Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?

Москва и Киев в спор
176
Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

„Вражеска групировка с бял флаг“, вероятно последните защитници на Мариупол, излезе на пътя, където бяха евакуирани цивилни от стоманодобивния завод Азовстал в град Мариупол. Това съобщи командирът на руските сили в Мариупол.

Александър Ходаковски, който ръководи батальон "Восток", каза, че това е първият "контакт лице в лице" с украинците, осъществен през "цялото време на блокадата на Мариупол". Информацията е публикувана в канала му в Telegram, предаде NBC. Командирът добавя, че предалите се украинци са приети от руски войници.

Полк Азов обаче, последните защитници на Мариупол, които защитават обширната зона около централата, отрече някой от тях да се е предавал. В съобщението на Азов се уточнява, че бели знамена са били използвани и от двете страни за евакуация на цивилни от района.

Информацията и на руските, и на украинските военни, не може да бъде потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
80
 
13
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Интересно къде са оперетните кадировци ? Явно не им стиска да щурмуват и да се изправят лице в лице с безмилостните убийци на Прокопенко и Волина!
77
78
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хваля Путин,ама живея в ЕС! Прекланям се пред Русия,но НАТО ме пази! За рубли бълнувам,само да не ми плащат с тях ! Харесвам Лада, но карам БМВ ! Крим е наш,ама почивам в Гърция ! Гаварит Масква слушам на Айфона. Парада зяпам само на Сонито. Следят ме в интернет,ама от там не излизам. Комунист съм, но също и набожен! За натовския генерал Радев гласувам,но базите вън! Славянска ми е душата,ама поляци,чехи,укри,словаци и хървати гръм да ги удари!Олигарси ненавиждам,Челси шампион ги виждам!
76
110
 
13
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Руснаци бяха проникнали на територията на завода и самият командир на азовскя полк Прокопенко каза, че се водят тежки сражения! А сега тишина! Какво се случи на нещастните русначета? Поредната купчина трупове!
75
16
 
81
 
! Отговори
абе преди 2 години
до вечерта трябва да ги очистят и край. утре е ден на победата!
74
113
 
12
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Азовстал - гробище на руски елитни части! Азовците убиват бързо, ефективно и безмилостно! Това е свирепата истина!
73
91
 
11
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Цивилните излязоха и сега ръцете на киборгите на Прокопенко са развързани! Ще се увеличи планината от руски трупове!
72
13
 
117
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Какви ти защитници бе??? Не им ли виждате емблемите символите и татуировките??? Не гледате ли в тубата факелните им шествия от миналите години??? Защитници били! Затова ли са загинали 52 милиона - За да бъдат провъзгласявани за защитници фашагите. Айде дежурните платени - Добре. Те хляба си с това изкарват, щото за нищо друго нестават, ама нали уж и журналистика има в България??? Или то май вече няма.
71
10
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Избивач- Те азовците да пуснат навън жените и децата, пък гледай тогава.
70
13
 
78
 
! Отговори
Бог прощава Вова не преди 2 години
Трепаха що трепаха мирното население и накрая развяха байряка. Нацяги мръсни. Бай Вова не прощава. Бог прощава Вова не!!
69
9
 
66
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Азов- Знамето си със свастиките ли развяват или бялото знаме?
68
6
 
33
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
"Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?Москва и Киев в спор"--- Няма нищо лошо в това да питаш, щом не знаеш. И не се мъчи да гадаеш. Спора ще бъде разрешен от медиите на Сорос и приятели. И "факт-чекърите" на глобалистите. Имай малко търпение Сашко. Пак добре че вече не питаш "Превзет ли е Мариупол или не?"
67
59
 
11
 
! Отговори
Азов преди 2 години
Избихме чечеченците, а руснаците побягнаха.
66
41
 
4
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 2 години
Нещо се объркаха с датите. Др. Путин, трябва да се ,,предадат" на 9- ти май, тогава е ,,победата"! И да изпратиш депеша на тукашните си агенти, че нещо координацията ви куца...
65
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предадоха се. И на всеки предал се беше дадена торбичка с лепило да се надиша и да задоволи потребността. Пишман-лепилар-нацяги.
64
2
 
2
 
! Отговори
Бай 100ене преди 2 години
Имаш развинтено въображение.
63
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що пък да не те избием теб като национален предател и руска ***-марионетка. Ти получаваш пари за да защитаваш интересите не на България,а на Русия.
62
42
 
10
 
! Отговори
Избивач преди 2 години
Как да ги избият, като още не са ги гванали. Тея руски партенки с белите байраци са за баламурниците.
61
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избиите ги! Ще ги пуснете и те отново ще скочат срещу вас ....с десеторно по голяма злоба. Не трябва да съществуват украински нацисти.
60
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-полека, ти за няколко стотинки на пост,които ти плащат за про-руска хибридна пропаганда забрави що е човечност,морал. Наистина си срам, продал си се безсъвестно.
59
11
 
70
 
! Отговори
гост преди 2 години
МРЪСНИ УКРАИНСКИ ФАШИСТКИ *** СА ТУК . ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ .