Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
9
 
! Отговори
Може и да е прав преди 4 месеца
Само че, за да се случи това, ще са необходими няколко условия. Първото е, там да се организира поредният Майдан. Второто е, да се репресират и малтретират гражданите с руско самосъзнание и ползващите руски или какъвто и да било славянски език. Третото е, да поканят алианса да си загнездва военните бази там. Четеъртото е, да си разпродадат земята на Хънтър Байдън. Е, тогава, няма как да не се случи.
48
0
 
10
 
! Отговори
36ти преди 4 месеца
всъщност почти няма война приключила на "територията на агресора". Поне от 3000 години насам - ама ти си вярвай :) Иначе зеления хем си изпроси парите, хем бие отбой -не, че ще загубим, ама има голяма вероятност :) Добре запознат е и с руските планове, явно. ***.
47
3
 
14
 
! Отговори
aa1820 преди 4 месеца
Тази война я започна Русия, но бе провокирана от Америка - както навсякъде по света.
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Москва ще приключи в Украйна! Вие сте проблема на Москва Румънски Копанари пишещи се за Украинци!!! Ти подвеждаш цяла Европа,че Русия тръгнала" да окупира наред"!!-:)
45
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука един и същи перко се е скъсал да пише срещу украинците Само болен човек може да пише по цял ден в тоя мръсен сайт
44
1
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 месеца
Ситуацията с украинската армия е диаметрално противоположна с тази на РККА през лятото на 1941 г. Тогава руснаците на трима бойци давали по една пушка и патрони. Сега укрите оръжия бол, ама нема кворум баце. А Русия трупа резервни армии за лятната кампания, която направо ще ги помете. Тия бомбички ФАБ са брутални. Докато укрите ползват фърчикоптери, руснаците им стоварват същински ад над главите. .
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 50. Верно ли тей *** стани ? Нали дося идваха пък не можаа да ги изгонят...
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя съвсем полудя и явно взе да действа като агент на Коминтерна под прикритие. Какви блатисти квартали бе белопрашляк? Руснацине си взимап Приднестровието и 2/3 от Черно море си става тяхно, както и делтата на Дунава. Едва след това може и блатистите махали да се върнат
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей как знай Дзиленски...И кво ше прай у Балтика след като са натуфци ?
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде сега след гласуването идват американските оръжия Украинците ще изгонят примитивните азиатци обратно
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кравар Като ти е омръзнал, ходи да доиш кравите. Гледай да не хванеш бика!
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз не виждам украина да е издържала в нещо. Пък и Путин мн *** бил. Нападна най-мощната армия в Европа без да се сети, че ако нападне някоя малка държавица ще може да я превземе по-бързо. Интересно ми е как с победен ход украинците отстъпват територии, а руснаците бягайки панически от страх завземат нови!? Пакета с помощи е гласуван, ама не е даден. Докато стигне до украина ще бъде опоскан на 70%, другото ще бъде окрадено от великите командири, а и украинците за фронта май свършиха...
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя клоун прогностик да вземе да пусне тото, барем да познае.
36
4
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 месеца
Грешиш Кокаинчо! Следващи спирки - Фашингтон, Ню Йорк, Токио и Сидни хаха. ***.
35
3
 
13
 
! Отговори
Корекция преди 4 месеца
Молдова още от сега иска референдум за присъединяване към РФ. Те самите не искат ЕС, НАТО и другото "демократично" порррно за бедни сес се? ;)
34
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди Балтика рашистите ще ударят Молдова. после са Балтика
33
0
 
7
 
! Отговори
Укр Консул преди 4 месеца
След дъжд качулка друзя бухахахахах
32
0
 
6
 
! Отговори
Укр посолство преди 4 месеца
Чакай от умрел писмо бухахахахаха
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалък ***. Скоро дори и очевидно малоу-ите украинзи ще разберат, че си ***-ка, който *** собствената си страна на геноцид, заради материални облаги. Шут, ***, заради който избиха хиляди млади мъже и жени. А за неговите фенове в тази пропаднала наша нация нищо няма да кажа, то е очевидно.
30
2
 
8
 
! Отговори
Зеле преди 4 месеца
Всички приятели на Украйна утре в 10 ч пред украинското посолство , нека покажем че сме мъже а не женски органи и да покажем на фронта какво е смелост.и евроатлатизъм.