Проф. Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения“
28 фев 2021 10:19, Елка Василева
405
Проф. Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги могат да бъдат изпуснати от контрол, отчитайки опита на другите държави. Затова се взимат много сериозни и строги мерки. Това заяви директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев пред БНТ.

Неговото притеснение е, че с отпускането на мерките у нас от утре и склонността на българите да не се съобразяват с наложените правила вероятността на случаите на заразените и смъртните случаи да се увеличат е голяма. Той обаче изрази надежда, че при данни за увеличаване на заразените мерките отново ще бъдат затегнати.

Още по темата

Проф. Начев посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. Когато се отиде само в едната посока, това винаги е грешка.

Директорът на болница "Света Екатерина" подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус - не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други - съвсем различни.

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето - на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения“, каза професорът.

Сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения, отбеляза проф. Начев.

Проф. Начев заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Редно е да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие.

По думите му досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Той обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя верно ли го е казал това или е извадено от контекста и натъкмено от "журналист". Не съм лекар и мога да изброя такива вируси, които човечеството не е виждало и все пак не е достатъчно тъпо да вярва, че са лаборатотни упражнения: СПИН, Ебола, САРС, ТОРС, Чума... кой знае колко още има по джунглите...
295
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 3 години
Глобалистите управляват света. Правителства и медии са под техен контрол.
294
4
 
30
 
! Отговори
най-после преди 3 години
Браво на професора за смелостта да каже истината! Миналата година същото каза и професор Чирков, когато пристигна от Германия.Които са ходили войници, са учили за биологичната война и са наясно. Не се лъжат от теории за панголини и прилепи.
293
1
 
20
 
! Отговори
NB преди 3 години
Капитализмът става все по-чудовищен и по-опасен..................но вече империи няма да са национални свръхдържави(САЩ, Китай или Русия ), а транснационални корпорации, контролирани от шепа супербогати хора!!!!
292
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та ако можеше да чете,а тоя определено може,но чете това,което изнася и на него,и на тоя,който го държи на яслата,би се позамислил преди да изтърси глупостта за.-."Светът до сега не се е сблъсквал с подобен вирус,нанасящ толкова поражения"..Сигурно не е чул и за Чумата,вилняла СТОЛЕТИЯ през Средновековието!..Но,СЕГА целта е да са плаши,плаши,плаши ДОСМЪРТ..."скотонаселението",както се изразява г-н Пасков../надявам се няма против да използвам тоя негов израз!../
291
3
 
17
 
! Отговори
До БГ преди 3 години
Правителствата не знаят откъде идва вируса...............защото транснационалните фармацевтични компании са по-силни от националните правителства.................така е в днешния капитализъм...............но нали искахте капитализъм, и скачахте като маймуни за демокрация!!
290
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този вирус е нищо в сравнение с други епидемии с които се е сблъсквал света.но нищо не може да надмине целенасочената пропаганда и всяването на паника в световен мащаб
289
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
относно Испанския грип:../цитат от Уикито/:-"Пандемията продължава от януари 1918 г. до декември 1920 г.,[1] Данните за смъртността варират в доста широки граници, между 17 и 50 милиона жертви до максимум 100 милиона, но дори отчитайки по-малкото число, испанският грип е едно от най-смъртоносните природни бедствия в човешката история.[2][3][4][5][6] При тогавашното население на Земята от 1,86 милиарда души, между 3% и 5% загиват, 500 милиона (27%) са заразените.
288
15
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Поредния изперкал професор.
287
6
 
21
 
! Отговори
био_млеко преди 3 години
Крайно време беше някой с 'позиция' да го каже. Първо създават проблема, а после ни предлагат 'спасение' в лицето на препарати и лекарства. Много смърди цялата история. Американците, примерно, наливат трилиони $ годишно в оръжия и смърт, защо да не си тестват играчките? Всичко е лъжа и измама:)
286
7
 
31
 
! Отговори
Rado преди 3 години
Естествено че вируса е създаден от човек - целта е страх и продажба на ваксини, богатите стават по богати, бедните в роби, за това не нужно да е прекалено смъртоносен, нали трябва да останат роби.
285
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този има щатната физиономия на ДС кадър от разузнаването.Не му вярвам защото налага лично мнение по масмедиите без да има никакво доказателство за покритие на твърденията си.Въжеиграч е.
284
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм съласен, не може да е лабораторен вирус. Толкова много работа и средства, за да получиш накрая "оръжие", което заразява 20% от целите си, докарва до сериозно положение по-малко от 1% и има смъртност под 1/1000 - това не може да е направено целенасочено. Виж, да обясняваш по медиите, че е страшно и то цитирайки същите цифри като написаните преди малко - това вече може да е оръжие - медийно.
283
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАко първият път не те отнесе,то втория път може да те отнесе, може и третия......
282
10
 
21
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Да оръжие е .Но нормалният въпрос към правителствата е -кой го пусна?А отговор няма.А професорът е прав.
281
10
 
4
 
! Отговори
верно ли? преди 3 години
на предполагаемата вреда, която причинява, по методикатана Кох.И щом получите надеждно доказателство за съществуването на СОVID-19,веднага ни го изпратете по електронната поща, заедно с вашите личниданни, и ние, след като ги проучим, с радост ще ви изплатим парите, аконаистина ни предоставите неопровержими доказателства. За сега, нито едно предложение не е постъпило. И това е много странно,сякаш свидетелите на коронавируса не се нуждаят от пари?
280
14
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ега ти "биологичното оръжие"!..Какво е предназначението на всяко оръжие?..-Ами да ПОРАЗЯВА противника.Е,какви "поражения" нанася "коковида",като 90 процента от прекаралите го дори и не знаят че са го преболедували,5 процента развиват симптомите и 5 пр.-са с летален изход?!..при такава некадърна изработка, некой требе да си скъса дипломата!..Или "разработчика" на това "БО",или..."капацитетите" като въпросния госин..
279
15
 
3
 
! Отговори
Д-К преди 3 години
Начев е известно име...Това ли ти в аргументацията? Мога да ти изредя д имена на световни учени които с това се занимават с обратното мнение. А не са учили един един семестър преди 30г инфекциозни заболявания.Затова обоснованото на авторитет е логическа заблуда. Утре като известния хирург Мутафчийски ти каже че не е създаден какво ще правиш?А изказването на Начев за неща с които е запознат бегло е проява на Д-К ефект.Умните хора осъзнават докъде се простира компетентността им.
278
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре професоре, в цял свят това е само ТЕОРИЯ , а ти говориш сякаш всичко ти е ясно.Аман от такива "светила" без мяра и критично мислене
277
2
 
5
 
! Отговори
познаам преди 3 години
По делта планера ще ги познаете,слугуват и лу д еят, на тъмните сили

Спонсорирани публикации