Зрелищен финал: Новак Джокович спечели турнира в Синсинати

Сърбинът победи лидера в световната ранглиста Карлос Алкарас
21 авг 2023 08:00, Анисия Иванова
15
Зрелищен финал: Новак Джокович спечели турнира в Синсинати
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович спечели титлата на Мастърс турнира в Синсинати след изключително зрелище във финала срещу Карлос Алкарас. Сърбинът спечели с 5-7, 7-6(7) 7-6(4). Двамата изиграха мача на годината. Срещата продължи 3 часа и 50 минути и предложи първокласен тенис.

Джокович трябваше да премине през редица тежки моменти. Той губеше със сет и пробив като в началото на втората част видимо се чувстваше изключително зле заради горещината. Сърбинът обаче отново намери начин да превъзмогне болката, отрази и мачбол, за да стигне до втората си победа от четири мача срещу световния №1.

Двамата най-добри тенисисти в света изнесоха поредното страхотно шоу помежду си, а Ноле вече се намира само на 20 точки зад Алкарас в световната ранглиста, имайки сериозни шансове да го изпревари още в Ню Йорк, тъй като ибериецът ще трябва да защитава миналогодишния си трофей от надпреварата.

Победата е под №1069 в кариерата на Джокович, с което той изпреварва Рафаел Надал и Иван Лендъл (с по 1068) и изостава единствено спрямо Джими Конърс (1274) и Роджър Федерер (1251).

Джокович и Алкарас са първите двама сигурни участници във финалите на АТР тази година. 36-годишният сърбин има 6 титли от надпреварата.

Финалният турнир АТР ще се проведе в Торино от 12 до 19 ноември. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джокера е заслужил артист! Най-големия майстор на психологическата игра! Все е изморен, все е изтощен, все вика рехабилитатори, все се нерви на съдията и на щаба, все му бъркат някакви бъркочи в щаба, и всякакви други мурафети. А винаги когато пада, той всъщност бие. Това е Джокера. The one and only!
13
1
 
3
 
! Отговори
Маски Долу Дикоооффф преди 8 месеца
Най атрактивния мач с една невиждана до сега сила на духа на 36 годишния мъж. Искаше ми се мачът да мине в 3 от 5 за да си припомним 5 часовия мач как Ноле смаза 3:2 Надалеца.ОБАЧЕ,когато Ноле бе арестуван в AU и заради КоронаМанията и елиминиран чрез съд от турнира, в предаването си СДиков нарече Новак Шаралатанин,Лъжец и т.н.По същото време Диков заради градинското парти в правителствената градина не нарече лъжецът БорисДжонсън шарлатанин, Премиерът лъгал Народа, Парламента и Приятелите си.
12
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Голям мач. Заслужаваше си стоенето до три и половина.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В ранглистата няма големи промени сред най-добрите. Джокович почти се изравни с лидера Алкараз. Циципас падна от 4-то на 7-мo място, Гришо си остава 19--ти.
10
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Прилича на отмъщението на Джоле...
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Новакс Джокович! Голям!
8
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
То хубаво Нолето победи...хлапето,ама майка му в Испания...горката,много ще...плаче. Поне за...нея да беше помислил.
7
1
 
22
 
! Отговори
възхищение преди 8 месеца
Браво на Ноле след всичко с което трябваше да се преботи последните години и да защити независилостта и справедливостта.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В чест на Новак си пуснете в ютюб " Песен за Джокович" изпълнена от Ку-Ку бенд и сценаристите. Най-големия!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-великият за всички времена- НОВАК ДЖОКОВИЧ! На 36 години и все още е равностоен на номер едно в света Алкарас. Алкарас на 36 години дали изобщо ще стига финали на мастър турнири. Пишлемето е само на 20 години. Тръгва както тръгна и сънародника му Надал на такива години. Да видим обаче дали ще има неговото постоянство. И Още веднъж...най-великият за всички времена- НОВАК ДЖОКОВИИИИИЧ. Идемо, НОЛЕ!
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Дри шор какво спечели?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега една седмица почивка и започва последния турнир от Големия шлем в САЩ. После има още силни турнири има АТР1000 преди финалния турнир в Торино. В Синсинати при жените спечели Гоф срещу Мухова.
2
6
 
24
 
! Отговори
браво! преди 8 месеца
Англокаските са позеленели от злоба.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега една седмица почивка и започва последния турнир от Големия шлем в САЩ. После има още силни турнири има АТР1000 преди финалния турнир в Торино. Сега в Синсинати при жените спечели Гоф срещу Михова.