Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне

Местните служби разглеждали случаите на още неваксинирани тенисисти
7 яну 2022 14:13, Елка Василева
57
Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне
Снимка: архив, БГНЕС

Австралийският вътрешен министър Карън Андрюс отрече, че най-добрият тенисист в света Новак Джокович е "държан като пленник" в страната, след като сърбинът прекара нощта в хотел за настаняване на емигранти в Мелбърн, докато неговите адвокати обжалват решението на местните власти за депортацията му.

Защитаващият титлата си на Откритото първенство на Австралия и деветкратен победител в турнира Джокович беше задържан на летището в Мелбърн в сряда при пристигането си в страната, след като граничните власти оспориха валидността на визата му.

Още по темата

Сърбинът получи специално разрешение на базата на медицинско изключение за участие в Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари, но това не беше достатъчно за граничните служби, които анулираха визата му, тъй като той "не е успял да осигури надеждни доказателства, че отговаря на изискванията за влизане в Австралия".

Джокович можеше да напусне Австралия още в четвъртък, но неговите адвокати внесоха жалба срещу депортацията му, която ще бъде разгледана от съда в понеделник, припомня БТА.

"Г-н Джокович не е държан като пленник в Австралия, той е свободен да напусне във всеки един момент, в който прецени, а граничните власти ще му съдействат за това", заяви Андрюс.

Министърката също така допълни, че местните служби разглеждат и случаите на други двама неваксинирани тенисисти, които са допуснати в страната за участие в Откритото първенство на Австралия с подобни медицински изключения.

Междувременно бащата на тенисиста - Сърджан, вчера обвини правителството в Канбера, че синът му е държан като затворник и властите искат да го унижат. "Не сме тук, за да клеветим някого, тук сме, за да подкрепим нашия Ноле, той е сърцето на Сърбия, нашата гордост и радост - това е началото на агонията, искат да го държат в затвора до понеделник, представете си - до понеделник да държат най-добрия спортист в света в затвор", заяви Сърджан Джокович, баща на Новак.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Новак Джокович е жертва на "политическо преследване" от австралийските власти, а външният министър на страната пък съобщи, че е отправил "устен протест" към австралийския посланик в Белград заради "неприемливото и антихуманно отношение", на което бил подложен Джокович в Мелбърн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбина ще наглее и ще стои до последно.Надява се на нещо,типично по сръбски.
11
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да го победят по документи, защото пак ще натупа лакомите лицемерни западни з-ци на Надал и Федерер
10
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
9
18
 
17
 
! Отговори
В преди 2 години
крайна сметка това е само някакъв си сърбин!
8
2
 
7
 
! Отговори
До А преди 2 години
Ти!!!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани ти тая работа, те и нашите пенсионери са свободни да не си платят сметката за ток и да yмpaт от студ, да се ваксинират и да вземат 75лв, с които пак няма да могат да си платят сметката и пак ще yмpaт или да се самоубият. Не е като да нямат избор, нали! Свобода да искаш!
6
7
 
4
 
! Отговори
A преди 2 години
До Анонимен 1Кой е клоун - Стоичков ли или Бербатов, че не разбрах?
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те търсят да го изгонят, ония пленник бил
4
3
 
8
 
! Отговори
A преди 2 години
До Този 2Глупак си.
3
19
 
11
 
! Отговори
A преди 2 години
"Джокович можеше да напусне Австралия" и да не участва в състезанието за да може "нашето" момче да се класира на първо място. Американски морафлъци. А американците решават всичко по мафиотски.
2
18
 
23
 
! Отговори
Този преди 2 години
сърбин, ако беше кацнал на летище София нашите щяха де се чудят как да му оближат трибуквието, от дясно на ляво или обратно. Австралийците показаха, че си имат правила и достойнство.
1
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ни занимават с клoyн