Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат

Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
22 май 2023 21:10, Йоана Цонева
323
Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат
Снимка: БГНЕС

Проведохме разговори с ПП и ДБ. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, разказа той. А целта била една - да се направи редовно правителство, подкрепено от двата "клуба", в които страната членува - ЕС и НАТО.

Решението ГЕРБ да върне мандата днес на президента Румен Радев и да подкрепи втория мандат на ПП/ДБ, въпреки че само до преди два дни напълно изключваше такова развитие, лидерът Бойко Борисов обоснова пред депутатите от ПГ на ГЕРБ. До него стоеше Мария Габриел, а от другата страна - Десислава Атанасова.

Не е лесно, по думите на Борисов, напротив - директно определи решението като трудно.

Трудно е, защото всеки от нас носи тежести. Аз искам до всеки наш избирател и областен ръководител да разбере: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България - това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

Предварително Борисов обори критиците си - чул какво ли не в последните дни - че е предал и разтурил ГЕРБ. И 5% да станем, ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим, заяви Борисов, а и "има ли смисъл тази партия, ако нямаме подкрепата от Европа, от света, от Америка".

Още по темата
Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого, обясни Борисов и какво трябва да е отношението към избирателите. "Може да поискаме извинение, но прошка - не. Защото съм сигурен, че е правилно това, което правим." Сега обаче и Европа, и народът може да си отдъхне, по думите му.

Интересът на народа, на България изисква това, заяви Борисов и допълни, че по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб, "нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат", обясни той.

"Младене, ще ходиш изправен, не си се навел - и с тази реплика Бойко Борисов се обърна към депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов в залата. "Ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя, но пък не сме се дали" - именно с тази реплика завърши и откритата част от излъчването на срещата в централата на ГЕРБ.

Борисов благодари на ИТН и ДПС, че са се ангажирали с правителство, но не на всяка цена. Преговорите му с ДПС и ИТН били "прекрасни", но пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от сега да ви напиша заглавията: "Купиха", "Продадоха се", "Уйдурма" - нещо, от което ние сме се отрекли,

Борисов благодари задочно и на Христо Иванов, който бил провел днес среща с ДПС за формиране на конституционно мнозинство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баце го чека и Сретан Йосич !
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не баце...поп Кръстьо!
244
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 10 месеца
Ами да, не ме интересува какво си говорят и мислят за мен останалите. Аз моето си го спечелих и съм си милиардер. Сега е важно да опазя живота, здравето и мангизите си.
243
0
 
4
 
! Отговори
КОКО преди 10 месеца
Бацееее ти си пътник без билет. Какво става с тези нередовни пътници? Кондуктора ги сваля на първата спирка, а там вече те чака Гешев.
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дедо буци наведен за всички на които им се бере мъжко , Дедо буци се наакал от страх и е готов на всичко да спаси кожата , кавали всичко прави буцко да не влезе в затвора
241
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Буци , свиквай с навеждането свиквай че Бай Ставри те чака
240
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не съм член или симпатизант на нито една от двете коалиции, но ги поздравявам за мъдрото решение. В името на българския народ. В името на България. Трябва да спре това разделение, за да успеем и да станем силна и просперираща държава. Да можем ние, децата ни, внуците ни да живеят тук в България. Тази прекрасна райска страна. Бог да пази България и българите!
239
4
 
2
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 10 месеца
Велик стратег е Боко - докара някаква дето си е пробила път в Брюксел с вагината си, за да може да се състави правителство на П-е-дало Педо-фили Дае-Бъ
238
1
 
3
 
! Отговори
Честен преди 10 месеца
Бойко щом си чист,откажи се от имунитета си.
237
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко ще отвори от скъпото уиски довечера (не че има евтино) - спаси кожата и този път! Премахна ПП, скоро и неочакваната пречка Гешев, за да потекат отново милиардите към сметките му,вместо да гние в пандиза... В Кремъл също ще се почерпят. Марионетките им ще са втори на следващите избори, а скоро може и да ни върнат 35 години назад в развитието... Честито на всички българи!
236
2
 
10
 
! Отговори
до 257 преди 10 месеца
Ти по-добре кажи как се чувстват избирателите на "победителя" ГЕРБ, които пак не можаха да направят Правителство и им се наложи да подкрепят това на ПП-ДБ, в което Тиквата няма нито един министър ако не се брои комсомолката-жираф.
235
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гербопитеците останаха с никакви министри освен Мери Гейбриъл, подкрепят чинно втория мандат, а депесарите при гербопитеците, като Делян Добрев са в истерия. В истерия са и хилядите гербопитеци, пишман анализатори, "политически психолози", пикаджийски *** и квито се сетите - Андрей Райчев, Антоанета Христова, Недодялко от Пик... Квиченето е страшно. А отмъщението на ДПС за това, че са оставени извън властта ще падне точно върху ГЕРБ. Ех, красота.Боко явно е получил директно предупреждение, че ако не клекне и чинно подкрепя ПП/ДБ, го чака и Магнитски и РИКО и разследвания от ЕК и естест
234
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълни глупости! Борисов не може да се наведе, защото шкембето пречи! Измислете нещо ново! Да живее БКП, а а-а ГЕРП!
233
1
 
3
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Ами дано поне целта на това споразумение да е честно спрямо българските граждани и да се излезе от тази криза и да се направи нещо полезно за родината ни , стига с тези кражби и ограбване на държавата а помислите и за обикновените хора.
232
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 10 месеца
Тиквата е кръгла и не може да се навежда, тя просто се търкаля на където я подритнат началниците и ! ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА.!.
231
8
 
2
 
! Отговори
Копейкин: преди 10 месеца
Аз съм рожба на ***
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Samo Geschev ste te opravi nadjvam skoro da te prati pri Bai Stavri a toi ste te nauzi na vsizko
229
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само си се навел но и си го поел
228
10
 
3
 
! Отговори
Хитрецът Борисов преди 10 месеца
Бойко Борисов пак ги прецака Продължаваме Промяната! Това е полицайски трик от новото време - да пратиш приятно изглеждаща и усмихната полицайка срещу неприятел да омекне и да се предаде. ПП се ПРЕДАДОХА! Денков се предаде пред усмивката и успокояващия тон на Мария Габриел, тя направо го успа!
227
5
 
5
 
! Отговори
Granik преди 10 месеца
Бойко трябва да бъде изваден от лапите на Доган, но лошото е че попадна в лапите на Прокопиев и Костов.