7 неща пазят вирусите далеч от вас

Дори и лека промяна в навиците може да ви предпази
14 окт 2024 18:40, Мария Дуковска
3
7 неща пазят вирусите далеч от вас
Снимка: iStock

За мнозина родители есента и новата учебна година бележат и началото на сезона на вирусите и настинките. Но има ли начин да предпазите вас и вашето семейство от тях? Понякога лека промяна в ежедневните навици може да ви е от полза. Как да бъдете по-здрави този сезон? Ето няколко лесни съвета:

Поддържайте ръцете си чисти 
 
Докато микробите от настинка и грип могат да се носят във въздуха върху невидимите капчици на непокрито кихане или кашляне, докосването на заразена повърхност е най-честият начин за прихващане на грипния вирус. Това прави добрата хигиена на ръцете жизненоважна за децата в училищна възраст, които са свикнали да докосват повърхностите около себе си, без да се замислят.
 
Насърчавайте детето си да мие ръцете си поне 20 секунди със сапун и топла вода често през целия ден, особено преди хранене и когато се прибере вкъщи от открито.
 
Избягвайте да докосвате лицето
 
Вашето дете може да не го осъзнава, но е вероятно то да докосва лицето си средно 16 пъти на час. Търкането на очите, чесането на носа или дъвченето на ноктите е пътят за преминаване на грипа в тялото. Най-добре е да избягвате да докосвате лицето им и да ги насърчавате да използват дезинфектант за ръце през целия ден.
 
Поддържане на повърхностите чисти
 
Всеки в семейството ви улавя микроби през целия ден и някои от тези микроби попадат в къщата ви. Дори и никой да не е болен, важно е повърхностите да се поддържат чисти. Избърсването на повърхности и използването на дезинфекциращи кърпички помага за намаляване на микробите, така че вашето семейство да остане здраво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: здравевирус
Още от Миш-маш
Модерна баня - 8 нови тенденции в интериора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо вирусите трябва да се пазят от нас, след като вируси не съществуват? Науката е дала името "Вирус" на "Генетичните Точки" намиращи се по повърхността на бактериите. При влизане на бактерията в устата, носа, стомаха, червата... тя с тия точици започва да произвжда Белтък с който да просъщетсвува в нашето тяло. Така, че е добре винаги преди лягане да се хапнете истинско Българско Кисело Мляко и Добрите Бактерии в него да се Бият с недобрите.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ас ни са къпа ич и не са мо вирусите ами всички баАт от мене - ни знам зъщо
1
0
 
1
 
! Отговори
И преди 3 дни
защо вирусите трябва да се пазят от нас?