ПП-ДБ и "Спаси София" си поделиха столицата, кои са кандидатите за кметове?

Те представиха кои ще се борят за районни кметове
Обновена: 16 авг 2023 13:33 | 16 авг 2023 11:47, Стела Стоянова
121

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От “Продължаваме Промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” и гражданската организация “Екипът на София” представиха кандидатите си за районни кметове на столицата. В края на юни формациите обявиха, че тяхната обща кандидатура за кмет на София е Васил Терзиев.

Преди представянето им Васил Терзиев отбеляза, че някои от кандидатите за районни кметове са нови лица, които тепърва навлизат в политическия живот. Доказани професионалисти, които се отдават на каузата на София. Хора, които се надяваме след четири години да погледнат назад и да бъдат горди от това, което са постигнали, каза Терзиев.

Още по темата

"Това е възможност да служите на нашето общество, възможност да се борите с проблемите на хората, обърна се Борис Бонев към кандидатите за районни кметове". Според него е много  важно да не забравят кои са техните приоритети, "защото нито мащабните инвестиции в кварталите, нито честното и прозрачно управление, нито това София да бъде чист и зелен град не може да се случи без васшите усилия". "Моля ви да не забравяте, че срещу нас имаме един много коварен враг, който 18 години унищожава потенциалите на нашия град София и това е ГЕРБ", заяви Бонев. Той добави, че "те няма да се поколебаят да използват всеки инструмент да саботират вашата работа и да ви спрат към пътя към успеха", пише БТА.

Кандидат-кметовете на формациите, подкрепящи Васил Терзиев по райони:

"Средец" - Трайчо Трайков

"Оборище"
- Георги Кузмов

"Младост"
- Ивайло Кукурин

"Студентски" - Еней Енчев

"Люлин" - Георги Тодоров

"Банкя" - Георги Атанасов

"Връбница"
- Румен Костадинов

"Нови Искър"
- Владислав Владимиров

"Овча купел" - Ангел Стефанов

"Красна поляна" - Димитър Петров

"Лозенец" - Константин Павлов

"Триадица" - Димитър Божилов

"Красно село" - Цвета Николаева

"Витоша"
-  Зарко Клинков

"Подуяне"
- Кристиян Христов

"Искър" - Ясен Русев

"Изгрев" - Делян Георгиев

"Слатина"
- Георги Илиев

"Панчарево"
- Милена Алексиева

"Кремиковци"
- Лилия Донкова

"Надежда" - Румен Димитров

"Илинден" - Емил Бранчевски

"Възраждане"
- Станислав Илиев

"Сердика" - Момчил Даскалов

Петима от тях са районни кметове в София към момента – Константин Петров („Лозенец“), Георги Илиев („Слатина“), Трайчо Трайков („Средец“), Димитър Божилов („Триадица“) и Ангел Стефанов („Овча Купел“).

След представянето на кандидатите за районни кметове в отговор на журналистически въпрос Васил Терзиев уточни, че всеки един от тях е бил единодушно одобрен от формациите.

"Ние сме подготвени за атаките. Не сме очаквали цветя и рози, да ни посрещнат на червения килим и да ни дадат ключа към общината", каза Терзиев. Той добави, че инструменти на обединението са да мислят смело, както и какво искат да оставят, с кои хора да го реализират и да обвържат идеите си с инструментариум. "Нас ни избират да управляваме, не просто да влезем през прага на "Московска", посочи още Терзиев. Борис Бонев отбеляза, че през следващите четири години ще трябва да се справят с наследството на ГЕРБ. По думите му след четири години хората ще ги преизбират. Имаме по-силни кандидати, които да подкрепим, каза Терзиев, попитан защо от обединението не са издигнали двама досегашни кметове на райони на София. От обединението заявиха, че целят до края на месеца да обявят листата за общински съветници.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мошениците станаха евроатлантици, само и само да си запазят старите схеми на измами.
18
0
 
10
 
! Отговори
пена преди 1 година
Роднина, милиционер, роднина, милиционер...
17
0
 
7
 
! Отговори
До Тенгри кан преди 1 година
Предполагам от Посолството дават луди пари за реклама. Още по време на изборите целият ми фейсбук беше залян със реклами на ДъБъ и ПъПъ и нямаха махане ни с приложения, ни с настройки.
16
0
 
8
 
! Отговори
СиняСофия преди 1 година
И за кметските ли постове ще се ротират с ГЕРБ, както решиха за министерските?
15
0
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Георги Илиев, кмена на моя район какво свърши та пак го предлагате!? Тия ми се подиграват!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото за което се сещам за Тр. Трайков е празното му говорене и желанието му да премахне паметника на съветската армия. Ако можеше и сам с голи ръце би се опитал, но колко ще струва на данъкоплатците и какво ще стане с терена после нито дума, а същевременно тротоарите и улиците в района са му, като след война, но от прозореца на мерцедеса всичко изглежда розово.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционери от ДС са ви кандидати за кметовеее бухахахаххахха. Тия ще ви правят променитееееееееее бухахаххахаааааааааааааааааааа ДЪНОООООО
12
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахаааа, тези още не са питали бачо им Боко. Каква десница са тези? Деца на ДС-та и дръти комунисти. Боко ще ги мачка с 200 пак. Той го може.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терзиев с майка и баща работили в ДС, дчдо и чичо генерали от ДС. Цялата му рода е мачкала инакомислещите, а сега синчето и внучето се кани управлява най- големия и най-антикомунистически настроения град. Яко малоумие има в тази коалиция ....
10
0
 
8
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Ако гласувам за ПП и ДБ, пак ли ще правят НЕКОАЛИЦИЯ? ДПС ли ще излъчи кмет или Борисов? Пак ли ще има оправданич че трябва да Спасим София?
9
3
 
0
 
! Отговори
а на фандъка преди 1 година
мумията в стария преместен мавзолей кога. Един менте драгчек и тя наркоманка
8
2
 
5
 
! Отговори
--- преди 1 година
Тия излязоха големи гадове.За изборите смениха де каквото могат полицайчета, шефове сложиха си техни .Бат Бойко ще стои в ъгъла и ще кима като пате.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роднина/ милиционер/ роднина/ милиционер/роднина/ милиционер/ роднина/ милиционер/ роднина/ милиционер.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да чуем тия сегашните 5 кметове какво полезно нещо са направили за районите си, че пак ги предлагат. Само усвояват пари.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само джендери и меки китки в списъка.
4
0
 
9
 
! Отговори
999 преди 1 година
Според заглавието на статията в София не е необходимо да се провеждат избори.Упоменатите политически формации вече я били поделили.
3
1
 
9
 
! Отговори
MNENIE преди 1 година
Снимката има послание - Талибани от Афганистан .
2
2
 
16
 
! Отговори
Mmda преди 1 година
Васко маслото знаме на шарлатаните
1
3
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ДС опитва да завладее столицата.Ще позволят ли софиянци това да се случи?