Василев: Кандидат-премиерът да е човек с авторитет, икономист или юрист

ПП няма да подкрепи кабинет с мандат на първата политическа сила
27 сеп 2024 09:00, Елка Василева
75
Василев: Кандидат-премиерът да е човек с авторитет, икономист или юрист
Снимка: архив, БГНЕС

Няма да подкрепим правителство с мандат на първата политическа сила на изборите. Необходим е кабинет с ясна програма и хора, които да могат да я изпълняват. Дали сме просто описание за кандидат-премиер, което да не е ограничаващо - човек с авторитет, икономист или юрист, който да изпълни програмата, на която държим. Всички политически партии трябва да търсят човек. Нямаме никой наум, който да извадим от задния джоб. Това заяви пред Нова тв съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. В надпреварата за 51-ото Народно събрание той води две листи - МИР 16 Пловдив град и МИР 29 Хасково.

По думите му ИТН са спечелили два пъти, но не са направили правителство. "ГЕРБ пък победиха 4 пъти, но кабинет направихме само ние - 2 пъти. Движехме модернизацията на България с широка социална програма. Всеки път, когато сме формирали правителство, сме казвали какви са целите ни, а около тях търсим подкрепа. Истинският въпрос е кой иска да вървим напред и кой - да ни върне в миналото. Вдигането на доходите и инвестициите в млади семейства трябва да продължат. Има пари за 5 магистрали и за всяка една община, заложени в Бюджет 2024", припомни той. И попита дали ГЕРБ ще поиска подкрепа за законите, които блокират парите по ПВУ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира и снощната блокада на парламентарната трибуна. "Възраждане" и ИТН нямаха аргументи да убедят залата, затова късаха кабели и бутаха квесторите. Изкъртиха пултовете за гласуване - пълна варващина и вандалщина", посочи той. И уточни, че продуктът, произведен в ТЕЦ "Марица", е неактуален.

"Няма една минута административна забрана досега мините и ТЕЦ-овете да работят. Те обаче в момента са на загуба. Няма да има затворена мощност, но няма и да има субсидиране за тях. Трябва да се направи предприятие за конверсия и да се намери начин за подпомагане. Борим се средствата по плана "РиПауър" да стигнат до гражданите още от 2022 година", обясни Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Избори 2024
Тренд: 7 влизат в парламента, ГЕРБ начело
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 3 часа
Защото един доктор, който реже да кажем жлъчки не знае какво е държавен резерв, БВП, не знае как работи икономиката, пазара и тн. Силните политици са икономисти и прависти по възможност учили в чужбина, защото българското образование е леш.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А защо да не е инженер, архитект, доктор.... Нима само икономистите и юристите са хора в тази страна?
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Прав е за Възраждане и ИТН - като видят, че бройлерите не кълват и никой не им слуша глупостите и руската литература от трибуната почват да вандалстват. Като не можеш да впечатлиш с интелект и аргументи, го обръщаш на викане и агресия.
43
4
 
3
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 3 часа
за пръв път чувам - Икономист, да е Авторитетно?!
42
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 3 часа
Нищо няма да се промени към по-добро с какъвто и да е, и с каквито и да са партии. Не го разбрахте, не пробвахме ли вече всичко? Проблемът е в матр'яла, който излъчва нагоре едни и същи, с един и същи манталитет и затова тази държава с това племе няма бъдеще.
41
3
 
1
 
! Отговори
Можеше и малко по- преди 3 часа
директно да го каже "Аз трябва да съм, не виждам, кой друг би могъл да е." - не, че някой щеше да се върже, но поне веднъж да каже искрено каквото му е сърце :D
40
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
До Изнервен... Тъй де. Как щяха да направят правителство без Боко и Шиши? :)))))))
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ot gerb sasipaha mn neschta s dps i bsp
38
2
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 4 часа
Този велосипедист пак си дрънка опорката как само те били направили правителство. Ама като го направиха колко изкара? И какво постигна, като всичко замря? То не е въпросът да направиш някакъв Франкенщайн заради огромната си жажда за власт, защото то се видя докъде стигна.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Vasilev e nai podhodasch i smel i umen i inteligenten
36
2
 
10
 
! Отговори
пп-дб преди 4 часа
Съсипниците на държавата тоя и още неколцина около него
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Асенски да каже само отде ще го внесат тоя с авторитета? От Марс, Венера, Юпитер или друга планета. Щото у нас такъв няма, колкото и всички да се имат за голем,та рап,та!
34
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 4 часа
До тъй, тъй, тези олигоффрени от промяната се сринаха не заради сглобката с Борисов, глу.пак променлив. А защото се оказаха тотални НЕКАДЪРНИЦИ и хората го разбраха.
33
1
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 4 часа
асанка е най-четното от най-честните
32
2
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 часа
Тези знаят, че вече няма как да са на власт с техен премиер и понеже не искат да е на ГЕРБ, измислиха тази глу.пост.
31
0
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 4 часа
а Не Може ли да е Честен Програмист?!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ако бяхме нормална държава това вече щеше да е в затвора
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
трябва да се гласува за партии, които до сега не са влизали в НС, тези сме ги виждали
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Колко ли трябва да си rлynaв че да гласуваш за това
27
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 часа
Икономист и юрист = некадърник! Трябва да е човек бил на терен, да познава народът, да е предприемач, да е развил успешен бизнес, да е съградил нещо, а не лаладжия като изброените професии.