Симеонов: Казусът с Гешев може да взриви страната

Всичко зависи от това докъде ще решат ГЕРБ и ДПС да стигнат срещу него
Обновена: 15 май 2023 21:21 | 15 май 2023 21:14, Йоана Цонева
45
Симеонов: Казусът с Гешев може да взриви страната
Снимка: БГНЕС

След като ГЕРБ и ДПС заявиха, че са срещу главния прокурор, стана ясно, че те сериозно са се заловили да правят някаква управленска конструкция. Тогава и сигналите на БСП бяха по-различни. Сега, когато главният прокурор очевидно поде битка, те очевидно го подцениха, сигналите на БСП са други. БСП явно са преценили, че няма да стане от раз. А дали има потенциал това да взриви шансовете за съставяне на правителство? Това има потенциал да взриви самата страна. Това заяви пред Нова телевизия политологът Първан Симеонов от "Галъп".

Според него всичко зависи от това докъде ще решат ГЕРБ и ДПС да стигнат срещу главния прокурор. На Симеонов му се струвало, че той е решен на всичко.

Той подчерта, че от тази ситуация се затруднява идеята за съставяне на каквато и да е власт. По негови думи от това ще спечелят либералите и хората на Костадин Костадинов, които ще стоят отстрани и ще стискат палци за нови избори.

Политологът отбеляза, че ДПС и ГЕРБ от години са в изолация - както вътрешна, така и външна.

"Очевидно, че ГЕРБ и ДПС решиха да направят съдебна реформа. Разбира се, това е съдебна реформа в кавички - да смениш един човек с друг", отбеляза той.

"Ще дадем на вълците един човек". Но този човек е биткаджия. Опитват се за негова сметка да се преродят политически, а той не е навит на това", анализира Симеонов.

Според него "топката" в момента е в ръцете на ПП и ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..бат райчев други ги плещеше в неделя, как герп и дпс вече не били в изолация и всички си говорили с тях...кое сега е вярно, я се разберете, в една фирма работите...
34
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тази"страна" е време да осъзнае,че е превзета от десетилетия от кгб-щази-дс,че е жертва на руските имперски интереси,и поради това живеят зле,просто ги ограбва руската мафия дпс-гроб,финасираща с данъцие им ...нов ссср,правят го платено разбира се,с вашите данъци...с данъците на ЕС...а е Война...и Народите ни плащат убийствата на жени и деца нелепо и престъпно
33
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До ∆единствените ватникоподръжници сте бсп,създала дпс-гроб през ДС-КГБ,грабещи Българите и децата им,служещи на военнопрестъпника путин,гешев е обслужващ ги,отказал да го жертват,живеем в глобален,можете да излъжете..."матряла"си но Света ни няма начин дпс.гроб!!!
32
3
 
1
 
! Отговори
∆ преди 1 година
Гешев започва да говори. Изтекоха ватникоподържнеците в чалгария . МалииийййА това са ГЕРБ, ПП, ДБ, СДС, БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИНТ, и всички формулировки след края на СССР и отслабването на БКП.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да защото продават вота за 50 лв. И по-добре. Само проромска партия ни трябва и ще се довършим...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те *** и айше гласуват за герб обьркал си се
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава нека си мълчи, че накрая ще докара ПП/ДБ на власт и ще видите 10% дефицит и еврозона на нов година с още 25% инфлация. Мамицата им популистка и леберална. После ще видите и ромски квартали със санирани блокове с алуминиеви дограми, а там Монго и Айще се опрашват по цял ден и произвеждат приемниците на нашия народ, които ще ни наследят. Бон апети!
28
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пропее ли гешев герб заминава - растегне ли минискус влиза в действие европейската прокуратура
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да се появят ПП/ДБ с тъпите си популистки идеи, мислех, че Герб са най-зле. После се появиха и Възраждане. Те са най-зле. Но близо го следват либерастите от ПП/ДБ, с жбеланието си да правят кутбани с чужди агнета и да ни направят средище на бежанци и роми.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП/ДБ ни готвят данъчна секира, и понеже са много либерални ще раздават помощи на други държави и ще напълнят бг с бежанци. Вероятно ще направят и нови програми за ромите да им обновяват къщите и да ги нахранят и напоят с вашите данъци! Да ви е сладко.Герб ще откраднат от пая, но поне няма да направят тези неща...
25
1
 
9
 
! Отговори
Според мен преди 1 година
Гешев винаги е знаел , че борисов ще го предаде както стана с - цецо , караянчева , фидосова , цачеваИ се е подготвилКрахат на герб става неизбежен
24
8
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Никой не се интересува от Гешев. Важното е България да излезе от ес и нато!
23
6
 
1
 
! Отговори
Няма такъв клоун! преди 1 година
Гусин Каскет Карелин явно си мислеше, че още е САЩ и е на раздаването на наградите "Оскар". Не можа да се стърпи да изиграе поредния "гениален" милиционерски скеч и отново "блесна" !Скоро ще разбере, че всъщност печели годишната награда "Дарвин" или поне "Златна малинка"!Рядък "талант" е този неуспешен генетичен опит за кръстоска между герберопитек и източно анадолска ***!
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не жалък приказвачо на приказки, не казусът с Гешев. Наглостта на партиите на задкулисието и опитите им как да преставят едно свое обединение, това ще взриви страната. Къде се изгуби онова недоносче Бинев, президенското недоносче, с един изверг хотелиер за баща тровещ самосъзнанието на хората по една скапана телевизия?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе той не е навит,ама игра по свирката на господарите си вече четири години,доста хора разплака,доста бизнеси затри и въобще да не се заиграва по лафа на черепа"понякога разкаялият се грешник може да бъде по ценен от светец"истината обаче е-уморените и провалени коне ги убиват!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес потънаха гемиите и кариерите на няколко лица и комисарки.
19
3
 
10
 
! Отговори
КИРЧЕ КРЕЩИ : преди 1 година
ГЕШЕВ НЕ Е КАСКЕТ..!!......... ГЕШЕВ Е ВЕЛИК...!!........... ЙО ХО ХО.....
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как си скъса написаната оставка Гешев, не е истина просто :))) Той ако вземе да се разприказва, не знам какво ще стане в тая държава :)))
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Случилото се днес,думата вече Най малко имат ГЕРБ и ДПС! Това вече е Национален проблем а не "партиен"! Няма да се изненадам,ако се Организират Митинги искащи вече Оставката на Гешев на Национално Ниво! И сега се оказва,че Тия които Протестираха за назначаването му преди 3 г.И които оплювахме и им се подигравахме са били Прави!-:((
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският Съюз и ICC HAGUE те знаят, той убива !