НС прие глоби за продажба на алкохол и тютюн на деца

Забранява се употребата на изделия за пушене, различни от тютюневите
13
НС прие глоби за продажба на алкохол и тютюн на деца

Забранява се употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневи изделия.

Това гласува Народното събрание на второ четене като промени в Закона за закрила на детето.

Нарушителите, които ги продават на деца, ще бъдат глобявани от 300 до 500 лв., съответно ги грози имуществена санкция от 2000 до 4000 лв., предаде БТА.

Изделия за пушене, различни от тютюневи изделия, са вещества, субстанции и изделия на базата на растения, билки или плодове, които не съдържат тютюн и могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване, изпаряване или друг процес, както и растения и вещества, забранени със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: алкохолпушенетютюн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А магарешки фъшкий може ли да се пушат? За един прЕАтел питам. Дедо му ги е пушил.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искам ще пуша мащерка, ще пуша конски фъ ш кии, ако искам ще пуша марихуана, ако искам ще си я търкам, пъхам, дъвча. Ще си правя каквото искам.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективността на подобен закон се доближава до тази на изкореняването на лозята в борбата срещу пиянството.
10
1
 
8
 
! Отговори
D преди 3 години
До сега беше разрешено ли???!!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименТова, което предлагаш със сигурност ще е ефикасно ! Разбирам, че е с ирония...Такива драконовски мерки не са необходими, необходимо е нетърпимост от Българското общество към децата-пушачи, но това няма да стане, знам ...Ти ако имаш деца и ако детето ти започне да пуши на 12-14 г. каква ще ти е реакцията?А ако видиш дете на твой проятел или роднина да пуши, каква ще ти е реакцията ?А ако видиш непознато дете да пуши, каква ще ти е реакцията ?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Глоба се налага на физически лица, имуществена санкция на юридически. Последните носят по-голяма отговорност пред обществото, като хора професионално предлагащи услуги и съответно биват наказвани с по-тежка санкция.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"забранени със Закона"0 Въййй ... Все едно библията чета.Въпрос - защо растения, билки и плодове са забранени, ако не са вредни?И друг върпос - що не вземето да си го начуката ...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегДа! Нека полицията да претърся всички деца за цигари, даже и в гащите да им бърка! сигурен съм, че нииикой няма да злоупотреби.После ще им правим кръвни проби на всеки 3 дена,да проверим дали са пушили. Който е хравант да пуши, ще го изправят и публично ще бо шамарят пред цялото даскало, а после ще го гонят!И съм, ама на 100 процента, абсолютно-мега-гига-невероятно сигурен, че няма да започнат да продават цигари за по 2-3 лева на децата и някой корумпяга да прави пачки.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ще бъдат глобявани от 300 до 500 лв., съответно ги грози имуществена санкция от 2000 до 4000 лв"Не съм адвокат, ама какво точно занчи това?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То до сега нямаше ли такъв закон? Нали имаше забрана? От НС явно са на някакви силни хапчета.
3
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КВИ ДЕЦА БЕ НА 12 Г. ВЕЧЕ СА РОДИТЕЛИ. И КВО ДА НЕМОГАТ ДА СЕ НАПИЯТ ЛИ.
2
1
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Този закон дали ще се спазва ?Като гледам колко ученици пушат ... то и сега има забрани, но или не се спазват или родителите-пушачи помагат ?!Ако обществото и полтиците смятат, че този порок е вреден за децата , трябват и други мерки, освен забрана за продажби, нали ?!
1
0
 
4
 
! Отговори
Асен Мюмюнов преди 3 години
Хай маниии. Тати вече е на десет години и ще можи да пазари ичкия.