Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

От записите става ясно, че ПП/ДБ и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите"
29 май 2023 20:30, Йоана Цонева
180
Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване
Снимка: БГНЕС

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", това написа лидерката на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук" страницата си.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента", пише още Нинова.

В понеделник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Радев призова акад. Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, защото според него той вече е дискредитиран.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на вашите лидери след изтеклите записи и публичните самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България", заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

"Не мисля, че конституцията предполага друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство, или не", заяви Денков на излизане от президентството, след като прие мандата.

Лидерката на БСП заяви, че президентът Радев не може да бъде морален съдник:

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
2
 
! Отговори
Управител преди 10 месеца
Корнелке, не само Радев е виновен. Просто не разбирам защо пропускаш колегата му генерал Борисов. Сигурно или защото не си е намерил шапката, или пък членскат книжка от БКП. Това за акциите ти от Техноимпекс няма значение. Поне за мен. Аз си имам свои собствени за около 2 хиляди евра. Отдавна съм в еврозоната.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОЛИТИЦИ и АНГЕЛИ........ЕДНИТЕ ПРИКАЗВАТ ЗА ДОБРО, ДРУГИТЕ ВЪРШАТ ДОБРО ! ИЗВОД : СЛУШАЙ СИ АНГЕЛИТЕ И ИМ .........НА ПОЛИТИЦИТЕ !
134
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
какви проблеми е правил радев кара си по процедурата трябваше да съкрати времето по мандатите и двете икон групировки трябваше да си върнат веднагамандатите защото качеството на депутатите в нс е отвратително затова избори додупка докато изгоним тези ти-по-ве и въведем ред в държавата при 40 проц изб активност толкова глу=па-ви приказки се изприказваха
133
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
То само силно глу-поватите не разбраха, че вотът е подменен и ПП трябваше да са 4-5 сила в парламента. Но те вече са политически покойници и чакаме опелото.
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпреки, че не я харесвам, Корнела е 100% права.
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ГандиДано завлече Радев със себе си. Ама не. Двата понтона-съветници на Радев са доста яки. Тя го извади от небитието. Той й заби нож в гърба. Вицето предаде БСП, а бе пратено да контролира независимия Радев. Радев ближеше дъ-то на американците и извади от небитието харвардите. Американците и харвардите най-логочно му биха дузпата и го пратиха у лево. Претаковай другарчето.
130
2
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Другарко Нинова, точно ти предложи Радев за президент! А по това време Герб не предложи избираема кандидатура, затова Радев стана президент! Ами той си е твое произведение, другарко! Защо сега ревеш от него?
129
2
 
13
 
! Отговори
СДФ преди 10 месеца
А ти го направи Резидент
128
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП и пп ни вкараха в блатото за 7 месеца ,каква къса памет
127
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев бе лансиран от АБВ, от Първанов и Румен Петков, но стрина Корни с особено настървение го отмъкна под носа им. Това стана след срещата с ген. Решетников, който е истинският наставник и покровител на Радев.
126
2
 
20
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Госпожата забравя , че тъкмо БСП подкрепиха фуражка да стане президент на Република България . Тя като жена трябва да е наясно какво означава , че фуражка ще е на такава длъжност и за произтичащите от това последици . Трябваше да попита или да си хване любовник , който да я осведоми какво означава фуражка от времето на тоталитаризма на другаря Тодор Живков и за произхождащите от това извращения над по-ниско стоящите по длъжности и по "чин" (пагон) .
125
8
 
7
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
"майка" е ...вярно руска...одобряваща убийствата на жени и деца???и това нещо ви е морален съдник???комунист...иска да ви управлява животите?тя назначи решетников!!! и заедно с дпс-гроб работят за путин!гладните го виждат!само Съюзниците ни не...и "дипломатично" не ги удрят!!!...така родиха хитлер!!!
124
0
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
По-тихо,Нинова.Не викай и не се бутай най-отпред.Избирателят ти отреди място на задните редове.
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ех, ако кандидат политиците прекарваха едно денонощие в Чистилището, преди да влязат за пръв път в Парламента... мнозина от тях щяха да си спестят... Пъкъла...
122
3
 
19
 
! Отговори
Охлюва преди 10 месеца
Зеления Чорап доведе и Кокора и Канадеца.Сякаш паднаха от небето тия двамата.Ленчето и тя.Мафия и Мутри.
121
3
 
29
 
! Отговори
Петя. преди 10 месеца
Я млъкни,я се разкарай, всичките променкаджии сте овъргаляни в калта .Ти и партията ти довлякохте Радев с тайните ти срещи с Решетников,той довлече мошениците от ПП .Не се прави на ,,Светица" г-жо Лъжа.Ясно!
120
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А вие от Бесепету го предложихте и издигнахте кандидатурата за президент. Така,че пак вие сте в основата на проблемите.
119
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Ала-Бала.Да ама и вие кредете, Бесепари гадни.
118
0
 
30
 
! Отговори
Хааааха преди 10 месеца
Това госпожа Лъжа да му каже истината в очите, значи нещата са стигнали вече дъното, което е добра новина !
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щастието е градинка. Ако всеки ден се трудиш, ще има цветя. За мързеливите егоисти, които не ценят труда, своя и на другите, избуяват плевелите на завистта, злобата и алчността. С кражби се заграбва богатство, НО НЕ И ЩАСТИЕ ! Виждали сме мнозина богати и нещастни. ЩАСТИЕТО ИДВА СЪС САМОУВАЖЕНИЕТО, ЧЕ СМЕ ДАЛИ НЕЩО ЦЕННО НА СВЕТА И СВЕТЪТ НИ СЕ ОТПЛАЩА !