Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците
Обновена: 5 май 2024 09:23 | 5 май 2024 08:31, Петър Бойчев
74
Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби
Снимка БГНЕС

Около милион българи тръгнаха на път за празниците. Много от сънародниците ни традиционно се отправиха към Гърция.

Тази година 170 000 са избрали чужбина, за да прекарат Великден. Около 58 000 нашенци са се насочили към южната ни съседка. Другата най-предпочитана дестинация се оказва Турция.

От шест години семейството на Станислав Стойков летува в Гърция. Не за първи път ще прекарат и великденските празници там. Прогнозира, че за тричленното му семейство почивката ще струва между 800-1000 евро.  

Станислав предпочита гръцкото море пред Българското Черноморие предимно заради качеството на обслужването.

Росица Костадинова е собственик на хотел в Неа Плагия. За празниците целият капацитет е пълен, а туристите са предимно от България.

"Великден е един от най-хубавите християнски празници, по традиция се събират приятели и семейства. Хубаво време и интересно прекарване на празниците. Определено около Великден цените са по-ниски, тъй като това е началото на сезона. В момента цените за студио за четирима души е между 40-55 евро според големината им“, обяснява Росица Костадинова.

Казва, че цените през активния сезон ще са като миналогодишните. Студио за четирима души ще бъде между 45 и 90 евро. Обяд за двама души - салата с основно и напитка, излиза между 40 и 45 евро.

Изгодната почивка обаче може да се превърне в солена, ако не спазваме правилата – глобата за употреба на алкохол до 0,4% промила е 200 евро.

Ако в автомобила се вози дете и запалите цигара, ви грози наказание до 1500 евро, а за шофиране с джапанки може да ви струва 50 евро глоба, пише bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Общество
И миряни от Румъния дойдоха на Царевец
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
В ГЪРЦИЯ преди 1 седмица
освен, че не е по-скъпо, е по-красиво, морето е чудесно, по-чисто е навсякъде, може навсякъде на спреш край морето, няма ги онези с караваните , дето си пазят местата от зимата, и накрая обслужването е по-добро. И сезонът е 5-6 месеца, вместо 2-3. Всеки си избира предпочитаното.
49
6
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
И защо си мислите,че Ме Интересуват ГЪРЧОЛЯТА???!-:(( Да " Четат" Внимателно Поклонниците Им,дето по 24 май,ще " Хукнат" по " морето" ИМ!-:)
48
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ресторанти и кръчми не ходя. Не съм ходил от 20 години. Едно че е много скъпо и второ че ме е гнус. Дори на почивка да отида някъде предпочитам да си напазарувам някакви пресни продукти и да си сготвя набързо нещо вкусно. Дори и най просто да е примерно пържени яйца с бекон и една салата и няколко филии хляб е по добре отколкото да ям на ресторант.
47
25
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
Така им е на селяните тръгнали да ми се правят на богаташчета из Гърция щото било по евтино нека хранят гръцката полиция тъпанарите
46
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен (43) Ало Каваджията, какви ципури за 17 евро веее?!?! Кого лъжеш,селянино?За 17 евро сте яли 6 човека половин калиброва на ципура, предполагам?!Щото в магазина килограм ципура е 25 евро живо тегло а малките от фермите са по 10 евро килограма.В ресторанта са работили на загуба щото бай сИляк от Бълхаристан е дошъл да пъъърди по гръцко:):):)Такива провинциалисти като теб дето откриха Гърция преди 2-3 години са ми не смешни а буквално противни.
45
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Си наврат гръцкото море, там къде не ги огрява.По-добре при турците, от колкото при гадните Византийци
44
3
 
34
 
! Отговори
Хейт преди 1 седмица
Добре, че Гърция е близо, та българите да видят бял ден!
43
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера в Кавала стария град - обяд за двама 2 ципури+морски дарове 17 евра. Пробвано лично. Преди седмица Несебър стария град 20 лв за един бургер - леко подтоплен пълен отврат.
42
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ходим и още как ще ходим. От като ни приеха към нормалните държави пътят за почивка никога не е на изток. Който пуши и сяда пил да му мисли. А с джапанки не се шофира, по-добре бос. Нормални правила за нормални хора.
41
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ЦЯЛАТА ТАЗИ РЕКЛАМА Е ДА НЕ ХОДИТЕ В ГЪРЦИЯ
40
22
 
30
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
Не знаех, че на Великден се ходи в Турция или Гърция,хахаха! Това явно е някаква нова селска изгъзица на столичаните. Като софиянец, Великден празнувам в приготовления, ходене на църква и срещи с роднини, които нормално са от София, не ходя до Капалъчарши, д..ба с.л.ндурите.
39
24
 
8
 
! Отговори
Пращам Картичка преди 1 седмица
Христос Воскресе на един приятел и той ми отговаря аз съм турчин бе ко п еле не празнувам Великден и аз му пиша добре тогава ми Пуши Ку рац.Мухахахахаха
38
6
 
17
 
! Отговори
Христос воскресе преди 1 седмица
Ако ви е скъп козунака го яжте с хляб.
37
9
 
24
 
! Отговори
Пичове преди 1 седмица
сте. Християни или. Христос воскресе, наздраве или ясо паликари? За тия по турските курорти, Дубай и др. дори не ми се пише. И аз съм бил там, но не и на такъв празник. Всяко нещо си има времето.
36
20
 
21
 
! Отговори
шопски халосии преди 1 седмица
Нас какво ни топли тази новина? Нито ще пътувам за там, нито ме интересува това. Там бръмчат шопята, че им било на два часа път с кола, ако не броиш висенето по опашки на границата и задръстванията по празниците.Другият Великден ако искат и на африканския бряг да ходят, ей го на къде е, на два часа път. Със самолет. Шопски халосии, аман от тях
35
23
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голяма евтинийка при малаките, понеже багажника им е клекнал от домати и буркани. Носят си даже и бензина за наобратно, но се фраскат в клюкарника, че ходили на бяло море. Баровци, бате.
34
12
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 1 седмица
В Испания сега е най-добре. Във Валенсия сме, вчера бяхме цял ден на плаж.
33
28
 
27
 
! Отговори
При малаките преди 1 седмица
ходят шопята, защото казват, че им било по-близо от Черно море и било евтинийка. Тях не искам и да ги чувам какво ми плямпат. Бодат ги заплатите и се чудят къде да си развяват задниците. Интересно ми е друго, кои са тези българи, които ходят в турция по Великден. Кой е този християнин, който избира ислямска държава на Великден?
32
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нас кАпейките това не ни интересува. Ние ходим на море в Крим щото си е наш. Там мутрофеевна по бански ни раздава безплатни сандвичи, а ние възхваляваме бащицата и му целуваме портрета кълнейки се, че ше му вярваме до гроб.
31
12
 
13
 
! Отговори
Пеню преди 1 седмица
Удрям една люта ръкия и фащам мотиката. Да идват да ме глибяват. Че иначе отпускарите ше трябва да ми ядете дъртия.

Спонсорирани публикации