Главчев: Продължаваме усилията да няма изкривяване вота на хората

По-ефективна работа на институциите, за да може българите да усещат, че ги има, иска премиерът
27 сеп 2024 13:42, Елка Василева
56
Главчев: Продължаваме усилията да няма изкривяване вота на хората
Снимка: БГНЕС

"Ние продължаваме нашите усилия за елиминиране на потенциални възможности за изкривяване вота на хората. Целта е да се повиши доверието на избирателите и тяхната увереност, че гласът им няма да отиде на празно",  заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното заседание на Министерски съвет.

Премиерът припомни, че заедно с министър Иван Кондов са участвали в срещата на върха за бъдещето Ню Йорк тази седмица.

"Темата е започната още в 2021 година от генералния секретар Антонио Гутериш и тя е с работно заглавие "Многостранни решения за по-добро утре". А идеята е да се приведат и глобалните, и международните институции в случая с реалностите, т.е. с институциите да могат да действат по-ефективно, за да решават проблемите на хората. Специално на тази среща, тъй като става въпрос за ООН, имаше и конкретни предложения за привеждането и дори на Съвета за сигурност, в съответствие с реалностите. Президентът Радев взе участие в Общото събрание на ООН и още мисля, че е там даже, продължава да е там. Това показва сериозното отношение на България към международните теми. Но мисля, че оттам можем да пренесем и върху България тази тема. По-ефективна работа на институциите, за да може българските граждани да усещат, че ги има. Напоследък много се говори има или няма държава. Ами, то от всички зависи дали има или няма държава. Не само от служебното правителство", подчерта премиерът", цитиран от БНТ.

Главчев посочи, че заедно с министър Кондов са имали емоционални срещи с българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

"Естествено, основното при нас беше да видим как върви подготовката за изборите, но то се получи по-емоционална среща, извън нашите задължения, доста по-емоционална. Видяхме, че всички с които се срещнахме, носят България в сърцето си. Нямате си представа какво е да видиш, когато на българския химн има сълзи в очите на хората срещу тебе. Колкото до изборите - и при нашите сънародници, които са в Съединените щати, и при тези общности се забелязва същата тенденция, че намалява активността на гласуващите. Активността е намаляла с 25% само между последните и предпоследните избори. Призовах ги и тях, както и тук, призоваваме непрекъснато, за по-голяма активност, за да може да бъде изборът, който бъде направен за народни представители в случая, да бъде с по-голяма представителност и да тежи повече", каза Главчев.

Премиерът съобщи, че вчера е посетил и Генералното консулство в Истанбул.

"По мнение и на колегите в Истанбул, тези избори ще са доста по-тежки, по разбираеми причини, защото точно и тези секциите в Турция ще са особено напрегнати. И дадоха идеи как може да се подобри. Според мен там трябва да се насочи особено внимание в тези райони, да вземем мерки за там. Дадоха своите предложения, ние ще ги представим съответно на Централната избирателна комисия и се надявам те да се съобразят с тези предложения, защото според мене те са в добра посока", каза Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Избори 2024
Борисов: Никой в Брюксел не иска да затваря мините и централите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Българските политици са бедни хора и винаги гладни! Толкова са жалки! Не разбраха ли че Българите не ги харесват и им нямат доверие!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Няма да е изкривен вота!! На всички, на които е платено ще гласуват със сигурност!!(римляните)
31
1
 
4
 
! Отговори
ББ от Банкя преди 2 часа
Браво, добре си научил урока, добре ги забаламосваш!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Къде си тръгнал пък и ти бе Главчо. То никой вече не гласува, той вота щял да изправя...
29
4
 
1
 
! Отговори
00-11 преди 2 часа
Ся, за онези, които продължават наивно да "реват" за тъй наречения "купен ромски вот", е - Нема такъв!!! Некви си 2-3,000 "гласа" умишленно тиражирани по медиите, целят да отвлекат вниманието от Истинските Машинации с Вота! Живеем в 21 Век, с цифровите технологии...., натискаш няколко клавиша по клавиатурата и готово. Например, вие наистина ли Вярвате, че за ИТН са гласували почти 7 %, ами за "Падение"??? Хм, наивен народец, да не кажа по силна дума!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
че всеки като преди 2 часа
си взема 200 лева ще гласува, за който му е казано да гласува, никакво изкривяване не може да има.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Поне разбрахме покрай празноглавчев и Горица какви тежки тъй панари "работят" в сметната палата
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Излезте на протест, отидете на гости на политици, бизнесмени и магистрати и си вземете всичко с лихвите
25
0
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 2 часа
Като искаш да няма изкривяване махнете стоте хиляди починали, които гласуват за ГЕРБ ДПС и вкарайте в затвора служителите на РИК, които драскат и плюят по редовните бюлетини за партиите извън конгломерата ГЕРБ ДПС за да се стигне до 30 хиляди невалидни бюлетини от ПП ДБ. Ние ще правим всеки ден граждански арест на контрабандиста Борисов и престъпниците Гергов, Пеевски и Цацаров докато държавата не заработи като държава и публично порицае Десислава Атанасова като начало
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Само герб и ДПС купуват гласове , защото съд. система е ТЯХНА !
23
1
 
9
 
! Отговори
6 преди 2 часа
Емисарите на ГЕРБ и Пейовски шетат в Стара Загора по ромски махали и пенсионерски клубове с чанти пълни с пари и обещават , но и ...дават!А вие сипишете програми и платформи колкото си искате-изборите сакупени.Ега тидемокрацията купешка!И никой не реагира -нито МВР , нито другите партии на това престъпление!Как да гласувам при тази байганьовска практика!?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
същия този индивид, уволни областни управители на Доганчо и сложи на тяхно място хора на Дебелянчо. Чакайте честни избори от тия...
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов! България ще пребъде понеже е Божествена. България ще пребъде понеже всички Царски родове по Земята са Български - на Българина Исус! . България ще пребъде понеже цялата Земя е нашето Отечество. България ще пребъде понеже Дърветата се комуникират между себе си с Корените и там е Разума! Без Корените няма Разум! Без Корените няма Вяра, Без Корените няма Надежда, Без Българските Корени няма Любов! Бог - (((СЛЪНЦЕТО))) свети и дава Живот на Земята!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Продължават усилията за манипулиране на вота на хората чрез показване и коментиране на социологически изследвания. Трябва да е забранено от закона освен че е абсолютно неморално.
19
2
 
1
 
! Отговори
Категорично преди 2 часа
на 27 ще се Възродя с 12
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Гласувай с номер 12 разумния избор
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Само Възраждане оле!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Важното е че Възраждане са втора политическа сила.Догодина като се разпадне и ГРОБ ставаме първа сила.Дай Боже!
15
0
 
8
 
! Отговори
70-80% са отвратени! преди 3 часа
С министрите на МВР на Шишо и Боко не може да има честни избори!! С тези дъртофели от 100 години в ЦИК, също не може да има честни избори!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Вота на хората абсолютно умишлено се изкривява от безпардонното показване на социологическите изследвания. Тяхната цел е затвърждаване на статуквото. Освен това че има фалшификации инсинуации и манипулации. Крайния резултат е гротеска .