Бети и Божана – спасени! 13 часа операция на 2600 м височина

Красимир и Иво рискуват живота си, за да помогнат на кучетата
Обновена: 22 ное 2018 09:30 | 22 ное 2018 09:30,
55

Млад мъж се превърна в герой, след като рискува живота си, за да спаси бедстващи кучета, заседнали на един от върховете на Банско. След 50 часа на студа, Бети и Божана вече са в безопасност.

Само няколко секунди били нужни на Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни – Бети и Божана.

Красимир не е лицензиран спасител, но се припознава като такъв по душа, отдал сърцето си на планината.

Преди седмица получил обаждане от приятели - за бедствена ситуация в планината. Първо помислил, че го молят да спасява хора, но бързо разбрал, че става въпрос за две кучета, отделили се от ловна дружинка, тръгнала за диви прасета.

Вместо по следите на глигани, Бети и Божана подгонили диви кози и се озовали по средата на нищото - без шанс да се измъкнат живи, разказва Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че са се заклещили в малка ниша по средата на "Котешкия чал" на над 2600 метра надморска височина.

След 13 часа катерене и обезопасяване, Красимир стигнал до Божана и Бети, а Иво - негов приятел, му помагал, поемайки същата тежест като него.

Днес откриваме малката Божана отново при собственика си от ловната дружинка - щастлива, игрива и готова за нови приключения. След дълги години вярна служба, Бети пък е изпратена в заслужена пенсия.

Колкото до Красимир, историята за него също завършва щастливо. Макар, че слязъл от планината със сериозна контузия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
17
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Ще си гърмя и по баири и по полета и навсякъде съгласно ЗЛОД! Пък никой нищо няма да забрани! Имаш ли представа колко пари прибира държавата от ловците? Като почнеш от курса, минеш през таксите за документи, даренията, придобиване, и стигнеш до бележките!
14
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е това варварско хоби наречено лов да се забрани! Стига са ходили по баирите да гърмят животни за удоволствие
13
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважение към живота, така коментирам спасяването на кучетата. Бъдете сигурни, че този човек ще се хвърли да спасява и деца, без да се замисли. Браво, ЧОВЕКО!
12
22
 
12
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Абсолютна простотия.Оплюхме Боян Петров, че си рискува живота за науката, а тоя дет си го рискува за две *** направо е за затвора.
11
8
 
9
 
! Отговори
Загрижена преди 5 години
Пак половинчати новини. Защо ни го причинявате това. Толкова ли ви е информираноста. Аз тука са побулях от притеснение . На хапчета съм вече . Не мога да спя. Загубих апетит. В стрес съм. Нокът си счупих заради вас . Аурата ми потъмня . Психиката ми се разклати . Един ОСНОВЕН въпрос постоянно ми се върти в главата и не ми дава мира. ПРАСЕТО. КАКВО Е СТАНАЛО С ПРАСЕТО? НЕГО КОЙ ГО Е СПАСИЛ? Или още се скита тъжно в планината проклинайки човешката жестокост .
10
4
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Ей хитри сте като невестулки.И толкова умни.Помислете малко и ще разберете защо са със синджири и защо са със каишки и поводи.Ами то за човек с мозък е ясно.Браво на спасителите!!!
9
7
 
39
 
! Отговори
Петър димков преди 5 години
Горките диви животинки! Някой дава ли си сметка какво причиняват на природата тези охранени бабаити с кучета, джипове, оръжия? После псетата им заседнали в скалите, а каква съдбата на козлетата?
8
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В никакъв случай не е оправдано да се рискува човешки живот за кучешки. Ами ако беше загинал. Трябваше да ги спасят с по едно бренеке отдалече.
7
4
 
38
 
! Отговори
смях преди 5 години
Човешко било да спасиш ловни кучета, но да убиваш диви прасета е в реда на нещата. От цялата история единствено спасителят е герой. Той поне го е направил с някаква кауза.
6
11
 
4
 
! Отговори
Драматичен преди 5 години
#pla4a
5
6
 
42
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
А какво прави ЛОВНА дружинка в националния парк Пирин, където ловът е забранен? Освен това, дивите кози са защитен вид. Сега трябва ловецът, пуснал кучетата си там, да бъде наказан. А и ако не беше ходил там, кучетата нямаше да паднат в скалите!
4
16
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
сЯ отивам за книжни салфетки, просълзих се от умиление!
3
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
С една дума козите яко са прецакали псетата :D
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миличкитеее, браво на хората, явно все още се намират и такива, заслужаващи названието човек!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала брат :)