Южна Корея произведе предупредителни изстрели, след като Северна Корея взриви общ път

Напрежението ескалира
15 окт 2024 08:37, Стела Стоянова
35
Южна Корея произведе предупредителни изстрели, след като Северна Корея взриви общ път
Снимка БГНЕС, архив

Южна Корея е произвела предупредителни изстрели, след като Северна Корея взриви по-рано участъци от общ път между двете корейски държави, предаде Ройтерс.

Южнокорейското съвместно командване на въоръжените сили поясни, че предупредителните изстрели, произведени южно от демаркационната линия между двете Кореи са били в отговор на севернокорейското решение да взриви участъци на своя територия на междукорейския път.

Всичко това се случва в момент на ескалиращо напрежение между Пхенян и Сеул във връзка с твърденията на Севера, че Югът е пратил дронове над севернокорейската столица.

По-рано Северна Корея взриви участъци от пътищата, свързващи я с Юга. Това се случи дни след като Пхенян обеща да затвори окончателно южната си граница, предаде АФП.

Откакто лидерът Ким Чен Ун обяви Юга за „основен враг“ на страната си по-рано тази година, Северът постави нови мини, издигна противотанкови заграждения и разположи ракети, способни да носят ядрени бойни глави, по вече силно укрепената граница.

Миналата седмица Северна Корея обвини Сеул, че използва безпилотни самолети за пускане на антирежимни пропагандни листовки върху столицата Пхенян. Ким свика среща по сигурността, за да насочи план за „незабавни военни действия“ в отговор.

„Северна Корея е взривила части от пътищата Кьонгуй и Донгхае северно от военната демаркационна линия“, заявиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея, визирайки междукорейската инфраструктура, която някога е свързвала двете държави.

Пътищата и железопътните линии отдавна са затворени, но унищожаването им изпраща ясно послание, че Ким не е готов да преговаря с Юга.

„Това е практическа военна мярка, свързана с враждебната двудържавна система, за която Северна Корея често споменава“, заяви Ян Му-джин, президент на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул.

Възможно е Северът да се стреми да издигне повече физически бариери по границата, каза Янг и добави, че детонациите може да са „подготвителна работа за изграждането на тези стени“. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Помня преди 1 ден
че Кр. Каракачанов,когато беше "министър на войната" веднъж каза по адрес на Севернокорейските опити с ракети ,че това са "някакви...КЮНЦИ"!!!Дали все още мисли така?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Малкият дебел мук е пътник рано или късно ще му светнат маслото
27
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Пак краварска намеса осещам защо ли ми защото за тях човешкият живот не означава нищо една порнографска държава на няма и 300 години кьдето са минали трева повече не никне
26
13
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
РЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ ТРЕПЕРИ ОТ СТРАХ СЛЕД КАТО ДАДЕ НЕ САМО ОРЪЖИЕ НО И ХОРА НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА! ПОБЕДА ЗА КАМАЛА ХАРИС МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ И ДО СВАЛЯНЕТО НА КИМОВЕТЕ КОИТО ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ САМО НА ХАРТИЯ И ОТ ПЛАСТМАСА :D
25
11
 
20
 
! Отговори
Ха така преди 3 дни
Запознах се какво представлява южно корейския военно промишлен комплекс и в технологично отношение.Ако войната се води с конвенционални оръжия 52млн Южна Корея ще смаже дебелия ким за отрицателно време.А що се отнася до ядрено оръжие то сащ са готови да заредят юга с ядрени сопи та ким до като премигне ще бъде остъклен.Там има и американски контингент.Той прекрасно знае че това ще е краят му
24
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 22 А защо им е да нападат Северна Корея? Южна Корея имат какво да ядат, имат една от най-развитите икономики. Имат БВП по-голямо от това на велика Русия, защо им е да нападат КНДР за да хранят следващите 30 години ли. Пропаста между двете кореи е толкова голяма че няма да се заличи и след 50 години след края на династията диктатори Ким.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 8 Ще видиш, ще видиш...
22
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Явно Южна Корея се готви да нападне по суша Северна Корея и те взимат мерки да се защитят.
21
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не вярвам войските на Северна Корея да воюват в Украйна. По скоро ще гледат да се предадат на украинците и да се преселят след това в Южна Корея. Та до толкова е мотвацията на севернокорейците да се бият с Южна Корея. Навремето кремълските комунисти знаеха какво ще се случи с армията на ГДР и затова издигнаха бетонни огради. За са не им се разбяга армията. То затова и Ким взривява пътищата за да не хукнат да се предават с танковете на Южна Корея.
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Комуниста винаги ги гони параноята, че някой иска да го атакува!?! Комплексар на макс!
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Явно Южна Корея се готви да нападне по душа Северна Корея и те взимат мерки даде защитават.
18
7
 
12
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 дни
Свинчето май няма да оцелее до Коледа да го хапнат прегладнелите с.корейци.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 3 дни
Обясни ми за влизането ОТГОРЕ как ще стане, моля те? Ако намекваш за бомбардировки и ядрени удари, вземи да отвориш Гугъл карта и да видиш колко километра са от Сеул до границата със СК. Като почнеш да стреляш, получаваш от същото, а днес само един атомен взрив ще изтрие няколко милиона души, а Ким има поне стотина атомни ракети.
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колко трябва да си ненормален, да си взривяваш пътищата! Вижте как един режим, може да ти промие мозъка! Едни и същи хора и двата народа са корейци, а разликата е все едно са от различни планети!
15
7
 
18
 
! Отговори
Загробски преди 3 дни
Където мине ***,Шойгу,Мишустин,КГБ,Ким Чен Унчо следва военна заплаха,шантажи,глад и войни.
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо трябва Южна Корея да влиза в Северна Корея - ами защото вашите хора така са написали в първия коментар, че ще влязат в Пхенян за 4 дни, а това е невъзможно.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 8 Влизането в Пхенян ще стане ОТГОРЕ, а не хоризонтално, приятелю,,,Объркал си сметките.
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Браво и ние така трябва да се оградим с мини и да взривим пътищата за да ни е спокойно на русофилите и да изградим комунизъма
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 8 Защо трябва Южна Корея да влиза в Северна Корея когато и без друго идва времето режима в Пхенян сам да си свали гaщите както стана навремето между ФРГ и ГДР.
10
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Комунистите са доказаха , като най големите кукувции . Толкова се филмират че са най великите , че забравят в коя реалностт са. Не могат нито да създадат държава , нито икономика , нито благоденствие. Те са просто престъпници окупирали народ и държава обикновенно с чужди пари и оръжия.