Новият филм на Командарев ще се бори за "Кристален глобус"

"Уроците на Блага" е за жертва на ало-измама
30 май 2023 14:46, Стела Стоянова
10
Новият филм на Командарев ще се бори за "Кристален глобус"
Светослав Стоянов

Новият филм на Стефан Командарев  ще се бори за голямата награда "Кристален глобус" в Карлови Вари.

„Уроците на Блага“ е единственото родно заглавие в тазгодишното издание на фестивала, като е в конкуренция с други 10 филма. Има заглавия от Канада, САЩ, Швеция, Италия, Германия, Грузия, Ливан и др. Фестивалът в чешкия град ще се проведе от 30 юни до 8 юли.

„Уроците на Блага“ е най-новият филм на Стефан Командарев, който връща на екран голямата българска актриса Ели Скорчева, при това в главната роля. Това е първото ѝ филмово участие от 30 години. Освен нея, в лентата ще видим познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев – Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера до момента.

„Щастливи сме, че и новият ни филм ще има световна премиера в основния конкурс на един от най-престижните А категория фестивали – Карлови Вари! Благодаря на целия страхотен екип и прекрасните актьори! Самата селекция вече е сериозно признание за работата ни.  Имаме договор със много значим световен дистрибутор и селекцията в Карлови Вари ще помогне на разпространението на филма по света. Планираме „Уроците на Блага“ да се срещне с българската публика през есента, когато ще тръгне по кината в цялата страна“, споделя Стефан Командарев.

Лентата, определена от световния дистрибутор като съспенс драма, разказва за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна измама и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма шанс да си върне парите, тя получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена, бавно започва да погазва всичките си принципи.

„Уроците на Блага“ е българо-немска копродукция (Арго Филм и 42film) и e реализиран с подкрепата на ИА "НФЦ", БНТ, МДМ - Германия, Евроимаж, Програма "Творческа Европа" - подпрограма Медиа на ЕС, Киа България, СФСМВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите ги бива в реалити форматите, защо да не направят един криминален трилър, да зарадват малко народа, ама те качто некакви първокласници сричат и жестикулират, ще кажеш правят пиеса в театър, смех голем :)))
8
0
 
2
 
! Отговори
Иван Николаев преди 10 месеца
Обречена обществена система - щом почти никой няма не само желание, но и способност, да се зарадва на успеха някой неин член. Социална агония.
7
1
 
3
 
! Отговори
Един с Една преди 10 месеца
Значи сценария е одобрен от посолствата
6
0
 
5
 
! Отговори
Кинокритик преди 10 месеца
Разберете най накрая че домата е плод с не зеленчук, картофите са вносни а не от Смолян и българските филми не са кино а са егоцентричен театър.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Lina Не съм го гледал този филм Линче, но съм гледал доста безобразни, граничещи с театралност нескопосани български филми, дето не могат да си оправят звука, играят ще кажеш са в театър, не във филм...:)))
4
5
 
2
 
! Отговори
Lina преди 10 месеца
Филмите на Командарев " болят", много са истински, не случайно с" Посоки " се яви на наградите в Кан. Не съм гледала негов слаб филм
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българското кино е тотален ужас последните 30 години, все едно играят в театрална пиеса а не в кино :))) Ти очакваш да измислят некакъв трилър, те сричат като некакви първокласници и не правят разлика между театър и кино...хахахахаха :)))
2
0
 
4
 
! Отговори
Уффф :( преди 10 месеца
Значи ще има изводи. Когато останеш без пари и трябва да мизерстваш, може и да промениш всички онези свои принципи, които си считал за непоклатими, докато си живял спокойно, сито и подредено.
1
1
 
7
 
! Отговори
Qwerty преди 10 месеца
Направо за Оскар, няма се излагаме с някви си глобуси...