхранвали с прясно месо от кокошки, патици, (тогава не е имало пуйки), птичета, гъски, ***, овце, крави, биволи, магарета, коне... създадени от нас децата на Бог ХОР - ХОРАТА...от балканите - Рим и цялата римска империя.... така сте забравили как да се изхранвате и отоплявате... без да чакате Господ да ви поднесе на тепсия отоплението....
370
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, аз се чудя, тия с претенциите, какво правят още в България? Да хващат първия влак за Киев и чао.
369
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изключително нагли са! пусни го на масата , то ще ти вземе къщата! като не им харесва обратно към Украйна!
368
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоволните винаги могат да се върнат в Украйна!
367
2
 
14
 
! Отговори
ха преди 2 години
Тея укри не искат ли да им направят Дисниленд в Паничище.
366
1
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Гората ни е просторна, поляните широки тоалетните дълбоки.Детски площадки, имаме планините, горите каквото искат. Дърва бол, могат да си измайсторят. Копривата се яде, лапата сега е бил. Охлюви има по два ходят винаги.Можете да ги берете.Хотел ЗВЕЗДОБРОЙ, много хубав хотел с всички звезди. Вода? Има кладенци изстудяват хубаво дините. В Гърция е по хубаво или Сърбия/ там ги изчезват хората по планините, ядат ги. Хубави съседи, Македония, Турция най хубаво с *** карабини. Там е супер лукс.
365
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде тогава, обратно при Зелето в оКраина!
364
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото е, че в Паничеще няма МОЛове, барове и дискотеки, другото ще го преживеят някакси..
363
1
 
26
 
! Отговори
д преди 2 години
шегуваш се, готвач на място, 3 хранения и подслон, то това много българи го нямат
362
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да а вместо черен,зелен хайвер,живи да ги оплачеш!
361
8
 
2
 
! Отговори
Гларусите знаят преди 2 години
Плюят ги че били с маникюри, боядисани коси и мигли. Ама с чорлава коса клиент как се хваща, как? Отделно кой ще отиде чак до Паничище, аз дори не го знам къде е това село ли е, градче ли е
360
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха - това е станцията на БДЖ в Паничище. Зимата бяхме там - общите части са доста демоде, стаите (май повечето) са ремонтирани, стола (ресторанта) си е като от едно време. На тези гледам и покривки са им сложили - при нас си стояха без, но храната беше добра. Като цяло обаче не е лошо и не виждам за какво мрънкат толкова. Правителството са си виновни, че отначало са клекнали на хотелиерското лоби и са ги настанили по хотели да им запълват бройките пролетта.
359
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде по света няма такива бежанци - наглеци.
358
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде разгеле! да си тръгват по други държави сега да ги изхранват
357
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам България.Украинците да си ходят в Украйна.Украинец получава 1200 лева и живее в България на хотел.Българска самотна майка получава 40 лева на месец.
356
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мократа мечта на Сурод0соидалите -България препълнена от Рускоговорящи Украинци.