Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си

Според него на руския президент не може да се има доверие
21 юли 2024 19:45, Нели Христова
137
Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия. Хората са важни. Но това не означава, че Украйна е готова да се откаже от 30% от територията си. Това изтъкна президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за британската телевизия Би Би Си, съобщи Укринформ, цитирана от БТА.

"Някои питат: кое е по-важно за вас – територията или хората? Как може да се прави сравнение между такива неща? Хората са на първо място. Важни са хората. Но това не означава, че може да им дадем 30% от нашата земя", каза Зеленски в интервюто, което е дал по време на посещението си в Обединеното кралство по-рано тази седмица.

Освен това, по негово мнение, никой не може да бъде сигурен, че руснаците няма да стигнат и по-далеч и че замразяването на конфликта гарантира мир.

"Той вече беше замразяван. Кой каза, че Путин не просто иска да ни унищожи. Той иска да го направи. Той просто иска да върне Съветския съюз, да бъде начело и това да продължи до края на дните му", добави президентът.

Зеленски подчерта още, че на Путин не може да се има доверие, затова вариантите за вероятен край на войната трябва да бъдат обстойно обсъдени и оценени.

Както беше съобщено, президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че при наличие на единство и като бъде следван форматът на форума за мир, може да бъде възможно да бъде направен опит да се сложи край на горещия етап от руско-украинската война до края на тази година, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеления вече не го показват често, а другите от хунтата съвсем. Предстои смъкване от екран на сапунката "Героична Укрия", поради прекомерно раздуване на бюджета и много слаб зрителски интерес. Само нашите атлантици продължават да се трудят неуморно. За по 50 лева на ден.
63
1
 
1
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Глупости
62
9
 
5
 
! Отговори
СДРУЖЕНИЕ ТЪПУТИНАСТ преди 1 месец
ИСКАМЕ ДЖО ИСКАМЕ ДЖО! ИСКАМЕ ПОБЕДИТЕЛЯ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ДА Е ДЖО БАЙДЪН ЗА ДА НИ ПРЪСНАТ ТЪ-ПУТИН-ИТЕ ДО СМ- ЪРТ ОТ КЕФ
61
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След време половината Русия ще иска да е в Украйна,иначе ще требе да е в Китай.
60
13
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 1 месец
След краят на СВО и победата на късия в Украйна,вие бедни ми путинофили дали ще сте по-добре? Финансово и душевно? Късокракият като му мине номера в Украйна и реши да пуца с ракети насам,ракетите дали ще знаят кое е русороб и кой не,а? Закърнелите ви мозъци дали правят разлика или просто мразите запада и не обръщате внимание на болните амбиции на късокракия? Нищо че очите ви само към запада гледат. В Русия няма да стъпите и пари да ви дават. Свободата ви е свята. Нещастници.
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелиту се вкисна , джуката му висна , Путин му го накисна.
58
3
 
9
 
! Отговори
На фона на какъв сув преди 1 месец
е сниман, на краката нахлул маратонки с 3-те ленти.....да го ожалиш...
57
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ПИШЕ КАКВИТО СИ ИСКА ГЛУПОСТИ КАКТО И АЗ! НО ЗА Е ЯСНО, ЧЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙДЪН ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА В САЩ АЗ ОБЯВЯВАМ ОЩЕ ОТ СЕГА УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ ВЪВ ВОЙНАТА С ТЕРОРУСКАТА КАКТО И НАЙ-ВЕРОЯТНО РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН И ТЕРОРУСКАТА ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30% ли станаха вече, ше станат 40%
55
2
 
4
 
! Отговори
ВПК преди 1 месец
И земята е важна естествено, но нея не можеш да и правиш засада с бус/джип, да и се хвърлиш на главата, да я натикаш в буса и да я пратиш на фронта. Както това се случва с тези по-важните - хората.
54
7
 
5
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Г-н Путин е добър човек. Ще изпрати Наркото в сибирска клиника за зависимости ,а кака Урсула ще я направи сервитьорка.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Беларуси к смертной казни приговорили сотрудника немецкого Красного креста, который был наемником на Украине. По данным проектов, Кригеру вменили статьи "незаконные действия в отношении огнестрельного оружия", "приведение в негодность транспорта или путей сообщения", "создание или участие в "экстремистском" формировании", "агентурная деятельность", "наемничество" и "акт терроризма".
52
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Евреина зеленски е нелигетимен президент всяко негово решение няма стоинос т от самото начало на воината решенията ги взема сащ Великобритания и въвлекоха НАТО. Русия да осигури границите ще онищожи Украйна а защо не и сащ и НАТО. Не може дасе има доверие на терористите сащ и НАТО
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
50
4
 
5
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
АКО АЗ СПЕЧЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА В САЩ ЩЕ НАСТЪПИ ТАКАВА СВЕТОВНА ЕУФОРИЯ , ЧЕ НАПРАВО ЖИВ ТЪПУТИНАСТ НЯМА ДА ОСТАНЕ В УКРАЙНА И ТО В РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО ГОДИНИ :D 500 000 ИЗТРЕПАНИ ТЪПУТИНАСТА ДОСЕГА ЩЕ СА САМО ЗА ЗАГРЯВКА!
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става със санкциите? Русия не фалира ли вече?
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам нещо лошо в това бившите съвестски републики отново да са част от Русия.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее, как бе, нали Украйна и целия цивилизован обединен консолидиран запад с 90% БВП побеждават бедна и изостанала Русия?
46
2
 
1
 
! Отговори
Делянчо преди 1 месец
Още утре ще дадеме на хората територия. Президентът да не фърчи, а да прекопае територията
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не даваш 30%, ще ти вземат 50% или цялата територия зелен н.е.р.коман щибан.