ПП-ДБ ще понесат цялата щета в едно такова правителство

На местния вот ГЕРБ ще загуби половината от днешните си места
23 май 2023 12:22, Йоана Цонева
35
ПП-ДБ ще понесат цялата щета в едно такова правителство
Снимка: БГНЕС

Формулата за ротационни министър-председатели е обяснена неправилно - всъщност ще имаме ротиращи се правителства, защото след оставката на премиер, следва оставка на кабинета му. Това обясни по бТВ проф. Пламен Киров.  Според него и в Израел, и в Ирландия са приложени подобни модели, но те са съобразени с националните особености на техните политически системи.

"Не може да прилагаме безкритично чужди примери в наши условия. Както е тръгнало, че започнем да  ротираме и главния прокурор, и президента", каза още проф. Киров.

Според социолога Андрей Райчев съществен въпрос е защо Борисов се е съгласил на подобен модел и защо ПП го иска. "Този, който го арестува, сега му казва "ела да направим правителство". Той постигна целта си - не е в изолация. ПП пък целят властта и я получиха. На Борисов не му трябва властта, след 9 месеца ще каже "тези са боклуци" и ще отидем на избори - то се вижда с просто око. Ще получим напрежение ПП-ДБ и ръст на Костадинов. Кой плаща сметката? ГЕРБ, БСП, ДПС? Не - ПП!", кочентира социологът.

По думите му Габриел е класически изпълнител без никакво собствено движение. "Борисов видя, че в ПП има цяла група хора, според които тяхно управление ще е добро за България. Това обаче не е така, защото никой в България не им е дал това право. ПП получават власт на хартия, а те получават унищожително напрежение", коментира Райчев.

"Ужасът е за избирателите. Решението не може да минава с хора, които до скоро са казвали, че е изключено това да го направят с другите", заяви политологът доц. Петър Чолаков.

Още по темата
Кой ще носи отговорност в едно такова правителство?  ПП-ДБ ще понесат цялата щета, коментира Нидал Алгафари. Хубавото е, че след толкова много препирни се намери тънка нишка за обединение, за да приемат поне един държавен бюджет. Това правителство ще бъде контролирано от Народното събрание. Трябваше да видим как президентът Радев беше намусен, когато Мария Габриел връщаше папката с каблинет на ГЕРБ -СДС празна, заяви още Алгафари.

Според проф. Киров правителството ще е на ПП, " за ДБ не знам".  В него Мария Габриел ще е с пост, а ГЕРБ просто ще гласуват в НС.  По думите му на следващите местни избори кадрите на ГЕРБ  ще бъдат изчистени и ще има прекрояване на Избирателния кодекс, на службите и т.н.

Според Андрей Райчев на местния вот ГЕРБ ще загуби половината от днешните си места.   

По думите на доц. Чолаков с неубедителните преговори,  които водят с ГЕРБ,  ПП са се простреляли в крака.  Борисов пък е победил, но с цената на тежки щети. Според него дори  ВСС да реши да освободи Гешев,  Радев може да забави този процес и  да почегърта.

