Българи по света организираха виртуални протести

Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към този в Отава
16 авг 2020 20:20, Ния Христова
94

 

Българи в Европа, Съединените щати, Канада и Австралия за пореден ден организират протести, за да изразят подкрепата си към протестиращите у нас. Те имат същите искания - оставка на кабинета и на главния прокурор. А от движението "Не сте сами" отправиха и видео послание, съобщава Bulgaria ON AIR

Само преди часове във Виена се проведе четвъртият протест на българите там. Този път демонстрантите символично завързаха очите си, показвайки недоволството си от мълчанието на европейските институции. Всички там се подписаха в писмо, което ще бъде връчено официално в представителството на Европейската комисия във Виена. А сънародниците ни по света измислиха и нова форма на протест - виртуална.  
 
Инициативата е на българите в Австралия. Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към първия протест на българите в канадската столица Отава. Пред сънародниците ни той изрази учудване, че бивш бодигард е министър-председател на България. Политикът, който е известен правозащитник, е бил у нас в началото на промените през 90-те години. 
 
Традиционно протести на българи в чужбина имаше и през съботния ден. Сънародниците ни в германския град Кьолн излязоха за седми път вчера. В Манхайм се събраха на петия си протест и се заканиха да го правят всеки уикенд докато не бъде подадена оставка. А следващата седмица българи в Брюксел ще протестират пред Европейската комисия срещу "престъпното управление на България".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто им бе социализЪма,такъв им е и капитализЪма на червените каскети.
44
2
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Румен Овчаров вече е осъден с две години условна присъда,както и да плати доста милиони за причинени щети на държавата.Как няма да организират стачки и революции другарите,след като разбраха,че "сервитьора" Гешев идва със сметката.Безплатен обяд няма другари.Безплатният обяд бе 45 години при "Зрялото социалистическо общество" което фалирахте!
43
12
 
5
 
! Отговори
Прасчо преди 4 години
Явно в цяла европа - има протести ,срещу сегашното управлениеДано правителството подаде по бьрзо - отставка за да се успокоят хората
42
6
 
15
 
! Отговори
Тоягов преди 4 години
Не разбрахте ли,че ЕС няма да ни финансира с правителство, съставено от болшевики- комунисти.Разногледи стават на запад с идеологията на комунистите,които пледират,че са и евроатлантици,а призовават за революция,начело с Радев???Ако комунистите вземат властта,финансовото кранче ще спре,отново стачки да ги изгоним,нови избори и т.н.Комунистите се надигнаха,за да няма съдебно преследване за криминалният преход!
41
3
 
15
 
! Отговори
man преди 4 години
В Дубай и Белград ли са протестите?
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай Иван 48Направи много но и поприкри няко негови любимци, това му подля вода! Всъщност той сам си го призна мимоходом преди няколко дни. Ако трябва на момента да гласувам ще бъда принуден да гласувам за Бойко!
39
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на Червено-кафявото Дуче Бенито Бойколини!ВЪН!
38
3
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Имаше запитване защо Герб не изкорени корупцията?Ми сам Бойко постигна доста,като освободи най довереният си човек Цветанов,"майката на нацията",и редица министри,които са свързани с корупционни схеми.Бойко забрани със закон,депутати да не участват в борда на директорите,което си беше узаконена висша корупция!При ГЕРБ запична преследване на ояли се олигарси като Баневи,Цветан Василев,Божков и много други червени бандити,причинители на сегашното ни положение за жизнен стандарт!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Гошо,стига си пробутвал тази мантра,управляват ни чужденци,всичко в държавата ни е взето от чужденци,дори водата и тока,чужденци ни камндват,а не българи.............Ами можеш да поблагодариш на БКП-то за тази "чест"! Почни от гъзоблизците на СССР/КПСС и стигне до днешни дни. Ако нямаше български партийни продажници от БКП (Герб, БСП, ДПС, Воля, Патриот-паспорти) нямаше в момента да водим този банален разговор. ЗАЩО при швейцарците например нещата не стоят по този начин??????
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До goshoГошо,стига си пробутвал тази мантра,управляват ни чужденци,всичко в държавата ни е взето от чужденци,дори водата и тока,чужденци ни камндват,а не българиНито групировките са български,нито БКП или ДС ви управлява,както лъжат по сайтовете.Просто някой обвинява българите или пък БКП(което го няма от над 30 години),за да си измие ръцете за лошото състояние на БългарияДруги българи пък сами се натискат да стават прислуга на чужденци,за да грабят и те България,само хората в БГ нямат права
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Предлагам в знак на солидарност да блокират основни кръстовища в Лондон, Париж и Ню Йорк!Да опитат викам, с байрак на врата и тъпани! Знаем по устав как ще завирши 'делото'! :)))))))))))))))))))))))))))))))))
34
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам в знак на солидарност да блокират основни кръстовища в Лондон, Париж и Ню Йорк!
33
4
 
17
 
! Отговори
Божков преди 4 години
Със 700 милиона и протести в Чукотка и даже на Луната ще ви организирам....
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе,бе,Божков е свързан и с БСП чрез Паргов,а в Австралия управляват леви и от други държави са си хора на Ротшилд(БСП),ПЕС!
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38 Микне са искали да стоят в българия защото са щели да работят не само за нищожни пари ами и да издържат платените *** като тебе с данъците си.
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мик 38И без това плюят родината си и избиват комплекси , че са родени в малка държава....Аз лично я плюя заради българските "родолюбци" докарали България до просешка тояга и шуробаджанащина от последните 76 години. Какъв е смисъла да се лъжем че сме нещо повече, да кажем, от Полша, Чехия, Словакия и Унгария - държави от същата категория които ни изпревариха с нечувани за нас резултати. Лицето на държавата България е съсипано от хората в нея, не от тези извън нея!!!!!!!!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости!
28
9
 
19
 
! Отговори
Мик преди 4 години
Хайде , бивши затворници като австралийците да не ми казват кого да избирам. Да си гледат тяхната държава, че както е тръгнало скоро ще проговорят на китайски. Протестиращите българи от чужбина нямат право да определят кой ще е на власт. Ако ги е интересувало да си стоят в България. И без това плюят родината си и избиват комплекси , че са родени в малка държава.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Та защо не изкоренят корупцията, която според вас сее само БСП ?Защото всичко е БКП и гарван на гарван око не вади! Пуснаха Ветко и Маринела, след някоя друга седмица - Ебаневите! Временните правителства замитат по чергата и така за последните 31 години.
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По 5-6 човека организират нещо като протести(а явно организаторът е един и същ ) на различни места в Европа ,а разни измислени сайтовете като Днес ги рекламира.Да не би и Вас Божков да ви спонсорира ?