Подновяват протестите в Банско

Блокират международен път с искане за втора кабинка
Обновена: 13 яну 2013 17:00 | 13 яну 2013 16:35, Веселина Йорданова
75
Подновяват протестите в Банско
Снимка: архив, БТА

Инициативният комитет от Банско с искане за втори кабинков лифт ще протестира утре, съобщиха от комитета. В 16.00 часа гражданите предвиждат да блокират международния път.

„Благодарим на правителството и парламента, че застанаха зад справедливите искания на жителите и гостите на община Банско. Блокираме пътя, за да им напомним за поетите обещания. Народът чака своите управници да вземат бързи и адекватни решения за нормализирането на положението с лифта, за да спрат опашките, за да наваксаме икономическото изоставане на града”, коментират от инициативния комитет.

Още по темата

За развитието на ски зона Банско не съществуват никакви законодателни и екологични проблеми, смятат организаторите на протеста.

„Ще продължим блокадите на пътя до постигане на еднозначно решение на Министерския съвет за ски зоната. При необходимост сме готови да пренесем протестите и на жълтите павета. Очакваме не административна бумащина, а ясно послание към Банско след заседанието на Министерския съвет в сряда (16 януари), което да е първата сериозна стъпка към процедурата за развитие на ски зоната и целия регион”, посочват от инициативният комитет.

Протестите в града с искане за втори кабинков лифт спряха след намесата на вътрешния министър Цветан Цветанов в края на миналата година. Тогава Цветанов обеща, че една от близките и приоритетни задачи за правителството ще бъде национална стратегия за развитие на зимния туризъм и на зимните ни курорти.

Разширяването на ски зоната над градчето не е възможна заради съпротивата на ЮНЕСКО, под чиято егида е природен парк „Пирин“, в границите на който попада и част от сегашната ски зона.

През юни организацията излезе с критичен доклад за състоянието на парка и предупреди, че изключването на ски зоните над Банско и Добринище от парка и обявяването им за буферни зони не може да бъде използвано като прецедент, за да се правят допълнителни промени на границите на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: банскопротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От "Паркинги и гаражи "Банско работеха и в Новогодишната нощ, няма делник, няма празник. Сега е жътва ! Дай втора кабинка, пък после дай нови писти щото много хора се качват,пък дай още хотели, пардон, апарт-хотели. Спираловидно......И Хот-дога на Чалин валог от 5лв миналата година вече е 6 лв тая. Що ? Не могат да си избият разходите при миналогодишните цени ли ? Банско ли ? Никога повече!
11
0
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
... няма нужда да чукат предварително бележки, от години съществуват преносими касови апарати точно за тези цели.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както ми каза рентаджията на ските ,по Нова година нарочно намалят скоростта на кабинката. Специално сега и на паркинга горе се правеше изкуствено задръстване.Има само 5 шатъл-буса .Всичко се прави за да има протести и да им разрешат 2-ра кабинка.А може да се пуснат не 5 ,а 25 шатъла до горе и колите да се пропускат само при налични места на парсинга. Откъде пари ? 1000 паркирали коли горе носят 12 000 лв на ден.За 1 месец Юлен събира 360 000 от паркинг, това са 10 нови буса. Но интереса е друг
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха замалко да се регистрирам, по скоро няма да ви чета тъпотийте повече ;)
8
0
 
1
 
! Отговори
турист преди 11 години
Спонсорите бързат да с върнат вложенията в герб, защото от лятото е ново правителство с нови спонсори.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ходих в Банско и видях: Задръстванията по нова година горе на паркинга ги правеше лелката ,която идваше до колата да ти каже че паркинга струва 12 лв. даваш парите и тя отива до кабинката да чукне на касовият апарат и да ти върне рестото. Това средно отнемаше по около 2 минути на кола. И последната беше долу на Мотиката. А паркинга празен. Както забеляза моят 8-г син: Защо не разпечатат 100 касови бележки и да ги дават и двамата . А вторият човек само стоеше и гледаше......
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам да бутнат цяло Банско и всички писти и да засадят борчета нявсякъде
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, кауни прости, разсипници на природата!За вас кабинка на картинка!
4
1
 
0
 
! Отговори
нк преди 11 години
Най - добре нищо да не се строи и развива в таз страна, нито пътища нито сгради и да си пасем трева. Или всички да се изнесем в София и чужбина и да се прибираме веднъж на 5г. в Бг да се радваме на прекрасната природа.
3
0
 
0
 
! Отговори
да преди 11 години
Ще се регистрирам, ама следващото пришествие.
2
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Те хубаво искат втори лифт, ама тюфлеците да седнат да измислят проект съобразен с евроизискванията и да направят прозрачни нещата. Не само да реват "искам". Но търтеите нали са си клас "мутра" с мисленето имат сериозни проблеми. Мислят си че име бащиния. А да похарчат някой лев за проучване и развите хич не им се дава. Наскоро им гледах улиците са си жива ***. Иначе искат да олайняват к'вото е останало от Рила и Пирин. Когато им дойде акъла че трябва да се спазват законите и природата иначе
1
0
 
1
 
! Отговори
ТРИУМФ НА ВОЛЯТА преди 11 години
ТЕЗИ *** ПРОСТИ СЕЛЯНИ ОТ БАНСКО ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ И МАЛКОТО ПРИРОДА КОЯТО Е ОСТАНАЛА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.....АМА ТАЗИ ПЛАНИНА НЕ Е ТЯХНА,А Е НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯЗАРАДИ ЕДИН МАФИОТ И ПРЕСТЪПНИК КРАДЕЦ--ЦЕКО МИНЕВ ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ ПРИРОДАТА

Спонсорирани публикации