"Откъде дойде това твърдение, че Радев управлява лошо? Та в служебния кабинет няма нито един корупционен скандал!", възкликна Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коалиция в която едната партия Има 60 депутати и премиер и всички министри а другата със 67 депутата има един вицепремиер и министър същия в изолация се нарича ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ. аз не знам колко трябва човек да е нахален за да докара коалиционния си партньор да такъв ъгъл, а па за опозицията не ми се мисли.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щетата от милиарди ще е за България а за тях с гербарите ще е целия приход. Ще има комисионни от снарядчета, от ток, нефт, газ, ще има и евроатлантически алабалистики, ще се снабдят с нов главен прокурор, когото ако му гръмнат пиратка край колата веднага ще си даде оставката и няма да разследва многомилиардните приходи...народа тъпее и гласува за който му похвалят харалановците и дайноволевчевците...
22
2
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 10 месеца
Хихихи. Голям цирк :) Много се радвам. Объркани хорица, навсякъде.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко щях да съм горд от себе си, ако бях гласувал за ПП, чак ме е яд за пропуснатата възможност :)))
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никаква щета няма да понесат Ако се справят със задачата да възродят българия Главния враг са русоробите русофили С тях трябва здраво да пипат
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЩО ТРИЕШ, РУЗКА ***?
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВЕРВАМЕ НИЕ НА РУСКИТЕ ЦОЦИОЛОЗИ... КАК БЕШЕ- КОПЕЙКИН ПРЕМИЕР, А? ХАХААХ
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А целия цирк беше да се оневини черепа... Което вече стана..
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябваше да видим как президентът Радев беше намусен, когато Мария Габриел връщаше папката------Герберите и седесарите от всичките земни полукъблета, да се обедним като една стоманена стена срещу основния ни противник - президентът Радев!
15
3
 
10
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
За да понесат цялата щета трябва да подпишат договор пред нотариус че при провал да им се конфискува цялото имущество всички сметки и да покрият щетите на българия които са нанесли.
14
3
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 10 месеца
Коалиционни партньори и моделът Борисов ги държи за шлифера.
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП-ДБ спечелиха всичко, което искаха - в тях е мандатът, техен е премиерът, всички министри без един. ГЕРБ ще ги подкрепят безплатно, точно както ПП-ДБ казаха в началото. Всичките планове на ГЕРБ се провалиха и бяха сведени до ниво безплатна подкрепа за ПП във всичко, което искат, даже и машинно гласуване. Тези анализатори да имат да вземат. Толкова са заети да спасяват ГЕРБ от унижението, че говорят пълни глупости.До 9 месеца, с тези прокурорски атаки, нищо няма да остане от ГЕРБ,а уж победиха.
12
4
 
13
 
! Отговори
Помощи преди 10 месеца
Техните избиратели да им доставят един камион с яйца и домати пред централата и парламента. Нали са много активни протестиращи.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Райчев е изврътлив като труженичка на Околовръстното. Социолози, политолози и разните там анализатори в морално отношение стоят доста по-надолу от продаващите платена любов. Затова са и по-гнусни!
10
5
 
10
 
! Отговори
политически преди 10 месеца
може и да понесат щетата, но ние ще понесем най-много щета от тяхното управление. А освен щета на обществото, друго те не могат да донесат. Доказа го коалиционното им управление. А тогава имаше споразумение и те го нарушаваха непрекъснато. Сега няма такова, на юнашко доверие го кара ББ. Това означава, че тези не само ще управляват 9 месеца, а много повече. И обещавания контрол няма да се състои, защото ББ няма да допусне това. Това е поредната лъжа на тези, които затлачиха държавата.
9
1
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Новите и старите политици (сатирично стихотворение) : Във боички потопени към властта са устремени . Колко много демагози и добри политолози ! Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри . Те привидно са критични с доста интереси лични . Лъха доста песимизъм от техния практицизъм . Няма вече родолюбие . Има само себелюбие . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресирани след 9-ти Септември 1944 година.
8
8
 
26
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 10 месеца
Избирателите на Прекратяваме Промяната и Доносническа България ще си заплюят избранниците.Толкова глупава коалиция не е имало в историята на България.
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идват едни мириарди евро , по плана за развитие ., за пореден път тези пари няма да стигнат до хората , а ще бъдат брутално окрадени
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кротък народец . изобщо даже не мисли за протести . Малко са 30 години лъжи . Сега работата стана 9 месеца ще крадем ние после 9 месеца вие . Толкова е грозно всичко , че се чудя как няма калашници по улиците .
5
4
 
10
 
! Отговори
А горките преди 10 месеца
Още не е минало гласуването. Имат време да размислят. Продължават най-нагло да лъжат.