Колко струва издръжката на един украински войник

Американски експерти инспектират съхраняването на оръжия
Обновена: 5 май 2024 08:56 | 5 май 2024 08:16, Петър Бойчев
121
Колко струва издръжката на един украински войник
Снимка БГНЕС

През 2024 г. издръжката на един украински войник струва на Украйна 1,2 милиона гривни (28 379 евро) годишно. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на страната Юрий Джигир в интервю за Bloomberg.

Според Юрий Джигир това е приблизителна сума, която не включва цената на оръжията. Що се отнася до бюджета за отбрана, Юрий Джигир каза, че разходите за мобилизационната кампания ще зависят от месечните заявени обеми и решенията за ротация.

Юрий Джигир каза, че новата система за обществени поръчки е помогнала за „премахване на корупционните рискове“. „Руската инвазия подчерта редица специфични корупционни рискове в министерството“, отбеляза той.

Според Юрий Джигира проверката е довела до създаването на „двустепенен механизъм“ за обществени поръчки в Министерството на отбраната: агенцията определя политиката за обществени поръчки, наблюдава и проверява качеството, докато две държавни компании контролират обществените поръчки в опит да намаляване на потенциалните рискове.

Юрий Джигир съобщи, че вече са извършени шест съвместни проверки във военни обекти, при които е проучено как се съхраняват определени видове оръжия. „Процесът тече, вече е станал рутина. Механизмът работи“, каза той.

По-рано в интервю за ArmyInform Юрий Джигир каза, че плащанията на военните през 2024 г. ще съставляват 70% от бюджета  на Министерството на отбраната на Украйна. Други 20% отиват за закупуване на военна техника и въоръжение за Въоръжените сили на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от София
Великденско ограничение на движението в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Нато в руини преди 1 седмица
Че колко да струва овесена каша за 2 седмици живот ?
87
1
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
До тоя под мене Ти къде прочете,че им дават? Пише колко струва издръжката на един украйнски войник.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че като им дават толкова много евро що нема желаещи за мобилизация бря фашаги
85
3
 
2
 
! Отговори
За 78 преди 1 седмица
ОМБР-то най-после писа нещо свястно. Така е. Да хвърлят украинския паспорт. Да учат български, работят, внасян данъци, осигуряват се. Съгласен. Защо пък не. Не е редно насила да ги ритаме на фронта. Да се интегрират и са по-добре дошли от пълчищата от Африка и Азия. Само трябва да го направят.
84
2
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Колкото и да струва, бандероФашаги заминават(завинаги), също и евронацисти, преди два дни чух ,на добър английски, търсят начин да избягат след разбита група, открито по рация, мислят че никой не ги разбира,бяха инглизи.Слава на Русия.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много пари струват ,но няма кандидати ,хората бегат от зеления,по ЕС и тук в България ,вече е издал заповед да се стреля по украинците по границите ,,не войници за умиране за сащ и ЕС
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако ние ги издържаме, да се интересуваме от този въпрос. А издържаме ли ги, да попитам скромно? С нашите немалки данъци? Аз руски войник не издържам, но за украински със сигурност сте заделили от данъците ми.
81
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 84 "... българския пенсионер с 125 евро месечна пенсия" - и тези са много за.неграмотен про'с'так дето гласува да го управляват от Брюксел и Вашингтон. Факт.
80
8
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
До Зомбирано Не с надеждата да навреди на русия,а със самата реалност! Няма държава,която да е водила,3г.засега кървава война,и да е по добре от деня преди войната! Панимаеш?
79
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 84 "Нашия политически слугинаж със сигурност помага с Евро ." - помага, защото 85% направиха този избор на 02.04.2023. Не е ли така?!
78
1
 
12
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Един Ак, 4 пълнителя, 2 гранати, униформа , 2-3 часа подготовка и 4-5 часа живот на фронта - 300 долара максимум! Туй е за набързо мобилизираните укри, вече те съставят ядрото на ВСУ.
77
13
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Повече украйнци в България по-красива България!
76
4
 
10
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 седмица
Вън наглите окраинци!
75
2
 
14
 
! Отговори
Зомбирано преди 1 седмица
Животът на един (или на хиляди) украиски войник(ци) не струва нищо, хегемон това знае, за това и плаща лужи мангизи за само-уничтожаване на "крив етнос" с надеждата да навреди на Русия.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България също издържа тези войници, само за миналата година сме дали 22 млн лв по данни на Сметната палата.
73
4
 
7
 
! Отговори
Историка преди 1 седмица
Важното е, че Окрайна губи по 1000 окупатора дневно, както и войната.
72
3
 
10
 
! Отговори
Бойко Митич преди 1 седмица
Нашия политически слугинаж със сигурност помага с Евро .По важни са им Бандера,а не българския пенсионер с 125 евро месечна пенсия.Разбойко и Канадеца Киро ни унищожиха без война ,вече сме 6 милиона.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
демек Европейци гответе се за още по-голямо затягане на колана трябва да издържаме НАЦИ-Зомбитата на Наркокартела в Киев, който брани интереса на Байдън. Европейските политици са едни послушни марионетки на САЩ и са вредни за ЕВропа и нейните граждани! Аз не искам да плащам за кефа на Урсулите и САЩ!
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
77 евро на ден ако имаш късмет и не те думнат!
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приеха ли Украйна в ЕС, че изчислявате в евро?