Терзиев: Около 150 млн. евро ще струват 2-3 въжени линии на Витоша

Не искаме ново Банско - лифт и пътища за 20 000 души, а писти за 5000, заяви кметът
22 май 2024 16:10, Петър Бойчев
35
Терзиев: Около 150 млн. евро ще струват 2-3 въжени линии на Витоша
Снимка БГНЕС

Ще има ли работещи лифтове на Витоша и колко биха стрували съоръженията и инфраструктурата? Столичната община се ръководи от интереса на софиянци и иска да им осигури удобство. Въпросът е какво можем да направим ние, и какво можем да направим в партньорство с "Витоша ски", разкрива пред "24 часа" Васил Терзиев.

"Не искаме да преповтаряме опита от Банско и да направим инфраструктура, която да качва 20 хил. души, но пистите могат да поемат 3-4-5 хил. желаещи да карат ски, което води до изнервяне, опашки", предупреждава обаче кметът. "При активен саботаж от всички може да се окаже невъзможно, но ще следите процеса и ще видите, че ще направим всичко възможно да изпълним обещанието си.

Още по темата
Явно е, че решението не е толкова просто, щом за 17 г. нищо не се е случило."

Терзиев изчислява, че за да се модернизира цялата инфраструктура на 2-3 лифта плюс съоръженията горе, би струвало 100-150 млн. евро.

"Общината няма тези пари, но би могла да изтегли кредит, с който да финансира модернизацията. Друга опция е да се търси безвъзмездна финансова помощ по програма. В крайна сметка е целесъобразно да се говори със собствениците на съоръжението, защото те имат опит в изграждането на подобен тип инфраструктура и в управлението ѝ", казва Терзиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
11
 
! Отговори
нахални преди 1 месец
А Фандъка какво прави близо 20 години? Сега взе да дава акъл да се търси отгговорност от собственика.А тя защо не потърси одини нарид,а иска за няколко месеца това да стане.
10
0
 
10
 
! Отговори
Гол и бос преди 1 месец
То без пари, бе. 150 милиона, то магистрала до там ще дойде по-евтино.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавна оставка на некЪдЪрника Терзиев
8
4
 
7
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 1 месец
До Анонимен Не познаваш защото сигурно си Несофиянец или Новософиянец !!! Софиянците сме отраснали с планината и басейните. До ден днешен, всяко мое прибиране в София без да се кача горе е неоползотворено!!! При това с буса!!! Горе въздуха е чист, има храна и спане, само дискотека липсва !!!
7
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е нещо безполезно. С тези пари могат да се направят летни комплекси с басейни, не познавам някой дето ходи на планина.
6
3
 
11
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Нека да изчакаме резултата от изборите , пък тогава ще се мисли за лифтовете на Витоша.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това нищо не е, 150 млн. моля ви се бюджета ви е милиарди ако не стигат Васко да вземе на заем кешовица от Киро или Пудела Тоби да му донесе пачки, добро момче е Тоби!
4
2
 
17
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 1 месец
100-150 викаш??? Много прецизен този Васко!!! Майтапа настрана, може би е май-добре да се гледа цена на 100м след като става дума за лифт!!! На ви Васко мамин златен пълководец фирмаджия ДС !!! Сами си го избрахте!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
чукуров преди 1 месец
Колко за лифта и колко за ВАС.
2
2
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Тоя няма да си изкара мандата - Васко ДС-то.
1
1
 
22
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 1 месец
Две въжени линии 150 милиона Евро на цената на един самолет......