Акад. Денков: ГЕРБ започнаха да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре

Нека да излязат и да кажат как мислят да реализират първия мандат, призова той
6 май 2023 22:25, Йоана Цонева
87

Бившият министър на образованието акад. Николай Денков подчерта, че мандатоносителят е ГЕРБ и от първия ден се очаква да решат какво ще направят. Той не смята, че представянето на проектокабинет на ПП-ДБ е грешка.

"На всички е ясно, че не може лесно да се състави правителство, което да може да работи добре. Опитваме от първия ден на това Народно събрание да не повторим грешките от миналия парламент. НС трябва да приеме закони, да приеме бюджет и да излъчи правителство", заяви номинираният за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" в предаването "Опорни хора".

"Тяхната работа е да сформират правителство, очакват президентът всеки момент да им връчи мандата. Имат цялата информация, въпросите трябва да бъдат отправени към тях. Въпросът е ГЕРБ какъв проектокабинет ще извади. ГЕРБ е задължен да обясни какво ще прави с първия мандат. Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ, имаме решение", каза още акад. Денков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че до момента единствено от ПП-ДБ са представили управленска програма. Не може критиките за една програма да бъдат, че е на екселска таблица, важно е съдържанието, отбеляза акад. Денков.

"Критиките бяха изключително изкуствени. Нападките срещу това, което ние предлагаме, са една сериозна димка, за да не се види, че от другата страна няма нищо предложено. До предишния ден експертите на ГЕРБ казваха колко голямо припокриване имаме и как всичко е наред. Оказа се, че не очакваха да извадим състав на кабинет. Трябваше да измислят как да избягат от тази ситуация и започнаха да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре", смята номинираният за премиер от ПП-ДБ.

Акад. Денков призова ГЕРБ-СДС да представят на ПП-ДБ управленската си програма, ако разполагат с такава. И посочи, че тази на сайта им е предизборна, а не управленска.

"В едно изказване на г-н Борисов може да чуете всички възможни варианти на света. Нека да излязат и да кажат как мислят да реализират първия мандат", призова отново депутатът от ПП-ДБ.

И уточни, че са направили всички възможни жестове, за да видят хората, че имат програма. Смятат за правилно решение законодателната програма да се изпълнява, управленската програма да бъде съгласувана и да се изпълнява, да има екип от министри, които да работят заедно.

Акад. Денков категорично отрече да са правили каквито и да било предложения към "Възраждане". И алармира, че има опасност да се върнат в началото на миналото Народно събрание.

"Ние няма да имаме никаква полза от изборите. Полза ще имат "Възраждане". Ще запазят своите избиратели и ГЕРБ, и ДПС. За БСП не мога да коментирам. Не можем да излъжем избирателите си", завърши акад. Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
Бавен заек преди 1 година
Диджей Академикс Денков , каза го Киро той е от топ 1% учени в сффетаа , трябва да го го издигнем наистина, на някое дърво
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63Къде са предложенията за експерти на ГЕРБ? Като отговорна политическа сила, те вече трябваше да спрягат определени имена. Но не партийните си калинки. Сега излиза, че първите се оправдават с вторите! И дежурните лакеи ги защитават. Ако не излъчат правителство, значи и двете формации са за ***!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСвястно правителство с доказаните калинки на ГЕРБ не може да има. А другарят Борисов друго не предлага.
53
1
 
4
 
! Отговори
Комунистче преди 1 година
Още два избора до Нова година и 2024 г. - с нови , читави хора да "строим живота нов" !
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са политически буболечки. Лазят по нервите на хората и не си знаят мястото в политиката. Предния парламент доказаха, че са некадърни, недалновидни, нанесоха щети на Б-я и вместо да се закачат за ГЕРБ и направят що годе свястно правителство те се инатят, искаме ние да управляваме отново, е те на това му се вика гьон сурат и политически ***.
51
2
 
8
 
! Отговори
Този призовавал преди 1 година
Да са били излезли ГЕРБ и да му кажели как мислят да управляват ! Абе Плъх..Ти кой беше ? Че някой да ти дава обяснение. 30ина човека от ПП и няколко от ДБ за какво се помислиха ?
50
1
 
15
 
! Отговори
Гювеч преди 1 година
Този 2014 г. го направиха зам.-министър на образованието, после се закачи за Борисов и стоя там до последно. Веднага след това се намести в служебните правителства на Радев. И накрая се прехвърли към ПП, а през това време го лансираха и на Слави.
49
2
 
14
 
! Отговори
Профан Денков преди 1 година
Кое е изглеждало добре при вас от Пляк Пляк и Де е Бе ? Какво всъщност свършихте от две години насам ? Откакто ГЕРБ не са на власт, Освен че съсипахте и това което работеше и откраднахте 20 млрд ! Бойко ви остави 8 млрд излишък. Вие го изядохте и натрупахте 12 млрд дълг отгоре....И парите ги няма ! Нищо не е построено. Заплатите не мърдат. Къде са парите Кирчо ?
48
2
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Един издигнал се по служебен път и нямащ монографии академик даваоженка! А какво искате вие от коалицията нс провалите , вирда управлявате , а ГЕРБ да ви подкрепя , а в същото време не искате да ги подкрепяте! Няма да стане!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 30 години само продажници утре ако дойдат талибаните на власт никой неможе изпревари кирето и бойко пред джамията - първи за обрязване- ако не ги обрежем ние ще продължим да затъваме в блатото
46
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какъв академик си ти , бе Денков! Уреди си титлата, докато беше министър на образованието! Сега излизат и други далавери със съпругата ти! Колко сте почтени и борци с корупцията, вие от ПП?!
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С мутри не се преговаря, но явно академика не го е разбрал това нещо :)))
44
1
 
5
 
! Отговори
Пиночет преди 1 година
Елате ми всичките!
43
6
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Какви борци с корупцията са тези - от още - 4 партии в парламента те водят преговори с - герб които щяха да исчегьртватЧисти шарлатани - радев сьвсем ясно ги определиНикига повече няма да гласувам за тях
42
7
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Дори не мога да повярвам , борците срещу герб - преговарят с герб за кабинет - хайде на нови избори и да ви няма
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' това, което до вчера изглеждаше добре '' .................................... това, което до вчера изглеждаше добре беше равно-отдалечено ЕКСПЕРТНО правителство, ако ли пък искатe подкрепа за партийно правителство, трябва да дадете постове и на Герб , и не в комисии ... какво толкова трудно имa за разбиране ???
40
7
 
8
 
! Отговори
Гласове преди 1 година
Тия уж цяха да арестуват Борисов? А преговорят с тях и гледат по-част от баницата да докопат.
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската доктрина е, малките държави нямат право на съществуване и собствено мнение. Само империята каквото каже трябва да се изпълнява, робите тук са явно в повече !
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече си личи че както и в РСМ така и в България въпреки че сме членове на ЕС сме управлявани от БКП и ДС кадри и чиновници които се борят по всякакъв начин да саботират и манипулират хората за да не сме нормална правова държава. Групичката БКП ( ГЕРБ,ДПС,БСП,ИТН и Възраждане ) трябва да бъде смачкана за да съществува държавата ни !
37
14
 
17
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
Академик Денков Парапетов. Страшен капацитет. Да си гледа химичните таблици и да не се излага с политика. Всъщност всеки учен, който се занимава с политика е меркантилен. Иначе щеше науката да гледа, а не министерски постове от жалка партия.