Радев ще даде време на партиите "да наваксат" и да приемат важни закони

Много е важно накъде ще тръгнат партиите тези дни, заяви той
Обновена: 24 апр 2023 10:26 | 24 апр 2023 10:25, Нели Христова
95
Радев ще даде време на партиите "да наваксат" и да приемат важни закони
Снимка: БГНЕС

Виждате, че политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. За разлика от предишните, 49-тото Народно събрание не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони, дори и да няма правителство.

Това обясни президентът Румен Радев пред журналисти и добави, че именно заради това е започнал с консултациите по-рано.

"Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и откровение по време на проведените консултации", каза той и добави, че ако се следва стандартният темп на връчване на мандатите, те няма да имат време нито да приемат бюджета, нито важните закони. "За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните закони, парламентът има нужда от време."

"Много е важно накъде ще тръгнат партиите тези дни", отбеляза държавния глава. "Важно е времето на връчване на мандата, още по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която искам да продължи поне още 10 дни. Всеки ден е ценен."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 1 година
Откога Радев раздава времето в държавата - на тази комунистическа мижитурка много и порасна работата!
73
0
 
3
 
! Отговори
До-79 преди 1 година
В грешка си минимума е 6400 лева,от там нагоре почват едни добавки за комисии,клас прослужено време и още ред доплащания!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите получават над 6000лв заплата. Да знаете, какво им давате като гласувате за тях.
71
1
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Само се чудя,щом ти е такъв кеф,що чакаш бъдещето в което Путин да ни управлява а не вземеш да се изнесеш на момента към мамаша-раша?
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука? хутин ще ни ухпавляна. Ама и да ви харесва и да ви не, това е. Путин вече превзе Европа. Не вярвате2 Още не.
69
0
 
2
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 1 година
Стига западна пропаганда! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное, Colonelcassad, Рыбарь, Повернутые на Z войне, Военная хроника, Операция Z: Военкоры Русской Весны, СОЛОВЬEВ, Союз Добровольцев Донбасса. Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru. Ако запада и неговите БГ маpионетки са Ви блокирали каналите и телевизиите, това работи отлично с ви-пи-ен прокси браузер.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най безотговорният фактор Радев,довел хаоса и безвластието във България и всички произтичащи негативи от това,призовава за Внимателен подход и Диалогичност,е няма такова лицемерие и подлост като твоята бре ушат капрал!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицемерино ушат,в тая"сложна политическа ситуация"що не вземеш да вдигнеш пак юмручето,та да поведеш вмирисана жълтопаветна чета,да издигнеш новите байрактари Кире и Кокоре,та да ни уредиш в тая тежка тегоба?Ама я по добре създай един хаос,па покрай него раздайте едни нови Тринадесет милиарда гроша пара,на твоите верни другари-годподари от КРИБ,БСК,АИКБ
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве гледам в Русия не можели да намерят заварчици на 250 000 рубли . Сметнах ги по 80 рубли за долар и прави 3150 или около 6000 лева . В Екатерининбург . Имало много ,,бакалаври,, а нямало кой да работи . Кой туй бакалавар и какво произвежда не знам . Тва у лошата Русия без ,,ценностите,, а тука ценност е доживотната държавна ясла . Българските партии ус.раха България с нагло дърто хрантутничество а не за тва влязохме в ЕС . Тотално провалени партии . Поне тия дето са били на власт .
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Радев давай мандатите не се излагай не ни трябват тия закони.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех че законите ги приемат народните представители а не партиите щото в такъв случай е партизанлък.
63
2
 
4
 
! Отговори
Ми да преди 1 година
Радев ще даде време на партиите "да наакат приемат важни закони та крадат повече, че идеа края на еврогейския ........
62
4
 
6
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 1 година
Боже пази от тези "български" партии и от евентуалните закони които биха приели..... От 1990год.БГ е систематично подложена на унижение и унищожение!!! Да върнат законите от Соца и да се махат тия гладни за власт и пари...
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешка прави!Не трябва да бави изобщо.Колкото по-скоро свърши този цирк на безродниците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ,толкова по-добре ще е за здравето на българският народ.Длетото и чукът са в ръцете на българският избирател и той ще дяла камъка докато най-сетне придобие правилната форма и пасне на мястото.Колко време ще дяла камъка е без значение или по-точно колкото е необходимо.Това не означава избори до дупка,защото онова време на манипулации и лъжи отдавна мина!Сега трудно се лъже-истината се знае!
60
1
 
8
 
! Отговори
Ностра Домус преди 1 година
Целият цирк е да вкарат президенската република до 2025-та
59
2
 
5
 
! Отговори
Проф Бодуров преди 1 година
Кирцата очакваше победа,но игнорира пособията на Метрев,който си изпече работата с хартиената бюлетина,купувайки Скрънзелия и безСлавчо.
58
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Бодуров преди 1 година
Омърлушен е Кирцата, пребледнял, с торбички под очите, реве му се, още не може да възприеме изборната загуба....Очакваше победа с над 130 депутати за ПП+ДБ, а то какво стана...Еййй колко хубаво беше на воаяжите с Лена Гугълката до Солун, Азербайджан САЩ Брюксела...Бе тая загубена Лена сега ли намери да ражда бе?? Тюх да му се не види...Тези дни трябва да се срещна и с Боко...ами ако ми удари един шамар- ще отхвръкна на 2 метра...тюх да му се не види...тюх
57
7
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Дааа, президента ви е виновен, че в парламента е пълно с ялови партии които един звънчо немогат да изберат, какво остава за правителство! Радев искал да управлява, служебен кабинет и незнам си какво други глупости на невежи полуграмотни роми! Ние сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА! Служебното правителство неможе до тоалетната да отиде ако НС не го е гласувало! Президента им пречел, че Шиши, Буци, Копейката, Кирчо и Корналинчо немогат да се разберат кой колко ще краде!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Импийчмънт не се гласува от Народното събрание, а от КС (Конституционния съд). Така че.. като нищо може и да мине..
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63, защото Боко каза че няма да подкрепи импийчмънт, така че той няма никакъв шанс да мине! Вече на всички е ясно че Боко, Рундьо и Пеевски са си дружки