Джокович: Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието

Боли ме изключително много като сърбин, заяви Джокера
30 май 2023 14:21, Нели Христова
53
Джокович: Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович предизвика противоречие в понеделник, когато написа "Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието", върху камера на Ролан Гарос, след като се стигна до сблъсъци в Северно Косово заради етническо напрежение в района.

Родената в Белград тенис суперзвезда написа посланието на сръбски след победата си в първи кръг на надпреварата над Александър Ковачевич на корт „Филип Шатрие“ в Париж. "Косово е нашата люлка и център на най-важните неща за нашата страна…Има много причини поради които написах това на камерата", сподели 36-годишният играч пред сръбски медии.

Водени от НАТО миротворци разпръснаха сръбски протестиращи, които отново се сблъскаха с полицията в северно Косово с искане за сваляне на наскоро назначените албански кметове, след като се стигна до етническо напрежение в балканската страна.

Около 25 войници пострадаха при размириците, заедно с над 50 демонстранти.

"Не съм политик и нямам никакво намерение да влизам в политически дебати, това е много деликатна тема. Разбира се, че ме боли изключително много като сърбин да виждам случващото се в Косово и начина, по който нашите хора бяха на практика изхвърлени от офисите на кметството, така че това бе най-малкото, което можех да направя. Като обществена личност, но и син на човек, който е родом от Косово, чувствам допълнителна отговорност да изразя подкрепата си към нашия народ и Сърбия като цяло. Няма да се откажа да го направя отново, тъй като позицията ми е ясна. Аз съм против войната, насилието и конфликт под всяка форма и винаги съм го демонстрирал публично. Разбира се, че съчувствам на всички хора, но случващото се с Косово е прецедент в международното право", каза Джокера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.